Husmanns Vinstue 
Restaurant

Husmanns Vinstue 

Larsbjørnsstræde 2 | 1454 København K
Sabina
Spiseliv.dk

3 hurtige

1.

Klassisk dansk restaurant

2.

Dansk smørrebrød 

3.

Frokostrestaurant med sans for kvalitet 

Profil

Klassisk dansk smørrebrødsrestaurant med masser af historie og velsmag

Pris
Frokost

81 - 165

Menu

365 - 465

Åbningstider
Man–Fre: 11.30–18 
Lør: 12–17

Køkkenet lukker kl. 16

Åbningstider midt november til jul
Dagtimer: kl. 11.30 – 17.30
Aftentimer: kl. 19.00 – 24.00

Det siger gæsterne
4.9

powered by

Tripadviser Logo 4.5

4.5 anmeldelser

Tripadviser Logo Google Rating
4.7 4.7
Spiseliv logo
4.7

Spiseliv Rating 4.7

Husmann’s Vinstue er en af Københavns ældste beværtninger – og siden Ernst Carl Husmann åbnede beværtningen 1888 er det ikke gået stille for sig. Stedet – i kælderen af Larsbjørnsstræde 2 – emmer af historie og tradition.

I mange årtier var kvinder helt forment adgang til kælderen og dens stride strømme af øl, snaps og det klassiske, danske smørrebrød. Stedet var for mænd. Tiderne har heldigvis ændret sig – og masser af letpåklædte kvinder var der da også til stede, da Simon Spies opførte et af sine mere … hmm … kulørte optrin i 1972 på gulvet hos Husmann’s.

Men det er ikke kun gennem den kulørte presse, at Husmann’s Vinstue har fået omtale. Da broen til Sverige åbnede, gav den daværende svenske statsminister Göran Persson sin fineste anmærkning – han glædede sig nu over – på direkte svensk TV – hvor let han nu kunne spise sin frokost på den traditionsrige kælderrestaurant i hjertet af København.

De fine anmærkninger fylder godt langs væggen i indgangen, og der er en grund til, at både lokale og turister fra nær og fjern træder ned i den gulfarvede restaurant.

Hernede er det skønne smørrebrød, som det har været gennem generationer. Det er lavet med stor omsorg og kærlighed til fortidens klassiske frokostkøkken. Portionerne er store og valgmulighederne mange. Der er 27 faste muligheder på smørrebrødskortet – heriblandt syv (7) varianter af sild! Du finder også ål – en næsten glemt klassiker – og naturligvis lun oksebryst med pickles, tatar med æggeblommer og hjemmelavet rullepølse.

Ifølge forskrifterne hører der selvfølgelig snaps til – og her fører restauranten et bredt udvalg afstemt med variationerne i maden. Og der er rigeligt af snapsen. Faktisk er det kun overfladespændingen, der holder de rensende dråber indenfor glassets kant, for værterne fylder helt op – vinstuen vil kun sine gæster det bedste.

Der er naturligvis også øl til smørrebrødet – eller de skiftende retter, som bliver annonceret på tavlen nær indgangen. Retter, som også holder sig indenfor rammerne af traditionel, dansk gastronomi.

Man kan også nyde sit ophold udenfor under parasollerne og dermed nyde det travle liv på Larsbjørnsstræde.

Det er også muligt at afholde selskaber i denne sagnomspundne beværtning. Der er plads til ca. 60 personer, så vil du gøre noget ekstra ud af dit næste selskab, så ring og aftal nærmere med Husmann’s Vinstue.

 

Andre spisesteder