Picture

Den Gule Cottage og Den Røde

Lige ved Bellevue, nærmest inden man for alvor er kommet igang med sin Strandvejscruising, dukker Den Gule Cottage op med picnickurve og små, lette retter til billige penge i de mikroskopiske, men overordentlig hyggelige lokaliteter. Er man mere til gourmetoplevelser, skal man søge til Den Røde Cottage, der er gemt af vejen inde mellem træerne. Anita Klemmensen (ex Søllerød Kro og 1. th) har stablet et solidt mandskab på benene, og cottagerne har efter nogle måske lidt hensygnende år virkelig fået vind i sejlene.
 

Picture

Strandmøllekroen

Lidt lusket gemt af vejen lige til højre nede for bakken, når man kører nordpå, ligger en rigtig strandvejsklassiker i form af kroen ved den gamle strandmølle. Strandmøllekroen beskriver sit køkken som moderne dansk/fransk, og det er vel et definitionsspørgsmål, men Spiseliv synes ikke, der er noget i vejen med stolte traditioner som flere slags sild, lun leverpostej, tatar, stegt rødspætte eller kalvelever med bløde løg og agurkesalat. Ak, var der blot flere af den slags!
 

Picture

Mikkelgaard

LUKKET

Picture

Restaurant Sletten

Vi har lige nævnt Sletten Kro i en påskeguide, men som Strandvejsattraktion er den ikke til at komme udenom. Tyve minutters gang fra Louisiana og med udsigt til den idylliske Sletten Havn og Hven, samt et knivskarpt bistrokøkken og et overdådigt vinkort. Spiseliv afsluttede påskens besøg med en temmelig kold dukkert i sundet.
 

Picture

Bistro Nord

Egentlig er vi kommet uden for selve strandvejscruiset, Sjælland er knækket og køretøjet (forhåbentlig) drejet til venstre ved Helsingør, men det er oplagt at slutte Strandvejsturen her i Aalsgaarde på Bistro Nord. Bistro Nord står for et sæsonpræget moderne køkken med lidt mere traditionelle elementer til frokost (kun søn- og helligdage). Restauranten, der i mange år var hjemsøgt af Jan Hurtigkarl og nogle af landets skarpeste kokke og største ego'er, har de seneste år været lidt uden for rampelyset, men stedet lever skam endnu, og man kan stadig se Kullen i det smukkeste aftenlys fra terrassen.