Den gamle kro
Restaurant

Den gamle kro

Overgade 23 | 5000 Odense
Sabina
Spiseliv.dk

3 hurtige

1.

Faglig stolthed

2.

A la carte og selskabsstuer

3.

Historiske stuer og atriumgård 

Profil

Klassisk dansk restaurant og ambitøst køkken i historiske lokaler midt i Odense

Pris
Frokost

95 - 258

Hovedret

198 - 395

Åbningstider

Køkkenets åbningstid:
Mandag - lørdag: 11:30 - 21:30
Søndag: 11:30 - 21:00

Frokost

Alle dage: 12 - 16

Den gamle kro er fra 1683, men ifølge Stadsarkivet er ejendommen uden tvivl ældre. Man mener, at der tidligere har lagt en gammel gård. Kroen består af to bygninger i Overgade og Nedergade samt en gårdhave, som har været brugt af tidligere beboere, men som i dag er en overdækket gårdhave med et rullende glastag, hvor man kan spise i al slags vejr.

I 1937 købte tobaksfabrikant Erik Stokkebye ejendommen, og han restaurerede den til det nuværende udseende. Konditoriet, fra 1874, blev omdannet til en restaurant med navnet Den Gamle Kro og siden har skiftende restauratører holdt til i kroen. I 1960’erne fik man sig en overraskelse, da man gravede ud til en kælder, som i dag er Munkekælderen. Her fandt man levn fra en ældre rødstensbygning med kampestenssokkel og tøndehvælvinger.

Det er en meget betagende restaurant, hvor man både får en helt særlig historisk stemning - næsten med følelsen af en rejse tilbage i tiden - og et godt måltid mad serveret med venlig, uhøjtidelig og professionel betjening.

Selskaber

På første sal omkranser de 4 selskabsstuer gårdhaven med vinduer og i mellemgangene åbne skodder. Alle stuer er individuelt indrettet med smukke antikviteter, kobbertøj og kakkelovne. De har hver deres historie ifht. hvad de har været benyttet til igennem tiden - det er som at være i en lille by i byen. Selskabsstuerne bliver flittigt benyttet til møder, familiefester, fødselsdage, bryllup og diverse arrangementer

Køkkenet og restauranten

Køkkenet i den gamle Kro er det bedste fra det klassiske danske køkken i moderne klæder og der lægges vægt på god kvalitet, friske råvarer og godt håndværk. Til frokost tilbydes et stort frokostkort med bl.a. smørrebrød fra både det kolde og lune køkken, stjerneskud, wienerschnitzel, kroens planke med små anretninger og til dessert kunne være en frisk æblekage eller Brie de meaux m. rørt trøffelost, kumquats kompot og smørristet rugbrød.

Aftenkortet består af både en alsidig a la carte med populære retter som flamberet peberbøf, kroens kylling ballotine, sæsonens stegte fisk og kroens gryde. Hertil lækre forretter af forskellige specialiteter såsom ristede kammuslinger og lomo med fynsk rygeostcreme, blåbær, røget mandler, rødløg og sprød salat. Og så toppe måltidet med Crêpe Suzette - hjemmelavede pandekager med appelsinsauce, flamberet i Grand Marnier og serveret med vaniljeis.

Vil man have den fuldendte oplevelse af kroen så er det Chefs table - et aften arrangement med 6 retters menu af høj kvalitet og service samt nøje udvalgte vine til. Personalet fortæller gerne Kroens historie og en rundvisning i huset kan også tilbydes. 

Andre spisesteder