Picture

På en hverdag

I de små hjem står pasta ofte på menuen i hverdagen, og den enkle, italienske mad er altid et hit på en hverdagsaften. Prøv fx l'Osteria del Grappolo Blu, Era Ora-folkenes “antiristorante” l'Altro, de traditionelle, stenovnsbagte pizzaer på La Vecchia Signora og de mere moderne udgaver af samme ret på Fiat.

Il Peccato er et godt bud før en tur i biffen i Palads, og Al Dente er en rigtig hyggelig hverdagsrestaurant for nørrebroere, ligesom Taormina er det for østerbroere og San Marco for dem på Frederiksberg.

Picture

Med en date

Italiensk er som skabt til romantik, og udvalget af romantiske restauranter med italiensk på menuen er nærmest uendeligt. Blandt rigtig gode, voksne valg er Fabio og søsterrestauranten Fabio's Paparazzi, den klassiske San Giorgio eller den grøntsagsfokuserede Il Dona.

Lidt mere ungdommelige steder er fx Al Mercante, som serverer cocktails fra egen bar efter middagen, Distinto-drengenes tre superhyggelige vinbarer/trattoriaer Nyhavn 14, Magstræde 16 og Il Senso eller Fabbio Mazzon og Morten Kaltofts Famo, Famo 51 og Famo Metro, som nærmest har opnået klassikerstatus.

Picture

Når dine forældre kommer til middag

Cofoco-drengene kan noget med indretning som gør, at du næsten altid kan være sikker på, at din mor og far, som måske ikke går så meget på fin restaurant, som du selv gør, bliver vildt imponerede. Det er et godt udgangspunkt for en hyggelig aften, og når man så oven i købet, som på Spuntino og Scarpetta i Rantzausgade og Islands Brygge, får rigtig god mad til prisen, kan det næsten ikke gå galt, selvom far skal have tegnebogen op af lommen.

Andre gode steder er Madklubben’s bud på en italiener, Tony’s, og en klassiker er Pasta Bastas populære buffet.

Picture

Med børn

Når man skal ud og spise med børn, kan det være rart at vide, at poderne er velkomne der, hvor man nu går hen. Desværre er der ikke mange restauranter i København, der decideret tilbyder børnefaciliteter, men en af dem er den italienske La Rocca, som har legerum med video og legetøj til de små.

Il Gambero Rosso på Amagerbrogade, La Novo på Christianshavn, Pompei på Kultorvet og Oasi d’Italia i Stræderne byder også alle børn meget velkomne og har høje stole og særlige menuer til de små.

Picture

Picture

Hvis du vil prøve noget nyt

Indenfor det sidste par måneder er nye, italinske restauranter knopskudt i København, og vil du være først med det nye er her de italienske steder, du skal prøve: Era Ora-folkenes Ché Fè erstatter den italienske fiskerestaurant Acquamarina i Borgergade og bliver byens første øko-trattoria med certificering og det hele, tilmed med ganske gode priser.

Ligeledes har folkene bag Era Ora mfl. rykket lidt om i Torvegade, hvor hverdagsrestauranten l'Altro har fået et ekstra lokale på 1.-salen, som mest er for selskaber, og som går under navnet Casa del Padrone. Menuen er den samme som hidtil på l'Altro, dvs. god, rustik italiensk mad, der er til at betale.

Østerbroerne kan glæde sig over Caffé Italiano, som byder på god mad og livejazz hver torsdag samt Don Erasmo ved Kartoffelrækkerne, som serverer hjemmelavet mad fra det syditalienske køkken.
 
Islands Brygge har fået Ponte Vecchio, som erstatter  Prego på hjørnet af Halfdansgade, og vesterbroerne har nu også mulighed for at spise på Mother Bar, som åbner allerede kl. 08 om morgenen med espressoer og sødt samt sandwich, pizzaer og lune retter senere på dagen.

Picture

Til den helt store charmeoffensiv

Hvis nogen skal imponeres, og den skal have fuld gas på italiensk, er der ingen vej uden om Era Ora, den eneste italiener i København med en michelinstjerne - men også den dyreste.

Andre gode bud er gourmetrestauranten Il Grappolo Blu eller med forretningsforbindelser fx designerrestauranten Bacino i Custom House.