Børnevenlig cafe på Vesterbro

Sweet Surrender er navnet på en super familievenlig café, som ligger i Dybbølsgade på Vesterbro. Både voksne og børn er velkomne, og børnene har deres eget børnerum med god plads til leg. 

På menuen er der hver aften en varm ret og dagens suppe, som fås i voksen- eller børneportion. I hverdagene serveres der desuden morgenmad, i weekenderne brunch, og børnene har deres eget menukort med fx leverpostejsmadder, frisk frugt og grøntsagsstænger.

Caféen er drevet af en kristen frikirke, og personalet arbejder frivilligt, så selvom alt overskud går til gode formål, er priserne ganske lave.

 

Børnevenlig cafe i Valby

I bunden af Valby Kulturhus, lige ud til Toftegårds Plads, finder man Mæt Café. Selvom der ikke er deciderede børnemenuer på kortet, serveres alle retter i lidt mindre portioner til en billigere pris til børn - og prisniveauet er ellers ganske rimeligt i forvejen. Mødregrupper er meget velkomne på Mæt Café, der er puslefaciliteter og barnevogne kan parkeres i indgangen til Kulturhuset.   På menuen er smukke salater, frisksmurt smørrebrød, sandwiches på hjemmebagt brød og mere regulære retter som fisk og bøf laves af sæsonens gode råvarer af kokke, der har arbejdet på langt finere steder, men som brænder for det enkle.   I weekenderne serveres der brunch, en let og en tung, med gode råvarer som pølser fra Slagter Lampe, skagenskinke og gode oste fra lokale og udenlandske mejerier.  

Børnevenlig cafe på Frederiksberg

Café Metropolitain ligger i den smukke gamle stationsbygning, fra dengang Frederiksberg havde sin egen S-togsstation. De trafikale forbindelser til stedet er stadig ganske gode, men er i vore dage gravet ned i jorden, hvor metroen stopper lige udenfor Café Metropolitains fredede døre.   Metropolitain er en café, hvilket kortet også bærer præg af, men maden er lavet af faglærte kokke af gode råvarer, og der er bordservering og et forholdsvis ambitiøst vinkort. Kommer man med børn - som er meget velkomne - er der mulighed for barnevognsparkering, der bliver ikke set skævt til amning, og der er god og lødig mad på menuen til de mindste.   Kortet spænder over sandwich, salater, et udvalg af burgere, snacks og desserter, 3-retters menuer om aftenen og en meget populær brunch i weekenderne.  

Børnevenlig cafe på Amager

Børn og voksne i alle aldre er mere end velkomne på Madmanifesten på Amager. Caféen er især i dagtimerne ikke anbefalelsesværdig, hvis man ikke selv har børn med, men for de små og deres voksne er det et paradis af børnevenlighed med legerum, børne- og babymenuer - og et virkelig lille toilet.   Menuen skifter og kan læses på kridttavlen i caféen. Den kan fx stå på lune boller, morgenmadstallerkener, økomos til de allermindste, risotto og pastaretter til de lidt større og salater og 3-retters menuer til de allerstørste. Lørdag og søndag er der weekendbuffet med alverdens lækkerier for alle.  

Børnevenlig restaurant ved Amager Strand

Kastrup Strandpark ligger for enden af Amager Strand med udsigt til lettende fly og stolte skuder. Ud over at være synonymt med et prisvindende badeanlæg, dækker navnet også over en restaurant med gode ting på kortet for både badegæster, sejlere, forretningsmænd og alle os andre - også de af os, der har børn.   Her er både børnemenu, tegnegrej og velvillighed overfor, at børn også skal have lov at gå på restaurant.   Aftenkortet er opdelt i et bistro- og et á la carte kort med henholdsvis enkle og lidt mere avancerede retter, mens der til frokost især lokkes med klassisk dansk smørrebrød tilberedt fra bunden. Hver torsdag serveres der husmandskost i form af stegt flæsk med persillesovs og om søndagen gammeldags oksesteg til omkring 100 kr.