Så er fasten snart forbi og Påskebordene ved at blive klargjort til forårsglade gæster, som glæder sig til det populære Påskebord dækket i smukke pastelfarver og fyldt med alskens lækkerier. Spiseliv byder ind med lidt inspiration til hvor Påsken kan fejres.


Allégade 10 på Frederiksberg

_494

Denne restaurant perle på Frederiksberg har været i samme familie i mange år, hvor der er plads til de helt store selskaber til parret som ønsker sig en romantisk aften og dem som bare elsker et godt smørrebrød eller lune ret til frokost. Påskebordet er en fast tradition første og anden Påskedag med det store Påskebord fra kl. 13 - 16. Pris kr. 359,-/pers. Vin, øl, vand ad libitum pris 279,-/pers.

Kryddersild og marineret sild m. karrydressing - Æg og rejer m. mayonnaise - Rødspættefilet m. hjemmelavet remoulade - Røget laks m. rygeostcreme og asparges - Hønsesalat m. bacon - Tarteletter m. hønsefyld og asparges - Flæskesteg m. rødkål og surt - Lammekølle m. mintgelé - Mild ost og brie serveret med frugt og kiks.

LÆS MERE OG BOOK BORD HER

Bistro RK på Nørrebrogade

_493

Bistro RK har bragt høj kvalitet og dygtigt håndværk til folkelige priser til Nørrebro og gæsterne kvitterer med at vende tilbage, hvilket er en hjertevarmer for Morten og Magnus som er passionerede kokke og værter. Påskebordet er planlagt og Bistro RK glæder sig til at forkæle sine gæster med denne fra 26. marts til og med 31. marts fra kl. 11:30 - 15:00. Pris kr. 375,-/person (min 2 pers). 

RK’s Påskebord 2024

Surdejsbrød af Ølandshvede / Hjemmebagt, koldhævet rugbrød hertil krydderfedt med urter og grever / Smør fra Arla Unika

1.servering - Kryddersild med creme fraiche, syltede rødløg & kapers - Karrysild med æbler, glaskål & karrysalat med æg

2.servering - Økologiske æg, håndpillede Skagen rejer med mayonnaise & citron - Røget laks fra Centralrøgeriet med røræg og purløg - Friteret rødspættefilet med grillet citron & remoulade

3.servering - Kyllingesalat påskekylling med bacon & svampe - Mørbradbøf med bløde løg & surt - Skidne æg med sennep

4.servering - ”Tarte au citron” 

LÆS MERE OG BOOK BORD HER

Allékroen ved Kastrup metro

_279

Allékroen i Kastrup ligger lige ved metroen og er en hyggelig dansk restaurant med et klassisk dansk menukort. Påsken fejres fra den 28. marts til og med den 31. marts med den helt store Påskebuffet, som byder på 17 forskellige anretninger af Påskens favoritter til kun kr. 279,- 

Påskebuffet: 2 slags sild - rødspættefilet - skidne æg - gravad laks, æg & rejer - hønsesalat - tarteletter m. høns i asparges - lammerullepølse - frikadeller med surt - lun leverpostej med champignon & bacon - glaseret skinke - mørbrad a la creme - biksemad m. spejlæg - roastbeef - ribbensteg m. surt - 2 oste - gl. dags æblekage med flødeskum

LÆS MERE OG BOOK BORD HER

Restaurant Engtoftegård i skoven

_496

Lige midt i Brøndby skoven med god parkering ligger dette idylliske hus omringet af smuk natur og de skønneste terrasser. De små hyggelige stuer indbyder bare til at samle venner og familie til en Påsketradition, hvor der er plads til at lade snakken gå alt imens der serveres lækker påskeanretning ved bordet. Påsken hos Engtoftegård kan nydes fra 28. marts til og med 1. april fra kl. 11 - 16. Pris kr. 355,-/pers. Påskeanretningen kan forudbestilles til aften. 

Påskeanretning
1. serveringKarrysild med æble - Røget laks med rygeostmayo - Æg med håndpillede rejer og dildmayonnaise - Fritteret rødspættefilet med hjemmerørt remoulade og citron - Hønsesalat med asparges og bacon - Ribbensteg med hjemmelavet rødkål

2. Servering - Rabarbertrifli med creme, makroner og flødeskum

LÆS MERE OG BOOK BORD HER

Tivolihallen nær Tivoli og Nationalmuseet

_499

Tivolihallen har serveret dansk mad i 200 år og er med i bogen: "1001 Restaurants You Must Experience Before You Die", hvor kun 4 danske restauranter er nævnt. Selvom restauranten har sin alder, har den fulgt med tiden i køkkenet og får flotte anmeldelser fra sine gæster. Tivolihallen er nogle trin ned fra fortovshøjde, men står flot og lys omgivet af masser af historie som skaber varme og hygge. Menukortet er dansk smørrebrød og lune retter og passer til alle højtiderne - derfor er det let at reservere sit bord og alle kan vælge lige de stykker eller anretning de har lyst til i dagens anledning. Prisen for et stykke smørrebrød er fra Marineret gedeost m. krydderurter og ristet rugbrød til kr. 88,- til husets speciale kogt klipfisk serveret med rødbeder, æg, peberrod, smør- og sennepssovs, hertil kartofler kr. 268,- 

LÆS MERE OG BOOK BORD HER

Svogerslev kro nær Roskilde

_497

Påsken er for Svogerslev Kro en særlig tid. Traditionen tro byder kroen påsken velkommen allerede fra d. 1. marts, og inviterer jer indenfor til hygge med en skøn påskefrokost i de lune krostuer, eller som nem og dejlig påskebuffet ud af huset, som du kan spise derhjemme. En klassisk påskefrokost, som er lavet med hjertet, af økologiske råvarer fra lokalområdet. Grønne sager fra marken hos Frederik i Lejre, "Godis Grønt", som kroen arbejder tæt med og nærmer sig at være 100 % selvforsynende fra. Økologisk gris, lam og kyllinger fra friland. Mejeri fra små, selvstændige, danske gårde og en tanke for miljøet ved hver beslutning som tages. Pris kr. 375,-/pers. (min 4 pers v. bordbestilling)

Påskebord 

Surdejsbrød af Ølandshvede - hjemmebagt, koldhævet rugbrød - krydret fedt med urter og grever - pisket kærnemælkssmør

1. servering - Krydret Christiansøpigens sild med kapers og skalotteløg - Hjemmelavet karrysalat med æbler og glaskål - Stegt sild med fedtegrever og rødløg

2. servering - Økologisk æg, håndpillede rejer med hjemmerørt mayonnaise og syltet tomat fra i sommer - Røget laks fra centralrøgeriet, dild og syltet løg - Hjemmelavet kapersremoulade og citron

3. servering - Tartelet med påskekylling fra Hopballemølle og asparges - Husets egen krydder leverpostej med svampe og bacon -

Langtidsstegt lam med kålsalat, kerner og lammesky - Lun kartoffelsalat med roscoffløg og blommeeddike

4. servering - "Tarte au citron"

5. servering - Citrontærte med vanilje hvidchokolade creme og marengs

TILVALG AF ANDRE KLASSISKE PÅSKERETTER

Stegt fiskefilet med citron og hjemmelavet remoulade 45kr. per person
Røget ål, æggestand og purløg 105kr. per person
Kryddert påskemedister fra Troldgården med syltet rødbeder 45 kr. per person
3 Europæiske oste med knækbrød, oliven og sommerens rabarberkompot 95kr. per person

LÆS MERE OG BOOK BORD HER - ELLER SOM TAKE AWAY

Sortebro Kro i Den Fynske Landsby

_500

Sortebro Kro elsker Påsken hvor de pynter restauranten helt særligt op, så der er masser af påskestemning. Traditionen tro servere Sortebro Kro sit uimodståelige påskebord, som består af 3 serveringer, med de allerbedste råvarer, så I kan nyde Påsken og de smukke omgivelser. Påsken fejres fra 24. marts til og med 1. april 2024. 
Pris
 påskefrokost kr. 645,-/pers. Påskebord aften kr. 695,-/pers. Lille Påskebord 595 kr. (2 første serveringer)

Påskebord

1. serveringStenbiderrogn - boghvedeblinis, rødløg og rørt cremefraiche - Kroens karrysild med æg, løgringe og kapers - Rødspættefilet stegt i brødkrumme - med rød remoulade og citron - Letrøget laks imperiale & Nordsørejer - med rygeostcreme og syltede sennepskorn og ørredrogn - Røget ål fra Bogense – røræg og purløg

2. serveringBraiseret lam - grønne asparges, forårsløg, havesyre, grønne tomater og lammesauce

3. serveringBagte rabarber med koldskålsparfait og crumble

LÆS MERE OG BOOK BORD HER

Restaurant Herthadalen ved Sagnlandet i Lejre

_501

Tag en smuk udflugt til Herthadalen i Lejre, midt i den smukkeste natur omringet af skov og udsigt til Knapsø. Her kommer du helt tæt på naturen, spiser af de lokale råvarer og mærker masser af nærvær. Påsken fejres med en lækker menu som serveres ved bordet fra 28. marts til og med 1. april fra kl. 11:30 til kl. 17:00 i de smukke lyse stuer. Gå gerne en tur ned til søen, få en gyngetur og besøg teltet i skoven. Her kan du komme langt væk selvom du er tæt på. Pris kr. 425,-/pers. (børn u/12 år kr. 250,-)

PÅSKEMENU 

SNACKS: Vagtel solæg m/krydret sennepsmayo 

FORRET “FORÅRSSMAGE”:

Hvide asparges m/Fanø ventreche bacon & ramsløg fra skoven - Klassisk friteret rødspættefilet m/sauce tartar, saltet citron & ribs - Hjemmelavet dildsild m/fennikel-crudite, dildmayo & peberrods malto - Rødbedegravad ørred m/rævesovs & rødbedebånd - Hertil serveres hjemmebagt lyst & mørkt brød m/syrnet smør på bordet

HOVEDRET “LAMMESKANK”: Glaseret lammeskank m/sprød panko & tørrede blomster, samt grøn ret fra Herthamarken på bordene - Hertil stegte gulerødder, gulerodspuré, lammesky, estragon & ristet boghvede

DESSERT “RABARBER”: - Parfait m/rålakrids, syltede rabarber & sød tuiles af rabarber 

LÆS MERE OM HERTHADALEN OG BOOK BORD HER


Restaurant Arti´kok i Brøndbyøster

_503

Restaurant Arti´kok er en europæisk restaurant som I mange år har ligget i Hvidovre, men flyttede ud til Brøndbyøster for at få mere plads og nogle skønne selskabslokaler med udgang til gårdhaven. Lee som både er en anerkendt kok og indehaver af Arti´kok nyder friheden i at have et europæisk, således at han kan sammensætte menuer og a la carte med danskernes livretter. 

Påsken fejres i frokosten fra torsdag d. 28/3 til og med mandag d. 1/4 - alle dage kl. 12 - kl. 15.30. Pris kr. 275,-/person
Menuen kan også bestilles som take away.

Påskefrokosten serveres af 4 serveringer ved bordet:

1. Gammeldags modnede sild m. fedt, løg og kapers - Hjemmelavet karrysalat med æble og smilende æg -Æg og rejer m. mayonnaise -Røget laks m. urtecreme

2. Frisklavet, varm fiskefilet m. hjemmelavet remoulade

3. Kyllingesalat m peberbacon fra Nørre Søby slagteren - Mørbrad af svin m bløde løg

4. Vesterhavsost m chutney og kiks

Ekstra tilkøb:

Gateau Marcel m vanilleis 65,-

LÆS MERE OM ARTIKOK OG BOOK BORD HER ELLER RING 36750741 FOR TAKE AWAY

Ristorante Il Vero Siciliana i Dronning Mølle

_507

Kør en tur op ad vores smukke nordkyst af Sjælland til Dronning Mølle. En lille hyggelig sommerby med liv fra påske til vinteren tager fat og fejre årets skønne højtid Påsken. Fasten er slut og forårets blomster pryder allerede i naturen. i Dronning Mølle står Vito og hans kollegaer klar til at forkæle jer på Ristorante il Vero Siciliana med fisk, lam og kaffedessert. Prisen er kr. 269,-/pers. og der kan bookes bord på telefon 49 19 30 30

PÅSKEMENU

ANTIPASTO – Røget sværdfisk

IL SECONDO – Lammekølle i ovn med garniture

DOLCE – Hjemmelavet tiramisú

Restaurant Charlottenlund Fortet 

_509

Oplev lidt Danmarks historie omgivet af den flotteste panorama udsigt fra toppen af Charlottenlund Fortet. Let at komme til og bilen parkeres ved indgangen til Fortet. Få trin op med frit overblik over Øresund - restauranten med udsigt fra alle borde - her kan du i påsken nyde en overdådig brunchbuffet med mere end 25 retter Påskedag 31. marts kl. 10 - 15. Pris kr. 299,- 
eller Påskefrokostbuffet 2. Påskedag 1. april kl. 12 - 15. Pris kr. 425,-

PÅSKEFROKOSTBUFFET

Karrysild med Fortets krydderchutney & urter - Æg og rejer - Pil selv rejer med mayo & brød - Stegt sild & spidskålssalat med syrnet fløde, grov sennep & persille - Sprød rødspætte med citron & remoulade - Lakserillette med rygeost, glaskål, karse & sprøde radiser - Grøn salat med æble, sennepsvinaigrette & kerner - Hønsesalat med bacon & syltede bøgehatte - Lune frikadeller med sylt - Lune fiskefrikadeller med kapersremoulade - Påskelam med flødekartofler & sherrysauce - Kalveculotte med ovnbagte rosmarinkartofler Tre salgs oste med sprødt og sødt - Gammeldags æblekage - Citrontærte med brændt marengs

SE BEGGE BUFFETER OG BOOK BORD HER