Spiseliv giver dig en guide på skønne steder at spise i H.C. Andersen´s hjemby Odense. Byen har alt fra små brostensbelagte gader til stræder fyldt med restaurantliv og små specialbutikker. Sejlads på åen igennem byen, små byparker og masser af kulturliv.

Cafe Krostuen

_237Start dagen med en god tur igennem Den Fynske landsby i udkanten af Odense by, her er ren idyl for alle aldre og når sulten melder sig, så byder Cafestuen på Sortebro Kro indenfor til lækre hjemmelavede frokost anretninger, hjemmebag og god kaffe. 

Sortebro Kro

_238Har man bare lyst til at forkæle smagsløgene i de mest idylliske omgivelser, mellem de imponerende store træer i den grønneste oase, står Sortebro Kro klar til at modtage Jer i de gamle krostuer, i gårdhaven eller på terrassen til frokost og aften. Her hersker Smagens køkken - fyldt med hvad sæsonen bringer ind fra skov, luft, vand og land - og glæd Jer, for her gives der tid til maden og til gæsten. 

Kong Volmer

_239Smørrebrød er svaret på danskhed... vi elsker højtbelagt, madder og hapser, bare det er veltillavet med god smag og helst frisk kernerigt rugbrød. Hertil godt øl, en stor variation af snaps og gerne en god kop kaffe. Frister det, så går turen ind i indre Odense by i Brandts Passage hos frokostrestauranten Kong Volmer. Omkring højtiderne, har Kong Volmer også en del aftenåbninger.

Olivia Brasserie

_240I Danmark har vi en vis forkærlighed for det franske, det ligger i vores spise-kultur og det dansk-franske cuisine har igennem generationer været det primære køkken. Med dette følger, at parisisk cafe hygge på en solrig terrasse eller bag hvide sprosser vækker roen og lysten til at sætte sig og nyde atmosfæren. Så træd ind i en lille tidslomme hos Olivia Brasserie i Vintapperstrædet. Her er skønne caferetter, kagemontre, god kaffe i frokosten og brasserie om aftenen.

Munkebo Kro

_241Skal man lige ud og mærke livet ved fjorden i udkanten af Odense, så må man svinge indenom Munkebo Kro. En idyllisk 3-længet kro med smukke gårdhaver, udsigt til vandet, et sæsonbaseret køkken og er vinen for god til at lade stå, så har Munkebo kro de flotteste værelser. 

Atami Sushi

_250Forenden af gågaden Kongensgade med masser af butiksliv kan man spise sig mæt i sine yndlingssushi, sticks og forretter hos Restaurant Atami. Her bestiller man lidt ad gangen via en tablet og serveringen kommer løbende som maden bliver klar og indtil gæsten er mæt. 

Marcantonio

_252I det gamle Vintapperstræde finder man et hyggeligt trattoria med god italiensk mad til hele familien. Marcantonio servere velkendte italienske klassikere og pizzaer med sprød bund, også glutenfri. Er man til at sidde ude, er der god plads på terrassen midt i det livlige vintapperstræde. 

bar´sushi

_261

Er du til sushi med eksperimenterende smagsvariationer og gamle japanske madtraditioner, så kan bar´sushi byde indenfor på Læssøegade med moderne spisepladser i minimalistisk design og stort åbent køkken. Ønsker man disse lækre menuer som take away, har bar´sushi også åbent på Skibhusvej i Dalum.

Restaurant Under Lindetræet

_262I den gamle bydel i H.C. Andersens kvarter kan man få gourmetoplevelser om aftenen, brunch serveringer, frokost og kaffe-te a la carte med ost og sødt til. Huset er fra 1771 og er et væld af charme og historie. Restaurant Under Lindetræet har også den dejligste gårdhave, som flittigt besøges hele sommeren. 

Se flere guides på Spiseliv.dk