5 gode restauranter i Odense_3Flakhaven - Restaurant Bar og Bryghus

I hjertet af Odense ved Rådhuset finder man Flakhaven, som er et livligt og dynamisk hus med god klassisk restaurant, bar og bryghus i ét. Restaurant Bgær åbnede op med smørrebrød og danske klassikere, kedlerne er fortsat fyldte og ud af hanerne kommer lækkert hjemmebrygget øl. I kælderen hos Beewino er væggene prydet med tavlevine, som bare må smages sammen med en lækker snack eller god mad. 

5 gode restauranter i OdenseSortebro Kro - en omvej værd

Beliggende i naturskønne omgivelser lige midt i den gamle, idylliske Fynske Landsby, kunne Sortebro Kro faktisk godt ramme betegnelsen ”en omvej værd”. I hvert fald, hvis man skulle spørge mange af de gæster, der siden grundlæggelsen i begyndelsen af 1800-tallet har frekventeret det gamle bindingsværkshus med sprossevinduer og stråtækt tag, er gået hen over de gamle, rustikke trægulve og nydt talrige middage i de romantiske stuer og lokaler med fritlagte bjælker.   Restauranten ligger i det, der engang var en kostald, men der er ikke meget staldstemning over huset længere – i dag er det smukt renoveret og indrettet til restaurant.   Køkkenet tager udgangspunkt i selve råvarerne og deres enkelte fordele og styrker, og opbygger menuen efter dette, hvor de får lov til at få en fremtrædende plads på tallerkenen. ”Smagens Køkken” kalder Sortebro Kro selv denne stil, for at servere dét, man selv holder mest af: det gode måltid.  


5 gode restauranter i Odense_4

Under Lindetræet - elegant gastronomi i den gamle bydel

Under Lindetræet ligger en historisk bygning fra 1771 midt i Odenses smukkeste bydel, H.C. Andersen kvarteret, side om side med den verdenskendte digters hus. Anmelderne har taget rigtig godt imod restauranten.

5 gode restauranter i Odense_2

Goma - Internationalt design og knivskarpt japansk køkken

Gomas lækre lokaler ligger på første sal med store vinduespartier. Det er indrettet rustikt og minimalistisk med tidløse designermøbler og lakeret betongulv. Indehaveren lever bl.a. af at indrette andre restauranter, og hans talent skinner tydeligt igennem i restaurantens indretning, som er i international klasse.   Kortet har et stort udvalg af lækre snacks, nigiri, sashimi, diverse ruller og gunkan, samt nogle lækre retter fra wok og grill. Gomas signaturretter tæller bl.a. sashimi, som serveres på knust is. Gomas tempura er ultra sprød, og man bør næsten ikke komme der uden at prøve en gunkan med vagtelspejlæg og trøffel. Blandt de varme uramaki (indside-out ruller) er Chefroll og Osaka med henholdsvis dybstegt ål og foie gras eller tempurareje, tun tataki og flødeost meget populære og et rigtig godt sted at starte for sushi-begyndere. Fra grillen kan Gomas lammekoteletter stærkt anbefales.   Har du lyst til at lade kokken bestemme, er der både sashimi og nigiri omakase menuer, hvor kokken sammensætter en lind strøm af godter til dig.  

5 gode restauranter i Odense_7

Kong Volmer - dansk frokostrestaurant

Spis dig mæt i klassisk smørrebrød på en dansk frokostrestaurant i Brandts Passage, som igennem mange år har beværtet en mangfoldighed af forretningsfolk, turister, unge og ældre, som alle sætter pris på god stemning og en frisk kommentar. Kong Volmer har aftenåbninger i højtiderne samt attraktivt selskabslokale på første.