Spis godt til frokost og aften på Madam Sprunck

Madam Sprunck er lidt af en institution i Helsingør, og her er både hotel, cafe, bar og restaurant. Hvis man skal ud og spise godt i Helsingør, er den et godt valg.    I cafeen kan man hele dagen få frokostanretninger, smørrebrød og caferetter som burgere og salater. I restaurantafdelingen, som kun er åben om aftenen, er køkkenet moderne dansk-fransk med vægt på kvalitet og gode råvarer. Her sidder man omgivet af de gamle, blotlagte bjælker med udsigt til barens livlige stemning. Om sommeren kan nyde det gode vejr både i den stille gårdhave og ud til gaden.   

Spis thaimad midt i Helsingør

På thairestauranten Lemongrass midt på torvet i Helsingør serverer thailandske Noy lækre retter fra sit hjemland. Prøv for eksempel tom yamsuppe, kyllingesatay, karry- og wokretter eller en af de spicy salater med masser af friske grøntsager og krydderurter.    Køkkenet er så autentisk, at restauranten har modtaget en særlig pris fra den thailandske stat for at lave autentisk mad udenfor Thailand. Der er hyggeligt i de lyse, pæne lokaler, og om sommeren kan man sidde både i gårdhaven og udenfor på torvet.   

Klassisk italiensk restaurant i Helsingør

Der findes flere gode, italienske restauranter i Helsingør, blandt andet Amici Miei, som serverer god, klassisk mad fra ejerens hjemland, Italien.    Her kan man få klassiske antipasti som vitello tonnato og caprese, pasta, pizza og grillede kødretter med gode saucer. Blandt specialiteterne er "Bollicine" - små retter som passer til Champagne. I dagtimerne serverer Amici Miei desuden brunch, som også kan vælges med Champagne til.  

Kinesisk buffet ved Axeltorv

Asia House serverer god og frisklavet kinesisk mad – så meget hjertet kan begære. Buffeten er meget populær, men man kan også vælge retter som kylling chop suey, pekingand og nudelretter fra det store a la carte kort. Til frokost kan man spise til gode priser, og børn er meget velkomne.   Restauranten har udsigt over Axeltorv, og om sommeren kan man sidde ude på torvet.   

Populær brunchbuffet i Helsingør

Café Chaplin ved torvet midt i Helsingør er et beskæftigelsestilbud for mennesker med psykiske og/eller fysiske handicaps, men blandt de lokale er Chaplin især kendt for sin store brunch- og frokostbuffet. Æg og bacon får følgeskab af sunde salater og frokostretter som fiskefilet og mørbradbøf, og konceptet er populært, så det er en god ide at reservere bord. Prisen for en omgang buffet er 129 kroner, og for den sum får man både adgang til det bugnende brunchbord, kaffe, te og juice.    Om sommeren kan man sidde i den hyggelige gårdhave eller ved et af bordene på torvet.