Stilfuldt indrettet inder

Traditionel indisk mad møder nordisk design i unik forening på Rasoi, som ligger i VM-bjerget mellem de to metrostationer Bella Center og Ørestad.   Restauranten er indrettet i underetagen af Bjarke Ingels’ prisvindende hus i en cool, nordisk stil med naturmaterialer som skind og træ, men også med farverige, indisk inspirerede detaljer.    Maden er klassisk indisk, og her er både retter fra nord og syd. Retterne er krydrede, selvfølgelig, men der er også milde retter til dem, der ikke kan lide det for stærkt. Alt laves fra bunden af indiske kokke, som kan deres håndværk til fingerspidserne. Desserterne har et mere europæisk præg – Indien er ikke et stort dessertland – men de skal prøves!  

Inder i indre by

Restaurant Cave er en moderne indisk restaurant med et ambitiøst, autentisk køkken.   Cave adskiller sig på flere måder fra de fleste gængse indiske restauranter. Indretningen er minimalistisk og lys, men du kan også sidde i den mere klassisk indrettede Mogul Lounge i store tunge træstole med fine udskæringer.   Køkkenchefen rister og kværner selv sine krydderier, og det kan man smage i de intenst krydrede retter med stor kompleksitet i smagen. Indehaveren har haft sin mor inde over med gode råd i køkkenet, så der er dømt ægte, vellavet indisk mad.  

Kongernes køkken på Vesterbro

I mogulernes tid var råvarer som smør, yoghurt og nødder luksusvarer, som det kun var de rige forundt. Herhjemme er disse råvarer nu tilgængelige for de fleste, men få steder kombineres de med kylling, lam, grøntsager og masser af orientalske krydderier på så fremragende vis som på Al Diwan. Det er nok derfor, restaurantens tilnavn er ”Kongernes Køkken.”   Restauranten midt på Vesterbrogade gør ikke meget stads af sig i indretningen, men maden – den skal smages.  

Ikonisk inder i nye klæder

Indian Taj var Københavns første indiske restaurant, som åbnede helt tilbage i 1973. Restauranten har for nylig fået en complete makeover på indretningen og navnet, som nu er Guru by Indian Taj. Indretningen er pompøs og lidt mere fornem end på de fleste andre indiske restauranter i København, og også maden er der kræset lidt ekstra for.    Retterne laves af helt friske råvarer og er meget smukt serveret - de fremstår nærmest som et helt maleri på bordet. Maden fås mere eller mindre krydret, og den fås også to go.  

Overdådig indisk buffet i Vanløse

På Vanløses populære inder, Indian Flavours, har man i mange år efterhånden kunnet spise sig mæt i indisk mad fra en overdådig buffet fyldt med mange gode, frisklavede retter – til en pris, hvor de fleste kan være med.   På buffeten er varme retter, salatbar, indisk brød og frugt, og man kan desuden vælge fra et omfattende a la carte kort, hvis man føler mere for det. Ved siden af Indian Flavours ligger isbaren Bella Italia, som har samme ejere.  Picture

Indisk restaurant i Valby

Mumbai er en familieejet indisk restaurant. Den indiske familie har i årtier importeret krydderier til Danmark og solgt det videre til Københavns indiske restauranter.

Menukortet indholder bl.a. Chicken Tikka Masala, Shai Lamb Korma og masser af Tandoori. Hertil fås et stort udvalg af tilbehør som chutney, poppadums og yoghurt-dressingen raita. Der er også mere særlige retter som Mumbai Coconut Chicken stegt med krydderier og kokosmælk eller den populære Balti Methi Chicken, som er fra det regionale Mumbai-køkken. Vegetar-køkkenet er også stort og byder på blandt andet kikærter, spinat og hytteost, der også er rigt krydderet

Restauranten bruger udelukkende friske råvarer, og krydrer maden alt efter ønske, da ikke alle danskere er lige glade for krydderier, der får en til at rødme og få varmen. Retterne er tilberedt med præcision og autenticitet.