Radiobiler udstyret med laser-beamere, Rasmus Klump-underholdning hver søndag, en dygtig blæksprutte, som kan skrue låget af et nutellaglas, klassisk festival, rock festival, verdensmusik hver mandag og tre nye blomsterskulpturer er blandt de nyheder, som Tivoligæsterne kan glæde sig til i den nye sæson. Men det, vi her på Spiseliv glæder os mest over, er de mange nye tiltag på spisefronten, som byder på alt fra ostebjælker og sodavand ad libitum til nordisk is og top-gourmetmad.

Her er det nye, du kan glæde dig til at sætte til livs i Tivoli denne sommer:


Nyt ismejeri med nordisk is
Bornholmske Svaneke Is åbner en filial i Tivoli lige ved hovedindgangen men med isudsalg mod Vesterbrogade, så man behøver ikke at gå ind i haven for at smage. Gør man imidlertid det, kan man følge isens vej fra flydende mælk til is i det lille mejeri.

I ismejeriet kan man få is lavet på jerseymælk og -fløde uden kunstige tilsætningsstoffer og med nordiske smagsgivere som morbær, honning og rabarber. Udover is serverer ismejeriet iskolde drikke som soda ice-cream, iskaffe og frappé.


Sodamax-maskiner med sukker ad libitum

Det er med "value for money" for øje, at man som noget nyt i år kan få sodavand ad libitum under sit besøg i Tivoli for bare 25 kr.

Det lyder som et koncept, der sikrer fuld opfyldning af sukkerdepoterne, og systemet går ud på, at man køber et refill-bæger og ved udleveringen af bægeret får et armbånd med en chip indsat. Herefter betjener man selv de specielle sodavands-kiosker, som er sat op rundt omkring i haven, ved at scanne armbåndet og vælge mellem fem forskellige sodavand, heriblandt to sukkerfrie.


Folkekære klassikere på Cabaret

I det tidligere Den Røde Pimpernel åbner Cabaret - showtime i Tivoli, hvor entertainere som Kirsten Siggaard, Keld & Hilda, Amin Jensen og Dario Campeotto i bedste folkelige stil vil sørge for, at publikum får "trænet lattermusklerne", som det hedder.

Det nye sted kommer også til at have en café og et snackudvalg, som kan nydes sammen med fri bar under showet, og ligesom underholdningsprogrammet byder menuen på folkekære klassikere fremfor finkulturel avantgarde. På kortet er fx håndmadder, flæskesteg, bagt laks og diverse sandwiches, mens snackudvalget står på bl.a. tortillachips, ostebjælker og lune hånddeller.


Nyt nordisk brasserie

Nimb Brasserie er flyttet et par hundrede meter over i det tidligere Balkonen, og med flytningen er der ikke alene kommet flere pladser, der er også blevet plads til større armbevægelser på menukortet. Stilen er fortsat nordisk brasserie, dvs. enkel mad med smagen i centrum, lavet af årstidens gode, nordiske råvarer, dog med et mindre dogmatisk fokus end hidtil.

Nimb Brasserie har åbent hver dag allerede fra kl. 7, hvor der serveres hotelmorgenmad med mulighed for tilvalg af fx foie gras, østers og champagne, og i weekenderne serveres der desuden en overdådig brunchbuffet. Til frokost er der nordisk-inspirerede caféklassikere og lette retter, og om aftenen er stilen den sædvanlige brasseriestil, hvor man får god mad til overkommelige priser.

Læs også: Nyt Nimb Brasserie - nu med østers, tatar og foie gras til morgenmad


Ny Price-restaurant med mormormad

I The Pauls gamle lokaler i Glassalen åbner Adam og James Price sammen med folkene bag Dragsholm Slot en ny Price-restaurant, hvor man vil kunne få brødrenes livretter fra det klassiske, danske køkken.

Til frokost serveres der smørrebrød, og om aftenen står menuen på mormorklassikere som engelsk bøf, sprængt oksebryst med peberrod, klassisk dansk sommerbuk, krustader med skaldyrsfrikassé, kræmmerhuse med flødeskum, karamelrand og meget mere. Menuen vil tage afsæt i de danske sæsoner, så man fx kommer til at kunne få asparges i aspargessæsonen og rejer, når rejerne er bedst.

Læs også: Brdr. Price åbner i Tivoli


"Ny" Michelinrestaurant
Da Thomas Herman for nylig forlod Tivolis sidste Michelinrestaurant, Herman, måtte restauranten have nyt navn, og valget faldt på Nimb Louise efter Louise Nimb, som har lagt navn til bygningen, hvori de forskellige Nimb-restauranter ligger.

Ny køkkenchef bliver Allan Poulsen, der kommer fra Henne Kirkeby Kro, og som ikke har lagt skjul på sine ambitioner om at videreføre arven efter Herman på Nimb Louise, hvor stilen fortsat bliver top-gourmet og målet er tre michelinstjerner.

Læs også: Herman forlader Herman