Husmann's Vinstue

Klassisk dansk smørrebrødsrestaurant med masser af historie og velsmag
Åbningstider:  Man–Fre: 11.30–18.00 (Køkkenet lukker kl. 16.00)
Lør: 12.00–17.00 (Køkkenet lukker kl. 16.00)

Husmann’s Vinstue er en af Københavns ældste beværtninger – og siden Ernst Carl Husmann åbnede beværtningen 1888 er det ikke gået stille for sig. Stedet – i kælderen af Larsbjørnsstræde 2 – emmer af historie og tradition.

I mange årtier var kvinder helt forment adgang til kælderen og dens stride strømme af øl, snaps og det klassiske, danske smørrebrød. Stedet var for mænd. Tiderne har heldigvis ændret sig – og masser af letpåklædte kvinder var der da også til stede, da Simon Spies opførte et af sine mere … hmm … kulørte optrin i 1972 på gulvet hos Husmann’s.

Men det er ikke kun gennem den kulørte presse, at Husmann’s Vinstue har fået omtale. Da broen til Sverige åbnede, gav den daværende svenske statsminister Göran Persson sin fineste anmærkning – han glædede sig nu over – på direkte svensk TV – hvor let han nu kunne spise sin frokost på den traditionsrige kælderrestaurant i hjertet af København.

De fine anmærkninger fylder godt langs væggen i indgangen, og der er en grund til, at både lokale og turister fra nær og fjern træder ned i den gulfarvede restaurant.

Hernede er det skønne smørrebrød, som det har været gennem generationer. Det er lavet med stor omsorg og kærlighed til fortidens klassiske frokostkøkken. Portionerne er store og valgmulighederne mange. Der er 27 faste muligheder på smørrebrødskortet – heriblandt syv (7) varianter af sild! Du finder også ål – en næsten glemt klassiker – og naturligvis lun oksebryst med pickles, tatar med æggeblommer og hjemmelavet rullepølse.

Ifølge forskrifterne hører der selvfølgelig snaps til – og her fører restauranten et bredt udvalg afstemt med variationerne i maden. Og der er rigeligt af snapsen. Faktisk er det kun overfladespændingen, der holder de rensende dråber indenfor glassets kant, for værterne fylder helt op – vinstuen vil kun sine gæster det bedste.

Der er naturligvis også øl til smørrebrødet – eller de skiftende retter, som bliver annonceret på tavlen nær indgangen. Retter, som også holder sig indenfor rammerne af traditionel, dansk gastronomi.

Man kan også nyde sit ophold udenfor under parasollerne og dermed nyde det travle liv på Larsbjørnsstræde.

Det er også muligt at afholde selskaber i denne sagnomspundne beværtning. Der er plads til ca. 60 personer, så vil du gøre noget ekstra ud af dit næste selskab, så ring og aftal nærmere med Husmann’s Vinstue.

 

Husmann's Vinstue

Larsbjørnsstræde 2
1454 København K

Profil: Klassisk dansk smørrebrødsrestaurant med masser af historie og velsmag

Åbningstider:
Man–Fre: 11.30–18.00 (Køkkenet lukker kl. 16.00)
Lør: 12.00–17.00 (Køkkenet lukker kl. 16.00)

Priser:
Frokost fra 79,- til 119,-

array(0) { }
select profile_ref.ref_id, profile.name, profile.address, profile.username, profile.address, profile.phone from profile_ref, profile where ((profile.id=profile_ref.ref_id and profile_ref.profile_id=5857) or (profile.id=profile_ref.profile_id and profile_ref.ref_id=5857)) and profile.status != "redirect" group by profile.id order by name

 

 

 

 

Nyhedsbrev

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra Spiseliv med inspiration til madoplevelser – ude og hjemme.

Skriv til Husmann's Vinstue

Dit navn: 
Din email: 

Skriv din besked her: