Fransk luksus på Esplanaden

Bistro Bohemes direktør og overkøkkenchef Per Thøstesen har arbejdet for selveste Paul Bocuse, som må betragtes som en af de absolutte konger af det højere fint-franske skoleridt, og selvom Bistro Boheme ikke er en 3-stjernet Michelin-restaurant som Paul Bocuse, er maden herligt elaboreret på den herligt old-school måde.    Det er ikke helt billigt at spise her, men til gengæld er det altid i orden – også stemningen som er afslappet men præget af, at personalet ved, hvad de laver. Kortet skifter sjældent, og østers, snegle, frølår, foie gras og creme brulee er det naturligvis altid muligt at få.  

Ægte fransk brasserie i Ambassadekvarteret

Carte Blanche har hurtigt bevist sit værd som et af byens bedste brasserier i den fornufte ende af prisskalaen, og restauranten fået gode anmeldelser med på vejen. Omdrejningspunktet er retter fra køkkenchef Vincents klassiske franske brasseriekøkken, som dog ofte får et kreativt twist.   Menuen skifter ofte, så det er ikke sikkert, man lige finder en bøf med bearnaise eller moules frites på kortet, men man kan altid være vis på, at udgangspunktet er fransk og priserne rimelige.  

En fransk institution i København

L’Éducation Nationale er en institution i kategorien fransk bistro i København, og restauranten har for et år siden fejret sin 20-års fødselsdag. Alt er super fransk, lige fra indretningen til musikken, vinkortet, tjenerne, kokken og ikke mindst maden.   På menuen finder man fx ærkefranske bistroretter som moules marinière, asparges med mousselinesauce, créme brûlée og gâteau marcel. Desuden kan man få en dagens ret, som skifter fra dag til dag. Prisniveauet er helt rimeligt.  

Den hyggelige franske på Gråbrødre Torv

Le Pavé har i snart to årtier ligget på den sydlige side af det hyggelige Gråbrødre Torv. Restauranten har mange stamgæster, som kommer her for den ærlige, gedigne fransk-inspirerede mad, som serveres i rigelige portioner.   På a la carte menuen finder man fx retter som dampede blåmuslinger, foie gras terrine, tournedos rossini og créme brûlee. Desuden kan man vælge et par faste menuer, som skifter hver måned. Frokostkortet byder også på franske klassikere, og desuden fås dansk smørrebrød, pasta, sandwiches og et par frokostmenuer. Prisniveauet er ganske rimeligt, også på vinkortet.  

Fransk kærlighed i Pisserenden

Nicolas Lammin vil med sin restaurant Mon Amour gerne give københavnerne en lille bid af det franske køkken, han selv er vokset op med og holder så meget af, og resultatet er rigtig vellykket.    På menuen er ærkefranske klassikere som foie gras, blåmuslinger og steak frites, der naturligvis er hjemmelavet fra bunden. Her er der fokus på god smag og service, og man fornemmer tydeligt kærligheden til maden.