Danske øko-bøffer på Gourmandiet By Night

Den økologiske slagter Gourmandiet på Rosenvængets Allé har i flere år været byens bedste bud på stedet at droppe forbi efter en økologisk bøf af høj kvalitet til at lave i eget køkken. I år åbnede slagteren så op for bordservering i baglokalet, hvor man på uprætentiøs vis kan sidde på træskamler og lade sig opvarte med lækre bøffer af den særligt gode slags – og naturligvis er de økologiske.

Det er ikke billigt, men til gengæld er det godt, bøfferne er velhængte, tilbehøret delikat og saucen vælger man selv. Vinkortet er ganske overskueligt, sjovt og med stor overvægt af biodynamiske vine, så man kan godt få sig et ekstra glas med god samvittighed over for Moder Jord.

 

Italiensk bistecca på Salon 39

Salon 39’s kæmpestore Bistecca Fiorentina er på intet mindre end 900 gram. Så kan man som kødfan godt se gennem fingre med, at navnet er en smule misvisende da de køer, der har lagt krop til, faktisk er dansk Aberdeen Angus-kvæg. Men udskæringen, som består af mørbrad og filet fra den nederste del af højrebet, er efter sigende klassisk italiensk ligesom tilbehøret: Årstidens grønt, lidt citron og god olivenolie.

Som ekstra bonus trancheres moppedrengen at tjenerstaben nede ved ens bord, og Salon 39 har efterhånden et ret godt vinkort, der er til at betale. Hvis man da ikke vil gøre som flere andre gæster og drikke cocktails til sin mad, hvilket er stedets speciale.

Salon 39 er lige nu på sommerferie frem til 6. august, men så er der også god tid til at få bestilt et bord, hvilket kan være en ret god idé.

"Hvis maven ikke er fuld efter indtagelse af bøffer i herrestørrelse, kan man kaste sig over desserter som Death By Chocolate og Outback Pavlova - som det for øvrigt også kræver sin mand at komme igennem."

Argentinsk til hverdag og fest på Fuego og Asador

Hvis man skal spise fint på argentinsk er Fuego i Holbergsgade stedet i København. Her serveres store bøffer fra Pampasen, parillada med det hele og imponerende vine fra argentinske tophuse til priser der, trods portionernes størrelser og det høje gastronomiske niveau, er ganske overkommelige.

Fuegos lillesøster, Asador på Christianshavn, er mere low key og et godt sted at gå hen efter en god, STOR argentinsk bøf på en hverdag. Man vælger selv bøffen, hvordan den skal steges og hvad der skal til af tilbehør. I godt vejr kan man sidde ude, enten i gårdhaven eller ved bordene ud til kanalen, så der er basis for ægte latinostemning på en solskinsdag.

 

Kængurubøf’n’more på Reef’n’Beef

Hvis man er nysgerrig men aldrig har smagt kængurubøf, er Reef’n’Beef et godt sted at starte. Denne eksotiske specialitet er blandt udvalget på det omfattende menukort, der i høj grad flasher aussiernes hang til store bøffer. På menuen finder man alt i ’almindelig’ bøf lige fra oksemørbrad og rib eye over surf’n’turf af oksefilet og hummerhaler til ægte wagyubøf, certificeret og direkte importeret fra Down Under. Hvis maven ikke er fuld efter indtagelse af bøffer i herrestørrelse, kan man kaste sig over desserter som Death By Chocolate og Outback Pavlova - som det for øvrigt også kræver sin mand at komme igennem. Vinudvalget er ligeledes australsk, kraftigt og meget velegnet til store bøffer.

 

Ægte amerikansk på MASH

Stemningen var nærmest hysterisk i den københavnske restaurationspresse op til åbningen af Sommelierfolkenes og Rasmus Oubæks ’Modern American Steak House’ i det tidligere Galleri Asbæk i Bredgade. Hvor åbner det? Hvem skal være køkkenchef? Hvornår? Da dørene så endelig blev slået op den 18. april i år, var det til et totalt nyrenoveret lokale med masser af plads, højt til loftet, kæmpe vinskabe og røde lædermøbler a la diner.

Men i virkeligheden er der ikke så meget hokus pokus på MASH. Som navnet antyder, er der bøf på menuen, som består af et helt katalog over kød med et bredt udvalg af udskæringer, racer og nationaliteter. Der er også mulighed for at vælge sin helt egen bøf fra udstillingsmontren. Ud over at træffe beslutningen om, hvilken bøf man vil have, og hvordan den skal steges, vælger man på ægte amerikansk vis selv sit tilbehør fra det store udvalg af fritter, salater og saucer. Det hele kan konsumeres med et imponerende udvalg af amerikanske vine, blandt dem nogle af de absolutte hot shots fra Guds eget land.

PS: Kendisser og look alikes bør vogte sig for Se & Hør-journalister på nattemission.