Dhaba Indian Kitchen København
Restaurant

Dhaba Indian Kitchen København

H.C. Andersens Boulevard 37 | 1553 København V
Sabina
Spiseliv.dk

3 hurtige

1.

Ambitiøst indisk køkken med åben ild

2.

Imponerende restaurant med smukke detaljer

3.

Lounge stue til cocktails 

Profil

Moderne æstetik møder ambitiøst gadekøkken over åben ild

Pris
Hovedret

185 - 750

Menu

385 -

Åbningstider

Alle dage: kl. 17 - 22


Dhaba Indian Kitchen er en indisk restaurant, som specialiserer sig i indiske streetfood-specialiteter, som laves over åben ild. En dhaba er det indiske navn for de små madboder på gaderne i de indiske provinser og storbyer, hvor du kan få små, lækre specialiteter som kan deles ved bordet. 

Safi Enayatullah er en meget anerkendt kok indenfor det indiske køkken og måske har du set ham i Godmorgen Danmark på Tv2, hvor han viser hvad det indiske køkken kan. Ambitionerne er høje på Dhaba Indian Kitchen på HC. Andersens Boulevard, som lægger op til den helt store madoplevelse med åben ild bag glasruden og autentiske smage fra hele det indiske køkken. 

Restauranten er en oplevelse i sig selv, med de flotte stuer som er et flot miks af farver, moderne nordisk æstetik og traditionelle detaljer, som bare må opleves. Loungestuen er en kæmpe stor sofa i mørkeblå velour med små elegante borde til drinks, hygge belysning og væggene prydet med indiske familie fotos. Her serveres forfriskende drinks og cocktails, kreeret af dygtige bartendere, til før og efter middagen.

Oprindeligt opstod dhabaerne for 500 år siden som et tilbud til rejsende på de travle handelsveje i provinsen, men i takt med industrialiseringen rykkede de ind til Indiens enorme millionbyer, hvor de nu fungerer som spisesteder for både høj og lav. Her mødes Bollywood-stjerner, rickshaw-chauffører, forretningsmænd og studerende om de lækre specialiteter, som tæller for eksempel samosaer fyldt med lam og koriander, mangosalat med ost og rødløg og tandoorikylling marineret i yoghurt og grillet over åben ild i den specielle tandooriovn.

Madkulturen byder, at maden deles af hele bordet. Derfor er måltidet sammensat af en masse småretter, så man har mulighed for at smage en masse forskelligt. Derfor er måltidet heller ikke inddelt i forretter eller hovedretter - man spiser bare i takt med, at maden kommer på bordet. Det er hyggeligt, uformelt og ikke mindst mættende!

Andre spisesteder