Kan du også mærke boblerne på tungen fra en kold fadøl eller et glas mousserende vin? Kan du dufte sæsonens grillede grønne asparges og skaldyr og smage det frisksmurte stykke smørrebrød med nye kartofler?

Onsdag den 21. april er dagen, som vi alle har ventet på med længsel. Når restauranterne atter må åbne for servering, kan vi glæde os til ikke bare en række åbningstilbud, men også kokke- og tjenerteams, der længe har glædet sig til at forkæle os ud over det sædvanlige.

Så gælder det bare om at finde det helt rigtige sted af fejre dagens begivenhed.

Genåbning: Liv og glade dage i København_2

Pulsen er tilbage i byen

I København K kan man så småt begynde at mærke pulsen fra de restauranter, som er i gang med at forberede den store genåbning. På Gråbrødretorv i Københavns hyggelige gamle bydel åbner flere restauranter for servering både ude og inde. En af dem er Bøf & Ost, som har serveret franske specialiteter siden 1975. De har plads til masser af gæster både ude og inde og humøret er derfor ekstra højt i dag.

”Vi har glædet os så meget til at åbne igen. Både vores kokke, værter og værtinder er mere end klar til at forkæle gæsterne. Det er fantastisk, at vi både kan åbne ude og inde, og at vores gæster har mulighed for at samles helt op til 50 personer, hvis de sidder udenfor og 10, snart 25 indenfor”, siger driftschef Charlotte Heiselberg.

De har valgt at byde gæsterne velkommen med moules frites og rosévin. Du kan spise og drikke alt det, du orker, for 200 kr.

Vil du sidde inde, skal du huske at booke bord i forvejen og få et test, så du kan fremvise et gyldigt coronapas. Du kan også vælge en restaurant med en solrig terrasse, hvor der hverken kræves booking eller coronapas.

Sådan en finder du på den anden side af Gråbrødretorv nemlig Huks Fluks, som også åbner inde og ude på onsdag. Deres store fine terrasse er badet i sol hele dagen, og der er overdækning og varmelamper om aftenen og på kølige dage. Huks Fluks, som er lige dele vinbar og restaurant serverer sydeuropæiske specialiteter med speciale i den delikate sortfodsskinke. Det imponerende vinkort er i fokus, når de åbner. Hver dag fra kl. 16-18 frem til 5.maj serverer de udvalgte fyraftensvine til kr. 50,- per glas.

Genåbning: Liv og glade dage i København_1

Kolde fadøl eller champagne og østers?

Er du mere til en kold fadøl med udsigt over vandet skal du en tur i Nyhavn. På Nyhavns Færgekro kan du købe to fadøl for 1’s pris hver dag hele dagen i åbningsperioden. Deres klassiske smørrebrød går man aldrig fejl af og heller ikke deres hjemmebryggede kryddersnaps.

Bag ved Nyhavn i Store Strandstræde nr. 6, ligger restaurant Zeleste, som åbner deres yderst charmerende og altid velbesøgte gårdhave. Her kan du nyde en flaske Champagne til kr. 350,- og 6 østers til kr. 120 ,- eller Zelestes tatar med et glas Provence rosé fra Cháteau Roubine til kr. 200,- .

Husk at tage en ekstra trøje med, hvis du vil sidde ude.