Picture

Nørrebro Bryghus
De fleste kender Nørrebro Bryghus for det gode øl, som brygges på stedet i store kedler og serveres på fad og flaske i flere varianter. Men der er også noget at komme efter, hvis det er frokostsulten, der melder sig, og når solen er fremme, kan man enten nyde dens stråler ved rækken af borde foran restauranten eller i den hyggelige gårdhave bagved.

  Frokostmenuen byder bl.a. på et varierende udvalg af smørrebrød, en 3-retters frokostmenu med afsæt i ølkøkkenet, en ordentlig moppedreng af en burger, sandwich og forskellige snacks, hvis det ikke er den store sult, der plager.Picture

Restaurant IDA Bryggen
Med placering på en ponton på den solrige side af havneindløbbet ved Kalvebod Brygge er Restaurant IDA Bryggen et fantastisk sted at hænge ud på en lun sommerdag, og den ugenerte placering gør den også oplagt til et forretningsmøde.

Her kan man spise frokost med udsigt til Islands Brygge og bådene i havnen. Når vejret er mindre godt, kan man krybe i ly under det store sejl, der dækker hele terrassen, eller inde i restauranten.

 

På kortet er moderne versioner af det klassiske danske smørrebrød; Fjordrejer med hjemmerørt mayo, sprængt oksebryst med peberrod og pickles, hjemmelavet kalveleverpostej og meget andet lækkert. Desuden et par desserter og til maden øl fra lokale bryggerier, vin og et lille akvavitudvalg. Alt er lavet af gode råvarer - gerne økologiske.

Picture

Huks Fluks

Gråbrødre Torv byder på et overflødighedshorn af muligheder for frokost i solen, fx Huks Fluks på den vestlige side af torvet. Her går man næppe forgæves, for der er masser af udendørs pladser.

Husets specialitet er sortfodsskinke, som modner i kælderen og serveres med ristet brød og mozzarella. Frokostmenuen byder desuden på retter som skagentoast, kongekrabbe, dampede blåmuslinger, friskfanget fisk, steaks, pastaretter og burgere, og der serveres også brunch hver dag.

Picture

Couloir på stranden

Sol, sommer og strandvejr. Det er snart oppe over, og når solen rigtig får fat, er Amager Strand det helt rigtige sted at fordrive tiden. Sulten kan fx stilles på Couloir, som er en afstikker af en populær afterskibar i Tignes i de franske alper. Det garanterer en vis tilstrømning af tilbagevendte skiløbere, som kommer her for at mødes med gamle venner og flammer fra skiferierne i det franske.

Frokostkortet byder på retter som burger, tortilla, salater, sandwich og danske frokostretter, og der serveres desuden morgenmad og brunch hver dag.

Picture

M/S Amerika

Lokalet, som M/S Amerika ligger i, var tidligere pakhus, dengang Frihavnen fungerede som Københavns handelscentrum. Mange af de oprindelige detaljer er bibeholdt, hvilket bidrager til en maritim stemning i det højloftede lokale. Men i denne sammenhæng er det solen, det handler om, og her har M/S Amerika en vigtig force: Den store terrasse med ugenert udsigt over Frihavnen.

Her skinner solen det meste af dagen, også til frokost, hvor man kan komme her efter hjemmelavede frokostretter som friskstegte fiskefrikadeller, tartar, smørrebrød, rib-eye steak og en 2- eller 3-retters business lunch.