Hellerup Klub Brasserie

Hellerup Klub Brasserie ligger i et højloftet lokale med glasloft og store lysekroner og indrettet i luksuriøs brasseriestil med behagelige læderstole og mørkerøde vægge. Henover sildebensparketten svæver tjenerne med tallerkener fyldt med franske klassikere som boeuf béarnaise, østers og gratineret gedeost men også restaurantens egne versioner af dansk smørrebrød og veltillavede retter fra både Norden og Middelhavet. Skal det være lidt mere laid back, så er der en burger eller en sandwich og om søndagen en meget lækker brunch à la carte.

LÆS MERE OM RESTAURANTEN OG BOOK BORD
 

Picture

Strandmøllekroen

Lidt lusket gemt af vejen lige til højre nede for bakken, når man kører nordpå, ligger en rigtig strandvejsklassiker i form af kroen ved den gamle strandmølle. Strandmøllekroen beskriver sit køkken som moderne dansk/fransk, og det er vel et definitionsspørgsmål, men Spiseliv synes ikke, der er noget i vejen med stolte traditioner som flere slags sild, lun leverpostej, tatar, stegt rødspætte eller kalvelever med bløde løg og agurkesalat. Ak, var der blot flere af den slags!
 

Restaurant Trekosten

Restaurant Trekosten ligger alleryderst på molen ved Nivå Havn. Udsigten over Øresund er fænomenal, især hvis vejret er til at sidde på terrassen bag restauranten, hvor man praktisk talt sidder på molekanten. Herfra kan man se hele vejen til Hven, Sverige, Kronborg og Sletten. Inde fra restauranten er der også en god udsigt gennem de store panoramavinduer, og der er desuden mulighed for at sidde på terrassen foran restauranten, hvor der er mere læ. Trekostens stegte rødspætte tilberedt på Skagen-maner med tyttebær er meget populær, og hver onsdag hele året rundt serveres der wienerschnitzel med det hele.

LÆS MERE OM RESTAURANTEN OG BOOK BORD

Picture

Restaurant Sletten

Vi har lige nævnt Sletten Kro i en påskeguide, men som Strandvejsattraktion er den ikke til at komme udenom. Tyve minutters gang fra Louisiana og med udsigt til den idylliske Sletten Havn og Hven, samt et knivskarpt bistrokøkken og et overdådigt vinkort. Spiseliv afsluttede påskens besøg med en temmelig kold dukkert i sundet.
 


Lagunen

Lagunen er en perle på den mindre Nivå Havn. Indretningen er holdt i et simpelt udtryk med maritime detaljer og minder i sin udformning om et skib, med mast og hejst flag bag bygningen. En skøn og uformel restaurant med et varmt, venligt og hjemligt værtskab. Fisk og skaldyr fra den nærliggende Sletten Havn udgør de primære hovedingredienser på menukortet; både når det gælder frokost- og aftenkortet. Lagunen er derfor en oplagt mulighed for at smage nogle af de goder, som findes i de danske farvande.

LÆS MERE OM RESTAURANTEN OG BOOK BORD


Gl. Humlebæk Kro

Gl. Humlebæk Kro ligger på Strandvejen mellem København og Helsingør. Her har kroen ligget siden den fik sin kongelige bevilling i 1740. Kroen er en af de få som er tilbage på strækningen fra København til det nordligeste Sjælland. Den er derfor et yndet rejsemål for sultne danskere og udlændinge, som med sin ærke autentiske tilgang til smag, råvarer og service, tilbyder noget som man ikke får mange steder.

Der er udsigt over Øresund og Sverige fra den delvist overdækkede terrasse og når vejret tillader det, er der fyldt med glade gæster omkring de ternede duge i den velholdte have. Indenfor er kroen delt op i flere større rum, som alle er indrettet forskelligt.

LÆS MERE OM RESTAURANTEN OG BOOK BORD