Spis sushi med udsigt over Køge Å

Med udsigt over Køge Å og den lille lystbådehavn ligger den japanske restaurant Lucky Sushi.    Indretningen er enkel og æstetisk, hvilket spiller godt sammen med den japanske menu og de smukke sushiretter på menukortet.    Mens man spiser, kan man følge med i kokkenes arbejde i køkkenet eller nyde synet af fiskene, der svømmer rundt i det store akvarium, der gør det ud for en skillevæg mellem entreen og restauranten.   

Prøv en ny italiensk restaurant i Køge

Cafe Sapore er et ægte italiensk spisested, som både er en restaurant og en cafe. Bag det nye sted, står en italiensk familie, som fremtryller imponerende velsmagende og autentisk italiensk mad.   På menukortet findes klassiske cafe-retter som salat, sandwich og burger, men Cafe Sapores specialitet er sprøde, veltilberedte pizzaer, der er bagt i en italiensk stenovn.   

Hyggelig kaffesalon i mormor-stil

Den hyggelige the-/kaffesalon Cafe T er indrettet i autentisk mormor-stil med masser af atmosfære og hygge.    De to ejere, Pia og Jette, har indrettet cafeen med rustikt inventar, som de har fundet på loppemarkeder rundt omkring i landet. Indretningen er derfor helt unik i det hyggelige byhus med knap så højt til loftet– i hvert fald i bogstavelig forstand.   Her kan man sidde i sofaen og læse avisen mens man får serveret skøn friskbrygget kaffe, specialthe og nybagt brød, vafler og wienerbrød, som sender tankerne tilbage til mormors stue.  

Kaffe, kage og cafe på museet

I forbindelse med Specialmuseet for Kunst i det Offentlige Rum, Køs, ligger museets café.   Bag stedet står de samme folk, som har den populære Slager Stig og Co., og også her kan man få god, hjemmelavet mad til rimelige priser. Den første søndag i måneden dækkes der op til brunch, som serveres på buffet i et tilstødende lokale.   Der er ingen krav om at man skal have besøgt udstillingen på museet for at spise eller nyde en kop kaffe og et stykke kage i cafeen, men det ville være en oplagt afslutning oven på gode kulturelle input.  

Familierestaurant med gode bøffer

Slagter Stig & Co. er både en slagterforretning med kød af høj kvalitet og en hyggelig og uhøjtidelig familierestaurant, Brasserie Bassin.   Man vælger selv, hvilket kød man har lyst til at spise, fra montren – det kan fx være dansk Himmerlandsokse, krogmodnet oksehøjreb, svinemørbrad eller noget så eksotisk som kænguru. Tilbehøret vælger man fra salatbuffeten, og man tager også selv drikkevarer til maden.    Med andre ord er der en høj grad af valgfrihed, og høflig selvbetjening bidrager til, at priserne kan holdes på et lavt niveau trods den høje kvalitet.