Guide: Spis fisk og skaldyr i København_1Krogs – den klassiske i moderne klæder

Krogs er nok byens ældste og mest velestimerede fiskerestaurant, som især har været kendt for at servere klassiske fiskeretter til astronomiske priser, men så også med alt hvad den kunne trække med tranchering iført hvid handske og hundredesytten fiskeknive.

Med tiden har Krogs imidlertid fået en lidt yngre profil. Fiskeklassikere lavet af førsteklasses råvarer er stadig på kortet, men i tidssvarende nyfortolkninger og til priser, der, omend i den dyre ende, ikke er skyhøje som før. A la carte kortet suppleres med to menuer - en moderne og en mere klassisk.

Guide: Spis fisk og skaldyr i KøbenhavnKødbyens Fiskebar – den trendy

På Kødbyens Fiskebar følger man alle de nyeste tendenser. Her er raw bar (et åbent køkken, hvor helt rå skaldyr bliver håndteret), deleretter, fokus på let, smuk mad og rå indretning i det gamle slagterlokale.   Læg hertil et overordnet lokalt/nordisk tema, en god prispolitik plus et vist kvantum kendis-gæster, og en københavnerrestaurant fås ikke meget mere hip.   Henover sommeren serveres der udendørs til frokost og aften, når vejret er til det, ligesom råbaren rykker ud med bobler, østers og den slags i eftermiddagstimerne.

 

Guide: Spis fisk og skaldyr i København_2Hummer - Den elegante og uformelle

Hummeren er naturligvis godt repræsenteret i den indledende snacksektion, hvor den blandt andet fås som sprøde hummerwontons og hummerchips med hummerremoulade. Blandt hovedretterne finder du blandt andet grillet hummer med purløgsmayonnaise, hummer med sprængte brisler og hakkebøf med okse og hummer, serveret med hummerbearnaise. Man behøver ikke være til fisk of skaldyr for at spise hos Restaurant Hummer, her er også tænkt på de gæster som sætter pris på lækkerier fra landet og luften.

Guide: Spis fisk og skaldyr i København_3

Karma sushi - Den bæredygtige

Karma Sushi ligger flere steder i København men også i Aarhus, Aalborg og Frederikshavn. Her er der stor omtanke for miljøet og bæredygtighed, især når det gælder fangst. Karma er et japansk fusionskøkken og alle anretninger serveres smukt og minimalistisk. En fryd for øjet og stor fokus på smagen.

Guide: Spis fisk og skaldyr i København_4

Damindra - Den japanske liga

I spidsen for køkkenet står den japanske stjernekok Taka Nishimura. Han tager udgangspunkt i traditionelle og lidt anderledes japanske retter gjort på lokale råvarer foruden varer importeret direkte fra Japan og Sri Lanka. Specialiteterne er sushi, nigiri, yakitori og toban yaki samt japanske kaiseki-retter med særlig vægt på grønt og skaldyr.

Guide: Spis fisk og skaldyr i København_5

Ristorante L´Imperatore - Den sicilianske 

Med syd-italiensk charme servere L´Imperatore lækre fiskeretter og skaldyrsfad til sine gæster på Østerbro. Køkkenet har åbent til kl. 22 i hverdagene og kl. 23 i weekenden til glæde for de sent spisende eller dem, som bare nyder at snacke videre sammen med gode vine og hyggeligt selskab.