Sortebro Kro

Historisk men nytænkende restaurant i Odense
Åbningstider:  Alle dage: 12 - 15 og 18 - 21
Søndag kun frokost
Priser: Hovedretter fra 196,- til 365,-
Menuer fra 595,- til 895,-

 

Beliggende i naturskønne omgivelser, ved den gamle, idylliske Fynske Landsby, kunne Sortebro Kro faktisk godt ramme betegnelsen ”en omvej værd”. I hvert fald, hvis man skulle spørge mange af de gæster, der siden begyndelsen af 1800-tallet har besøgt det gamle bindingsværkshus med sprossevinduer og stråtækt tag. Restauranten ligger i det, der engang har været kostald, men der er dog ikke meget staldstemning over huset længere – i dag er det smukt renoveret og indrettet til restaurant, med trægulve, fritlagte bjælker og respekt for den historiske ejendom.

Sortebro Kro giver sig tid. Tid til at nyde, til at trække vejret og finde ro.

Køkkenet Hovedfokus er på smagen frem for en bestemt køkkenstil. Det betyder, at køkkenet tager udgangspunkt i selve råvarerne og deres enkelte fordele og styrke, og opbygger menuen efter dette. ”Smagens Køkken og et moderne egnskøkken” kalder Sortebro Kro selv denne stil, som skaber rammen om det gode måltid.?Alt mad er lavet fra bunden og med stor respekt for kokkefaget og de gode råvarer. Køkkenet følger sæsonen og om efteråret syltes og henkoges sæsonens frugt, bær og grønt. Fokus er på lokal kærlighed, hvorfor restauranten får mange varer fra producenter i nærområdet og den fynske landsby og den fynske charme går igen hos tjenerne, som alle har en snert af fynsk accent. Til aften kan man nyde en 6 eller 8 retters gourmet menu med tilhørende vinmenu eller vælge fra det indbydende a la carte kort og være sikker på en smagsoplevelse og en god middag af højt niveau. 

Frokosten følger på stedet samme idé og grundprincip i ”Smagens Køkken”. Silden salter de selv, laksen der ryges og fonden som bliver kogt i store gryder. Der kan både vælges fra à la carte-kortet eller man kan kaste sig ud i en frokostmenu, hvor køkkenet får frie hænder til at sammensætte menuen. Eller man kunne måske kaste sig ud i et såkaldt "Sildetrug" med en imponerende mængde forskellige, hjemmelavede sild og tilbehør.

Sortebro består af Krostuen, Den Hvide Stue, overdækket terrasse, Bomhuset ved siden af kroen, den smukke have hvor man kan sidde om, samt en cafe: Cafe Krostuen, som har åbnet fra april til Oktober med indgang fra den fynske landsby. Der er desuden mulighed for at booke Kroens lokaler til selskaber, kurser eller særlige begivenheder.

 

Sortebro Kro

Sejerskovvej 20, Hjallese
5260 Odense S

Profil: Historisk men nytænkende restaurant i Odense

Åbningstider:
Alle dage: 12 - 15 og 18 - 21
Søndag kun frokost

Priser:
Hovedretter fra 196,- til 365,-
Menuer fra 595,- til 895,-

array(0) { }
select profile_ref.ref_id, profile.name, profile.address, profile.username, profile.address, profile.phone from profile_ref, profile where ((profile.id=profile_ref.ref_id and profile_ref.profile_id=10314) or (profile.id=profile_ref.profile_id and profile_ref.ref_id=10314)) and profile.status != "redirect" group by profile.id order by name

 

 

 

 

Nyhedsbrev

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra Spiseliv med inspiration til madoplevelser – ude og hjemme.

Skriv til Sortebro Kro

Dit navn: 
Din email: 

Skriv din besked her: