Spiseliv giver dig en guide på skønne steder at spise i H.C. Andersen´s hjemby Odense. Byen har alt fra små brostensbelagte gader til stræder fyldt med restaurantliv og små specialbutikker. Sejlads på åen igennem byen, små byparker og masser af kulturliv.

Sortebro Kro

_238Har man bare lyst til at forkæle smagsløgene i de mest idylliske omgivelser, mellem de imponerende store træer i den grønneste oase, står Sortebro Kro klar til at modtage Jer i de gamle krostuer, i gårdhaven eller på terrassen til frokost og aften. Her hersker Smagens køkken - fyldt med hvad sæsonen bringer ind fra skov, luft, vand og land - og glæd Jer, for her gives der tid til maden og til gæsten. 

Olivia Brasserie

_240I Danmark har vi en vis forkærlighed for det franske, det ligger i vores spise-kultur og det dansk-franske cuisine har igennem generationer været det primære køkken. Med dette følger, at parisisk cafe hygge på en solrig terrasse eller bag hvide sprosser vækker roen og lysten til at sætte sig og nyde atmosfæren. Så træd ind i en lille tidslomme hos Olivia Brasserie i Vintapperstrædet. Her er skønne caferetter, kagemontre, god kaffe i frokosten og brasserie om aftenen.

Munkebo Kro

_367

Skal man lige ud og mærke livet ved fjorden i udkanten af Odense, så må man svinge indenom Munkebo Kro. En idyllisk 3-længet kro med smukke gårdhaver, udsigt til vandet, et sæsonbaseret køkken og er vinen for god til at lade stå, så har Munkebo kro de flotteste værelser. 

Atami Sushi

_250Forenden af gågaden Kongensgade med masser af butiksliv kan man spise sig mæt i sine yndlingssushi, sticks og forretter hos Restaurant Atami. Her bestiller man lidt ad gangen via en tablet og serveringen kommer løbende som maden bliver klar og indtil gæsten er mæt. 

Flakhaven Gastro

_272

I det gode gamle bryggeri Flakhaven, finder man restauranten Flakhaven Gastro - med fokus på kvalitet, den gode smag og mættende portioner. Det blev hurtigt populært, for hele familien kan spise med, da der er noget for enhver smag. Maden er hjemmelavet, kødet hjemmemarineret og grillet. Nyd maden i de rustikke lokaler eller på en solrig terrasse hele sommeren. 

Marcantonio 

_252I det gamle Vintapperstræde finder man et hyggeligt trattoria med god italiensk mad til hele familien. Marcantonio servere velkendte italienske klassikere og pizzaer med sprød bund, også glutenfri. Er man til at sidde ude, er der god plads på terrassen midt i det livlige vintapperstræde. 

Restaurant Grand

_290

I hjertet af Odense finder man Restaurant Grand på Hotel Grand, som i generationer har været kendt for sine luksuriøse omgivelser, store fester og smuk designet restaurant med et ambitiøst køkken. Restauranten danner ramme om festlige stunder med alt fra Champagne brunch, High Tea, Fine dining, smørrebrødsbuffet og lækre brasserie retter til hverdag. 

Se flere guides på Spiseliv.dk