Bæredygtighedstanken er ikke ny for Scandic, den vision startede allerede tilbage i 1993, hvor der blev truffet afgørende valg ifht. miljømæssige påvirkninger. Dette har tydeligvis været med til at bære Scandic igennem corona tiden og med de nye oplevelseshoteller, som er Svanemærkede trods strenge krav om energi- og vandforbrug, madspild og økologi er kimen lagt til at give gæsterne, overnattende som spisende, inspiration til en bæredygtig fremtid.

Knald grøn profil i luksuriøse rammer_3

Liv og intelligent design

Scandic Spectrum inviterer indenfor til et inferno af liv i underetagen, hvor gæster træder ind fra gaden til en dejlig kop Espresso House kaffe i cafeen eller mødes omkring pizzaovnen, som varmes op med bygas og kan nydes i et af de mange små hyggelige områder, som restauranten er delt op i. Det gør akustikken behagelig og nem at indrette til glæde for gæsterne, uanset om de er mange eller få spisende.

Knald grøn profil i luksuriøse rammer_2

Ambitionerne er store og grønne på 6. etage

Er du klar til at træde ind i en verden af grønne eksperimenter hos Greenery Lab og Restaurant Ansvar? Så lad elevatoren løfte dig til 6. etage på toppen af Spectrum, du får tilmed udsigt hele vejen op samt en fænomenal panoramaudsigt til livet på Kalvebod Brygge og den flotteste tagterrasse med stor bar, urtehave og København som kulisse.

Greenery Lab er et udviklingskøkken, hvor der eksperimenteres med det grønne køkken, således at grøntsager ikke blot moses til ukendelighed, men tilberedes så de grønne retter appellerer til den spisende gæst hos Restaurant Ansvar, som er den af Scandic´s restauranter, der går allerforrest og tager ansvar for, at bringe og tilpasse restauranterne på tværs i en ambitiøs grøn og bæredygtig retning.

Knald grøn profil i luksuriøse rammer_1

Restaurant Ansvar er godt på vej til at få det økologiske sølvmærke, som kræver at 60% er økologisk, men her er restauranten gået skridtet videre og i dag er 85% af alle råvarer danskproducerede. Dette for at imødekomme bæredygtighedsprincippet samt være mindre sårbar hvad angår råvarelevering i fremtiden.

Her må nævnes Fangst, som bl.a. leverer muslinger, sild og de lækreste Brislinger - Nordens sardiner, som der er masser af i de danske farvande og rig på omega3. Alt andet lige, serveres kun fisk fra bæredygtigt fiskeri, som går ind under Foreningen for skånsomt kystfiskeri. Det skånsomme kystfiskeri foregår på naturens præmisser af danske kystfiskere - et statskontrolleret mærke for skånsomt fiskeri er på vej.

Menuerne er sammensat som grønne retter, hvortil der kan købes proteiner, for det er helt okay at spise kød, fisk og skaldyr, når bare det er med dyrevelfærd og bæredygtighed for øje. Køkkenchef Martin Sørensen arbejder hver dag for at skabe grønne måltider, som den spisende gæst kan genkende samt skubbe til grænserne med målet om, at gæsten får appetit på at vende tilbage til Restaurant Ansvar. For menuerne skifter løbende i takt med udviklingen, sæsonen og så er Martin inspireret af de asiatiske smage, som danskerne i den grad har taget til sig.

Knald grøn profil i luksuriøse rammer_5

Hos Restaurant Ansvar er det meste lavet af genbrugsmaterialer, bestikket er genbrugs stål, hvilket giver et moderne mat look og lidt tyngde, glassene er af genbrugsglas og bliver derfor ikke krystalklare, men passer fantastisk godt til den rolige skandinaviske stil som præger restauranten.

Gæsterne udfordres på smag, duft og det visuelle

Derudover, er 60% af drikkevarerne økologiske. En populær drink som Aperol Spritz kan sagtens fås, den har bare en anden farve, men smagen er frisk og med masser af appelsin. Frederiksdal stod med en overproduktion af økologiske kirsebær og dem var restauranten ikke sen til at hente. Saften fra kirsebærene sammen med bl.a. en kraftig appelsinlikør og godt håndværk fra bartenderen, stod der den lækreste drink, som bortset fra farven smagte af en forfriskende ”Aperol Spritz”. Bartenderne er professionelle og skaber smukke cocktails med rene smagsnuancer, krydret med blomster og urter – også alkoholfrie – så det er blot at lade sig rive med, få en smagsoplevelse ud over det sædvanlige og nyd panoramaudsigten i de komfortable sofagrupper eller ved et smukt dækket bord i restauranten. 

Knald grøn profil i luksuriøse rammer_6

LÆS MERE OM RESTAURANT ANSVAR OG BOOK BORD