Picture

God japansk mad ved det Kongelige Teater

Damindra er et besøg værd for betjeningen alene, for Damindra, som er en af ejerne bag restauranten, har et servicegen, mange tjenere kunne lære af. Han har også haft en finger med i spillet i indretningen af restauranten, som med minimalistisk interiør tilsat masser af friske blomster er personlig og smagfuld på samme tid.   Køkkenet tager udgangspunkt i traditionelle og lidt anderledes japanske retter gjort på lokale råvarer foruden varer importeret direkte fra Japan og Sri Lanka, hvor Damindra er fra. Specialiteterne er sushi, nigiri, yakitori og toban yaki foruden japanske kaiseki-retter med særlig vægt på grønt og skaldyr.  Picture

God sushi på Islands Brygge

Wabiwabi betyder ting der er smukke, friske og enkle, og sådan kan man med få ord beskrive maden på Wabiwabi. Køkkenet er japansk med moderne sushi fuld af smag og farver som specialitet. Ideen her er, at øjet gerne må udfordres i lige så høj grad som smagsløgene, og der sættes derfor en ære i at lave japansk mad, som med unikke finesser er lidt mere indbydende end det, man får på den traditionelle sushibar. Farver og finesser går igen på Wabiwabis indbydende cocktailkort.

  Restauranten ligger i A-huset på Islands Brygge og er stilrent indrettet i lækker japansk stil med restaurant, lounge og en kæmpe terrasse i gården.  Picture

God indisk mad ved Kongens Nytorv

Restaurant Cave i Store Kongensgade, ikke så langt fra Kongens Nytprv, adskiller sig på flere måder fra de fleste gængse indiske restauranter. Indretningen er minimalistisk og lys, men du kan også sidde i den mere klassisk indrettede Mogul Lounge i store tunge træstole med fine udskæringer.   På madfronten er det tydeligt, at man søger mod det autentiske indiske køkken. Køkkenchefen rister og kværner selv sine krydderier, og det kan man smage i de intenst krydrede retter med stor kompleksitet i smagen. Indehaveren har haft sin mor inde over med gode råd i køkkenet, så der er dømt ægte, vellavet indisk mad.  Picture

Kinesisk dim sum i Indre by

Royal Garden har i årevis leveret et stabilt højt niveau især indenfor dim sum genren. Som en indikator på stedets kvalitet har Royal Garden mange kinesiske gæster, men restauranten er så stor, at det altid er til at få et bord, selvom man kommer fra gaden.

  Priserne er nærmest rørende lave, og man kan spise, til man skammer sig for under 500 kr. for to. På kortet er et stort udvalg af kinesiske retter, men det er de traditionelle dim sums, som er bedst, fx de dampede har gau boller med rejer eller buns med barbeque svinekød.  Picture

God mad fra peranakan-køkkenet på Vesterbro

Peranakan/nonya-køkkenet er et af tidens hotteste, og det bedste sted at prøve det er Claus Meyer og Michael og Tin Pang-Larsens Namnam.

  Her tager man det bedste fra en række forskellige asiatiske køkkener og mikser traditionelle kinesiske råvarer og madlavningsteknikker med krydderier og andre ingredienser fra Singapore, Indonesien og Malaysia. Resultatet er mad, der vækker genkendelse, men som ikke ligner noget, man har fået før. Det er alt sammen meget delikat og skabt til at dele.   Picture

God vietnamesisk mad på Vesterbro

Trods en væsentlig udvidelse af antallet af siddepladser og adskillige filialer rundt omkring i byen, er LêLê på Vesterbrogade mere end et halvt årti efter åbningen så populær, at det kan være svært at få bord en almindelig fredag aften. 

  Menuen hylder det vietnamesiske gadekøkken og det mere elaborerede kejserkøkken, og LêLê har blandt andet lært os at spise vietnamesiske ruller med masser af friske krydderurter, pho-suppe og sesamis.  Picture

Hyggelig thai restaurant i København N

WOOWOK byder dig på en kulinarisk asiatisk oplevelse. Alle retter er fremstillet med kærlighed af gode råvarer med fokus på økologi - og et dygtigt team, der arbejder hårdt og dedikeret i køkkenet. Både service og madoplevelse går hånd i hånd, og tjenerne tager godt imod gæsterne. Menuen er sammensat i samarbejde med Ali, der ejer WooWok, som gerne vil give gæsterne både et velkomponeret måltid og en sanselig oplevelse.

Restauranten har en dejlig atmosfære, der er holdt i gyldne, varme farver med elementer af skadinavisk design. Restauranten har 28 siddepladser, men vil du hellere nyde WooWoks kreationer hjemme, er der også mulighed for take-away, der findes som et seperat lokale ved siden af.

 Picture

God thaimad i Nyhavn

Denn Jai ligger lige i et lille, hyggeligt kælderlokale ved Nyhavn. Indretningen er beskeden, men maden er rigtig god til prisen.

  Køkkenet er thailandsk, ligesom kokkene, der selv laver deres karrypastaer og saucer fra bunden, og råvarernes friskhed vægtes højt.   På Denn Jai fås både retter, de fleste kender, såsom wonton suppe, stegte ris, forårsruller og satéspyd, men vil man prøve køkkenets formåen, skal man prøve nogle af specialiteterne, fx farserede kyllingevinger, smaragdkylling grillet i pandanusblade eller thailandsk sukiyaki.  Picture

Thai gourmet på Nørrebro

Verdens eneste thairestaurant med en michelinstjerne, Kiin Kiin, ligger i en tidligere hashklub på Nørrebro, som dog er shinet op med ejerne Henrik Yde og Lertchai Treetawatchaiwongs sædvanlige sans for smukke detaljer og komfort. Dette er Københavns dyreste thairestaurant, men også den bedste - i hvert fald hvis man er til den elaborerede version af thaimad.

  Køkkenet har taget mange af de klassiske gaderetter og opdateret dem smagsmæssigt og visuelt, og ofte finder eksotiske ingredienser vej til menuen, som ellers er forholdsvis no-nonsense. Det er ikke de store, molekylære eksperimenter, der finder sted på Kiin Kiin. Derimod kan man glæde sig til at sætte tænderne i thaimad, der tro mod forlægget er kraftigt smagende og ekstremt delikat.