Sortebro Kro Odense
Restaurant

Sortebro Kro Odense

Sejerskovvej 20, Hjallese | 5260 Odense
Sabina
Spiseliv.dk

3 hurtige

1.

Historisk kro i Den Fynske Landsby

2.

Smagens køkken til frokost og aften

3.

Eventyrlig have med flot Tipi

Profil

En restaurant med tid til smagen og tid til gæsten - midt i en oase af ro og idyl.

Pris
Frokost

148 - 365

Hovedret

195 - 595

Menu

595 - 1195

Åbningstider
Mandag - lørdag: 12-16 og 18-21
Søndag: 12-16 (køk 12-14:30)
Det siger gæsterne
4.8

powered by

Tripadviser Logo 4.5

4.5 anmeldelser

Tripadviser Logo Google Rating
4.6 4.6
Spiseliv logo
4.6

Spiseliv Rating 4.6

Beliggende i naturskønne omgivelser, ved den gamle, idylliske Fynske Landsby, kunne Sortebro Kro faktisk godt ramme betegnelsen ”en omvej værd”. I hvert fald, hvis man skulle spørge mange af de gæster, der siden begyndelsen af 1800-tallet har besøgt det gamle bindingsværkshus med sprossevinduer og stråtækt tag. Restauranten ligger i det, der engang har været kostald, men der er dog ikke meget staldstemning over huset længere – i dag er det smukt renoveret og indrettet til restaurant, med trægulve, fritlagte bjælker og respekt for den historiske ejendom.

Sortebro Kro giver sig tid. Tid til at nyde, til at trække vejret og finde ro.

Køkkenet Hovedfokus er på smagen frem for en bestemt køkkenstil. Det betyder, at køkkenet tager udgangspunkt i selve råvarerne og deres enkelte fordele og styrke, og opbygger menuen efter dette. ”Smagens Køkken og et moderne egnskøkken” kalder Sortebro Kro selv denne stil, som skaber rammen om det gode måltid. Alt mad er lavet fra bunden og med stor respekt for kokkefaget og de gode råvarer. Køkkenet følger sæsonen og om efteråret syltes og henkoges sæsonens frugt, bær og grønt. Fokus er på lokal kærlighed, hvorfor restauranten får mange varer fra producenter i nærområdet og den fynske landsby og den fynske charme går igen hos tjenerne, som alle har en snert af fynsk accent. Til aften kan man nyde en 6 eller 8 retters gourmet menu med tilhørende vinmenu eller vælge fra det indbydende a la carte kort og være sikker på en smagsoplevelse og en god middag af højt niveau. 

Frokosten følger på stedet samme idé og grundprincip i ”Smagens Køkken”. Silden salter de selv, laksen der ryges og fonden som bliver kogt i store gryder. Der kan både vælges fra à la carte-kortet eller man kan kaste sig ud i en frokostmenu, hvor køkkenet får frie hænder til at sammensætte menuen. Eller man kunne måske kaste sig ud i et såkaldt "Sildetrug" med en imponerende mængde forskellige, hjemmelavede sild og tilbehør.

Sortebro består af Krostuen, Den Hvide Stue, overdækket terrasse, Bomhuset ved siden af kroen, den smukke have hvor man kan sidde om sommeren samt en cafe: Cafe Krostuen, med indgang til og fra den fynske landsby. 

Cafe Krostuen er åben tirsdag - søndag (også mandag i sommerperioden) fra kl. 11:00 - 16:00. Her serveres frokostanretninger, sandwiches og kager - igen med smagen i fokus og med de bedste råvarer. Herfra er der direkte adgang til Den Fynske Landsby.

Der er desuden mulighed for at booke Kroens smukke lokaler og imponerende Tipi til selskaber og kurser.

 

Andre spisesteder