Trænger du til forkælelse og det er sushi smagsløgene kalder på, så er det en tur forbi Restaurant Gordon - Japansk restaurant i Odense. Søren Gordon er uddannet kok og har i 17 år arbejdet med sushi ud fra de stolte japanske principper. Søren har igennem mange år været medindehaver af populære sushi restauranter i Odense, men står nu som herre i eget hus og byder sine gæster velkommen til sublime japanske sushi anretninger.
Gordon Japansk restaurant & take away troner flot på hjørnet af Læssøegade med en flot terrasse, hævet nogle trin op fra fortovet, med læ hegn af glas og store markiser, som sikrer, at mad og vin kan nydes udendørs på lune aftener.
Indenfor er indretningen moderne og æstetisk med smukke egetræsfarver, hyggelig belysning, åbent køkken og de store vinduespartier, som bringer himmelen indenfor og giver følelsen af, at der er højt til loftet. Ved siden af indgangen er et par høje spisepladser, hvor man er velkommen til at nyde maden eller som siddeplads når man afhenter take away.
Et hurtigt kig på menukortet fortæller, at man er nød til at komme tilbage af flere omgange, for der er så mange indbydende retter, at det kan være svært at begrænse sig. Her er de lækreste starters som Beeftataki med friteret hvidløg, purløg og spizy ponzu eller lakse tartar med syltet skalotteløg, frisk agurk, spire og ponzu sauce. Menuerne er godt sammnsat, så man får lidt af det meste fra ricepaper rolls, uramaki, kaburimaki, hosumaki, nigiri og futomaki - alt afhængig af menuens størrelse. Hertil et godt udvalg af Pokebowls fyldt med frisk grønt, fisk, kylling eller rejer.
Har man svært ved at vælge, så lad sushikokkene sammensætte din Omakase menu - her kan meget komme i spil, for Omakase menuen er hvad dagen har bragt til køkkenet, så her kan man virkelig få en på spiseoplevelsen. Og prisen er fast, for man vælger selv om man ønsker 10, 20, 30 eller 40 stykker til en fast pris og så går sushikokkene i gang med at finde det bedste frem til dig.