Et fly svæver lydløst forbi på den anden side af de store panorama-vinduer, der åbner op ud mod Kastrup Lufthavn, Den Blå Planet og Øresundsbroen i det fjerne. Måske ikke så mærkeligt, taget i betragtning af at den er ved at lande i Danmarks største trafikknudepunkt, men heroppe på 12 sal i Skybaren Seanery er synet magisk af 2 årsager: dels får det én til at føle sig som en luftakrobat, udspændt mellem jord og himmel foran en af Københavns bedste udsigter, og dels har lidt mere end et års afholdenhed fra flyrejser for de fleste resulteret i en sær længsel efter at se de enorme maskiner på vingerne.

Samtidigt med at Danmark og verden åbner og begynder at ånde, slår hotelkæden Scandics storstilede city resort, Scandic Strandpark, dørene op efter 3 års ambitiøst byggeri på den gamle glasgrund lige ved Kastrup Gammel Havn. Hotellet dypper næsten tæerne i saltvandet med sin vilde beliggenhed i første række ud til Øresund, og ligesom Scandics øvrige hoteller har den fået tildelt sin egen unikke identitet, inspireret af omgivelserne: Scandic Strandpark rimer på hav, vind, sol og en aktiv livsstil, hvor hotellet udgør et komplet wellness-univers, man ikke vil hjem fra. Især ikke når man ser det hele lidt fra oven, og sætter sig til rette i Skybar Seanerys bløde sofamøbler, med uforstyrret udsigt mod Sverige og lufthavnen mod øst, og Amager og Københavns tårne i vest.

Skybaren på Scandic CPH Strandpark giver os den udsigt til verden vi alle længes efter_10

Danmarks nye brunch-generation på Scandic Strandpark

Fornemmelsen af at hænge midt i elementerne og de langsomme bevægelser, der gennemløber landskabet ved synet af kystbanetogene, som dukker op fra Sverigestunnelen, fuglene, der kaster sig gennem luften, og solens spil i havet, giver en særlig ro. Og endnu en grund til at komme her og meditere er den overdådige brunch, som Seanery serverer lørdag og søndag: at maden skulle udtænkes i halen på nedlukning og genåbning har fået køkkenteamet til at forfine brunchens elementer, og således er buffeten blevet til en moderne oplevelse, hvor komponenter som for eksempel pandekager, ost og kompotter stadig serveres enkeltvis, men hvor indslag som den hjemmerøgede, færøske laks, kyllingesalaten med æbler, den marineret torsk med persilleolie, den lune, hjemmebagte leverpostej med asiatiske svampe og porchettaen med sprød svær udgør selvstændige retter. Alt selvfølgelig anrettet i små skåle, så man ikke skal bøvle med servicet.

Denne helt nye måde at portionsservere maden på har allerede reduceret madspildet med 22% hos Scandic i forhold til den klassiske buffetopsætning, hvilket gør denne form for brunch interessant i et bæredygtighedsperspektiv. Brunchen kan I de næste måneder nydes til en åbningspris på 199kr. Udsigten og den svævende fornemmelse følger med som selvfølgelig totaloplevelse, og tillader vejret det, kan maden og brunchens forskellige drikkevarer nydes under åben himmel på SEANERYs store, solrig tagterrasse. 

Skybaren på Scandic CPH Strandpark giver os den udsigt til verden vi alle længes efter_11

Genbrugte fiskenet og ølflasker bliver funktionelt design

Og apropos: Selvom det er let at føre de store armbevægelser over brunchen og udsigten, er det værd at hæfte sig ved lidt spændende detaljer. For eksempel bardisken. Den står som en blålig monolit i kanten af SEANERYs store lounge-rum, og fungerer som bastant kontrast til de luftige skyer, der driver afsted lige udenfor på forårets himmelhvælv. Hoteldirektør Mogens Jørgensen gæster os i skybaren, og begynder at forklare: ”Man skulle ikke tro, at barens paneler var lavet af genbrugsglas. Det er simpelthen glasflasker, der er blevet smeltet om, og støbt og formet skulpturelt. Henne langs væggene ved køkkenet og på buffetens disk hænger der også genbrugsmaterialer, som er blevet upcyclet og gjort smukke. Det er rent faktisk fiskenet, de er lavet af, altså plasticnet, man har fundet ude i havet, og smeltet om”, siger Mogens Jørgensen.

Og ganske rigtigt kan man i koralfarven og i panelernes mønstre ane et industrielt look og en struktur, som umiddelbart ligner lyserød og hvid marmor, men i stedet er blevet høstet fra verdenshavene meget langt fra et stenbrud. ”Nedenunder er vores bar lavet ud fra samme princip”, supplerer han. ”Der er det genbrugte ølflasker, der giver panelerne en varm glød og et smukt spil i dybden”.

Skybaren på Scandic CPH Strandpark giver os den udsigt til verden vi alle længes efter_8

En penthouse-følelse som alle skal have adgang til

Mogens Jørgensen har selv boet på Amager i mange år, og han er stolt af at åbne hotellet op – ikke kun for udenlandske rejsende til og fra Danmark, men også for hans egne naboer, de lokale ’amagerkanere’. Det er en vigtig pointe for ham og en stor ambition, som hele Scandic-staben ønsker at udleve: at gøre Scandic Strandpark til et sted, hvor alle føler sig velkomne. Derfor vil man også udstede dagsbilletter til spaen (der i øvrigt rummer Danmarks første ’snebad’), og man er i fuld gang med at etablere en vinterbadeklub, så man kan hoppe i havnen lige neden for hotellet: ”Vi ønsker at løfte hele området, så folk får gavn af os. Vi vil skabe et lokalt tilhørsforhold, hvor også fiskerne, der jo bor lige ved siden af os og stadig fisker med egne net lige udenfor vores vinduer, også får lyst til at komme ind og få en øl i foyeens bar. SEANERY Skybar er en del af den gæstfrihed: vores udsigt skal være noget, som man ubesværet får lyst til at nyde. Gøre sig den ekstra ulejlighed at tage elevatoren herop, og nyde brunchen eller en forfriskning om aftenen. Stedet er også oplagt til fester og afterparties med djs – vi har allerede fået booket de første bryllupper, hvor gæsterne både kan være ude og inde ”, siger han og peger ud af Skybarens terrassedøre. Derude kan man nyde en næsten total 360 graders udsigt, og mærke den friske luft i håret, alt imens aftenmørket sænker sig.

Skybaren på Scandic CPH Strandpark giver os den udsigt til verden vi alle længes efter_9

Lokale gourmet-råvarer fra Saltholm

Og der er potentiale til at lokke ikke blot de lokale, men også københavnerne inde fra city til: Blot et par stenkast herfra ligger Amager Strandpark, som på blot et par år er blevet et sted, man tager hen for at slikke sol i sandklitterne, eller løbe langs strandpromenaden. Den Blå Planet er nærmeste nabo, og metroen går næsten lige forbi, med nærmeste stop på Kastrup St. Københavnerne vil uden tvivl sætte pris på nærhedsprincippet, også på tallerkenen: Hotellet har så vidt det har været muligt kun benyttet sig af danske materialer i designet, og man er godt i gang med at lave en afsætningsaftale med græsningslauget ude på øen Saltholm, der tydeligt ses oppe fra SEANERY, så man kan servere lokalt, fritgående lam og oksekød for hotellets gæster. Honning fra Saltholm vil også blive benyttet i maden, og flere leverandører af ’0-kilometers’-produkter vil komme til.

Skybaren på Scandic CPH Strandpark giver os den udsigt til verden vi alle længes efter_12

Scandic Strandpark og SEANERY Skybar åbnede den 17 maj og er et højdepunkt i Tårnbys nye erhvervsområde Scanport, der bidrager med både arbejdspladser og oplevelser. Da det første spadestik blev taget i 2018 var det nok de færreste der forestillede sig, at hotellet ville slå dørene op til en helt ny tid, hvor vi mere end nogensinde tørster efter nydelse og et godt sted at samles. 

LÆS MERE - SE FLERE FOTOS OG BOOK BORDET