spiseliv tivolihallenTivoli - En klassisk julefrokost i København

Tivolihallen er dansk til fingerspidserne og serverer hjemmelavet klassisk dansk julefrokost. Kælderrestauranten har beværtet gæster fra ind- og udland i mere end 200 år og er kendt for sin respekt for maden og det personlige værtsskab. Restauranten er hyggeligt indrettet i samme klassiske ånd som maden.

Tivolihallens julefrokost er en tradition for mange, og her kan man nyde alle de klassiske retter som sild, fiskefilet, frikadeller, flæskesteg og risalamande, lavet af friske, danske råvarer. Der er også et godt udvalg af øl og snaps, som passer perfekt til maden. Restauranten ligger centralt i København, og med sin historie og traditioner er Tivolihallen et unikt spisested i byen.

 LÆS MERE OM TIVOLIHALLEN HER OG BOOK BORD

Klassisk julefrokost i København_25

Julefrokost i Bredgade nær Esplanaden

Få frisk luft på Kastellet, nyd den grønne gåtur fra Østerport St. eller en slentretur i Bredgade inden et lækkert julebord fyldt med danske specialiteter på Café Petersborg. Her er julebord til frokost og aften i de historiske stuer.

Julebordet er ingen undtagelse, og man kan glæde sig til at smage på danske specialiteter som røget laks, tarteletter, andesteg, flæskesteg og ris a la mande med kirsebærsauce til dessert. Stemningen på Café Petersborg er klassisk og elegant, og man føler sig hensat til en anden tid i de historiske og smukt dekorerede stuer.

  LÆS MERE OM PETERSBORG OG BOOK BORD

Klassisk julefrokost i København_23

Det lille Apotek - Historisk julefrokost i København

Med en historie, der strækker sig helt tilbage til 1720, kan Det Lille Apotek med rette kalde sig Københavns ældste restaurant. Det nydeligt nostalgiske interiør vidner ligesom menukortet om stedets stolte traditioner. Her kan man få det klassiske danske julemad, med alle de traditionelle danske julefrokost retter. Som følger med til en perfekt julefrokost med firmaet eller privat.

Det Lille Apotek er også kendt for deres store udvalg af akvavit og snaps, som er nødvendigt til at fuldende julebordet. Restauranten er beliggende i hjertet af København, tæt på Strøget og Kongens Nytorv, hvilket gør den nem at finde og bekvem at besøge. Der er en hyggelig og afslappet atmosfære på Det Lille Apotek, som gør det til et perfekt sted at nyde en julefrokost med familie eller venner. Så hvis du vil opleve en ægte dansk juletradition på en af Københavns ældste restauranter, så er Det Lille Apotek et must-visit.

LÆS MERE OM DET LILLE APOTEK OG BOOK BORD HER

Klassisk julefrokost i København_28

Fransk Julefrokost i København

Rosé Rosé bistro og bar på grænsen mellem Østerbro og Hellerup har åbnet dørene til delikate klassiske julefrokost menuer, med et snært af det franske, såsom confiterede andelår og fransk peberbacon på den lune leverpostej.

Til frokost er der også mulighed for at nyde et bredt udvalg af klassiske franske retter såsom croque madame og ratatouille, mens der om aftenen serveres en mere omfattende bistro menu med fokus på årstidens råvarer og smagsoplevelser. Rosé Rosé er kendt for sin hyggelige atmosfære og den stilfulde indretning, som giver en følelse af at være på en bistro i Paris. I baren kan man nyde et stort udvalg af vine, cocktails og andet godt, mens man slapper af i de lune omgivelser.

LÆS MERE OM ROSÉ ROSÉ OG BOOK BORDET

Klassisk julefrokost i København_19

Julefrokost ved Skt. Jørgens Sø

Hos Restaurant Frida´s er der hyggelig julestemning med god traditionel julemad, serveret ved bordene til både små og store selskaber. Maden er klassisk dansk og restauranten er indrettet i bedste bodega stil, med båse, langborde og en stor bar. Her kan man nyde alt fra tarteletter og sild til risalamande og flæskesteg. Der er fokus på gode råvarer, og maden tilberedes med omhu og kærlighed. Det er den perfekte restaurant til at samles med venner og familie i julemåneden, og stemningen er både varm og hyggelig. Der er også mulighed for at bestille ud af huset, hvis man vil nyde den lækre julemad hjemme i stuen.

LÆS MERE OM RESTAURANT FRIDA´S OG BOOK BORD

Julefrokost København - Guide

Julefrokost til små og store selskaber

Har virksomheden et ønske om at forkæle sit personale med en Julefest, så har Pejsegaarden festlige stuer til både små og store selskaber. Pejsegaarden ligger i udkanten af København, tæt på omfartsvejene, så det er let at samle kollegaerne fra nær og fjern. Køkkenet byder på traditionel dansk julefrokost mad og de flotte lokaler indbyder til årets festlige sammenkomst. Her er forslag til julepakker, men fleksibiliteten er stor, så rammerne for julefesten kan blive som man ønsker den. Pejsegaarden har egne DJ´s i huset, så der er styr på lyd og lys, hvis man ønsker at booke dem.  

LÆS MERE OM PEJSEGAARDEN OG BOOK SELSKABSLOKALET

Klassisk julefrokost i København_26

Julefrokost overfor Christiansborg Slot

Her er endnu en dejlig klassiker med dansk mad og værtsskab. Ved kanalen overfor Christiansborg er der julestemning og julebord med alt hvad hjerterne kan begære. De hyggelige stuer fyldes med glade gæster hele året til frokost, men om julen er der aftenåbent fra mandag til lørdag.

Ved kanalen på havnefronten i København serverer klassisk dansk julemad i hyggelige omgivelser. Fra det varme røget laks til den sprøde andesteg med tilbehør, kan man nyde alle julens lækkerier i restaurantens stemningsfulde lokaler. Udover den klassiske julemad, kan man også vælge at prøve restaurantens signaturret, en lækker risotto med torsk og urter. Der er også et fint udvalg af vine og øl, der passer perfekt til julemaden. Og hvis man har lyst til at tage en spadseretur langs havnen efter julemiddagen, er det også en dejlig mulighed.

  LÆS MERE OM KANAL CAFEEN OG BOOK BORD

Klassisk julefrokost i København_13

Husmann's Vinstue - Ikonisk julefrokost i København

I de små stræder i det indre København gemmer sig små historiske perler. Heriblandt Husmann´s vinstue, som i mere end 130 år har dækket op til det traditionelle julebord. Selvom Husmann´s er en frokost restaurant, er der aftenåbent fra midt november og indtil jul.

Restauranten byder på en dejlig julestemning, hvor man kan nyde alt det bedste fra det danske køkken. Fra andesteg og julemedister til ris a la mande og æbleskiver. Vinstuen er indrettet i den klassiske danske bistrostil og er fyldt med nostalgi og charme. Så hvis man vil opleve et ægte stykke dansk kulturhistorie og samtidig nyde en dejlig julemiddag, er Husmann´s vinstue helt sikkert et besøg værd.

  LÆS MERE OM HUSMANNS OG BOOK BORD

Klassisk julefrokost i København_27

Den bedste julefrokost i København findes i Nyhavn

En lille og hyggelig restaurant for enden af et julepyntet Nyhavn på hjørnet af Toldbodgade. Indretningen med de rå bjælker og duge på bordene tegner et billede af en helt klassisk dansk restaurant og det er ligeså for Julen, som byder på lækre Juleplatter i flere størrelser til frokost og aften. Gæsterne kan vælge imellem traditionelle danske juleretter eller mere eksotiske anretninger med inspiration fra det franske køkken. Der er noget for enhver smag og størrelse selskab. Restauranten har desuden et omfattende udvalg af danske og udenlandske vine til at ledsage julemaden. Efter middagen kan man slentre en tur langs Nyhavn og nyde den smukke juleudsmykning i området.

 LÆS MERE OM NYHAVNSKROEN OG BOOK BORD

Julefrokost København - Guide_1

Julefrokost i Allégade´s flotte stuer
Kom ind i varmen hos Allégade 10, hvor der er god plads til små og større selskaber. Væggene er prydet med masser af historie, som giver en hyggelig og hjemlig stemning. Restauranten byder på traditionel dansk julebord alle dage fra kl. 12 - 17 og Julebuffet fredag og lørdag fra kl. 19 - 24.

Der er også mulighed for at bestille takeaway af julefrokosten til dem, der ønsker at feste derhjemme. Restauranten har desuden et bredt udvalg af vine og øl, som passer perfekt til den danske julemad. Allégade 10 er en af de ældste restauranter i Frederiksberg og er kendt for sin gode mad og hyggelige atmosfære, der skaber den perfekte ramme for en hyggelig julefrokost med venner og familie.

LÆS MERE OM ALLÉGADE10 OG BOOK BORD


Læs flere guides og artikler på Spiseliv