5 gode restauranter i OdenseSortebro Kro - en omvej værd

Beliggende i naturskønne omgivelser lige midt i den gamle, idylliske Fynske Landsby, kunne Sortebro Kro faktisk godt ramme betegnelsen ”en omvej værd”. I hvert fald, hvis man skulle spørge mange af de gæster, der siden grundlæggelsen i begyndelsen af 1800-tallet har frekventeret det gamle bindingsværkshus med sprossevinduer og stråtækt tag, er gået hen over de gamle, rustikke trægulve og nydt talrige middage i de romantiske stuer og lokaler med fritlagte bjælker.   Restauranten ligger i det, der engang var en kostald, men der er ikke meget staldstemning over huset længere – i dag er det smukt renoveret og indrettet til restaurant.   Køkkenet tager udgangspunkt i selve råvarerne og deres enkelte fordele og styrker, og opbygger menuen efter dette, hvor de får lov til at få en fremtrædende plads på tallerkenen. ”Smagens Køkken” kalder Sortebro Kro selv denne stil, for at servere dét, man selv holder mest af: det gode måltid.  


5 gode restauranter i Odense_4

Under Lindetræet - elegant gastronomi i den gamle bydel

Under Lindetræet ligger en historisk bygning fra 1771 midt i Odenses smukkeste bydel, H.C. Andersen kvarteret, side om side med den verdenskendte digters hus. Anmelderne har taget rigtig godt imod restauranten.

5 gode restauranter i Odense_2

Goma - Internationalt design og knivskarpt japansk køkken

Gomas lækre lokaler ligger på første sal med store vinduespartier. Det er indrettet rustikt og minimalistisk med tidløse designermøbler og lakeret betongulv. Indehaveren lever bl.a. af at indrette andre restauranter, og hans talent skinner tydeligt igennem i restaurantens indretning, som er i international klasse.   Kortet har et stort udvalg af lækre snacks, nigiri, sashimi, diverse ruller og gunkan, samt nogle lækre retter fra wok og grill. Gomas signaturretter tæller bl.a. sashimi, som serveres på knust is. 
5 gode restauranter i Odense_7

Kong Volmer - dansk frokostrestaurant

Spis dig mæt i klassisk smørrebrød på en dansk frokostrestaurant i Brandts Passage, som igennem mange år har beværtet en mangfoldighed af forretningsfolk, turister, unge og ældre, som alle sætter pris på god stemning og en frisk kommentar. Kong Volmer har aftenåbninger i højtiderne samt attraktivt selskabslokale på første.