Madam Carlsens cafe og bistro
Cafe

Madam Carlsens cafe og bistro

Rungsted Strandvej 111 | 2960 Rungsted Kyst
Sabina
Spiseliv.dk

3 hurtige

1.

Historisk og idyllisk beliggenhed

2.

Stor terrasse ud til Karen Blixens have

3.

Smukt selskabslokale i huset

Profil

Cafe i dylliske omgivelser på Rungstedlund udsigt til Rungsted havn

Pris
Frokost

80 - 180

Hovedret

135 - 250

Åbningstider

Tirsdag - torsdag: kl. 11 - 21
Fredag - søndag: kl. 11 - 17

Man tænker måske ikke over det, men på Rungstedlund, der var Karen Blixens smukke hjem med udsigt fra terrassen til en have fyldt med liv og farver og fra vinduerne ud mod Rungsted havn, kan man få den dejligste brunch, frokost, kaffe kage tid og aftensmad i Madam Carlsens Café.

Ved indgangen til caféen er det værd lige at dreje rundt og kigge udover Øresund som Karen Blixen poetisk beskrev ”Dig kan man kende mellem dem alle, for du har dit eget blå åbne blik”.

Madam Carlsen Café er opkaldt efter Karen Blixens husholderske Caroline Carlsen, der boede på Rungstedlund i 54 år. I dag serveres der mad på sæsonens råvarer med mest muligt økologisk, bæredygtigt og hjemmelavet.

Allerede fra sin barndom havde Karen Blixen en stor kærlighed til kvaliteten i mad og hun udfoldede senere i livet sin kreativitet også i madkunsten. Bl.a. oplærte hun selv sin kok i Kenya og fik mange besøgende, der kom for at smage hendes gode mad. Karen Blixen overvejede selv at blive kok, men valgte alligevel det litterære og hun blev allerede efter sin første bogudgivelse en verdenskendt forfatter.

Servering starter fra kl. 11 med en brunch tallerken med forskellige lækkerier, husets palæo brød og surdejsbaguette samt frokost. Frokosten består af både smørrebrød på husets palæo brød med f.eks. avokado, kød eller fisk samt sæsonvarierede retter som f.eks bouillabaisse, vegansk gryderet og salater. Et hit er deres Afternoon tea serveret kl. 12-16 med kager, frugt og sandwiches, som skal bestilles dagen før. Fra kl. 16:30 åbnes for aftensmad, der appellerer til alle aldre. Menukortet udskiftes jævnligt, men der er altid en god fiskeret, lækkert kød og gode salater.

Et kendt Karen Blixen citat ”Der er mange veje til sandheden. En af dem er Bourgogne”. Det kan man jo teste på Madam Carlsens Café med et godt glas vin til maden og en tur rundt på det stemningsfulde museum.

På første sal er et stort lyst skønt rum med højt til loftet. Dette lokale bruges flittigt til selskaber, events og foredrag og kan bookes af alle.

Andre spisesteder