DHABA Køge
Restaurant

DHABA Køge

Blegdammen 10 | 4600 Køge
Sabina
Spiseliv.dk

3 hurtige

1.

Indisk streetfood specialiteter

2.

Stor udeservering ved Åen

3.

Hyggelig og god betjening

Profil

Autentisk indisk streetfood i Torvebyen

Pris
Frokost

49 -

Hovedret

69 -

Menu

199 - 229

Åbningstider

Mandag - torsdag: 17 - 21
Fredag - lørdag: 17 - 22

Dhaba er en indisk restaurant, som specialiserer sig i streetfood-specialiteter fra det store indiske køkken. En dhaba er det indiske navn for de små madboder på gaderne i de indiske provinser og storbyer, hvor du kan få små, lækre specialiteter til små penge.

Oprindeligt opstod dhabaerne for 500 år siden som et tilbud til rejsende på de travle handelsveje i provinsen, men i takt med industrialiseringen rykkede de ind til Indiens enorme millionbyer, hvor de nu fungerer som spisesteder for både høj og lav. Her mødes Bollywood-stjerner, rickshaw-chauffører, forretningsmænd og studerende om de lækre specialiteter, som tæller for eksempel samosaer fyldt med lam og koriander, mangosalat med ost og rødløg og tandoorikylling marineret i yoghurt og grillet over åben ild i den specielle tandooriovn.

Menukortet rummer masser af eksotiske lækkerier at gå på opdagelse i, så det er bare om  at vælge lidt forskelligt. Specialiteterne kan skylles ned med et lille udvalg af vin, indiske øl eller måske en mango lassi, som er mango blendet med yoghurt og varme krydderier.   

Madkulturen byder, at maden deles af hele bordet. Derfor er måltidet sammensat af en masse småretter, som så deles ved bordet, så man har mulighed for at smage en masse forskelligt. Derfor er måltidet heller ikke inddelt i forretter eller hovedretter - man spiser bare i takt med, at maden kommer på bordet. Det er hyggeligt, uformelt og ikke mindst mættende!

Restauranten råder også over en stor udeservering, hvor du kan nyde udsigten over åen og torvepladsen.

Du har også mulighed for at tage maden med dig hjem. Restauranten tilbyder også catering, så hvis du skal have en anderledes madoplevelse til din næste fest, så ring og hør nærmere om mulighederne.

 

Andre spisesteder