Bistro RK inviterer til åbent hus i anledning af sin 1-års fødselsdag_1Bistro RK har fundet sig godt til rette på Nørrebro - ambitionen er at udvide med flere forretninger

Mange gæster har fundet vej til den nu et år gamle bistro siden åbningsdagen i 2022. Og de to ejere mærker tydeligt, at københavnerne og især de lokale fra Nørrebro har taget bistroen til sig. Bistro RK har rigtig mange stamgæster, der kommer forbi restauranten på både hverdage og i weekenden, og også selskabsforretningen er kommet godt i gang. Som noget nyt holder man nu også åbent til frokost fra tirsdag til søndag. Morten Krogholm fortæller:

- Man ved jo aldrig om man rammer rigtigt, når man satser hele butikken og kaster sig ud i et nyt eventyr. Og vi var da også spændte på, hvordan det ville gå i det første år. Især med tanke på, at man uden at overdrive må kalde 2022 et turbulent år for ikke bare Danmark, men hele verden. Men vi kan med stor glæde og stolthed konstatere, at vi er her endnu, og vi kan se på bøgerne, at 2023 tegner rigtigt godt. Vi har her i marts måned åbnet op til frokost, da vi kunne se at lokalområdet manglede et sted, hvor man kunne få sig et godt stykke smørrebrød til frokost. På frokostkortet serverer vi et udvalg af klassiske frokostretter. Se menukort Vores strategi har jo fra starten været, at vi skulle have flere restauranter og det er fortsat planen. Og vi tør godt allerede nu løfte sløret for, at flere enheder er på vej i løbet af i år og næste år. Men lige nu glæder vi os til også at servicere vores frokost gæster fra tirsdag til søndag. 

Bistro RK inviterer til åbent hus i anledning af sin 1-års fødselsdag_3

Et lærerigt år og kompetent restaurantchef er kommet til

Driftsmæssigt har det været et lærerigt år for særligt Magnus Rosendahl, der for første gang i sin unge alder (23 år) har skullet stået i spidsen for en ny virksomhed. Der har naturligt nok været masser af opgaver og udfordringer undervejs, når man starter et helt nyt sted op fra bunden. Men der har også været plads til at styrke forretningen med yderligere kompetencer i form af en ny restaurantchef, Mia Larsen, som blev ansat i sommeren 2022. Med sine mange år i branchen fra bl.a. Restaurationen hos Bo og Lisbeth Jacobsen, har Mia tilført ny viden, søsat mange nye ideer og været med til skærpe servicen og driften af restauranten. Magnus Rosendahl udtaler:

- Det har været et fantastisk spændende år for mig både fagligt og personligt. Og når jeg kigger tilbage på det seneste år, så har jeg fået masser af ny viden og erfaring med at drive egen virksomhed. Jeg har naturligt nok mit spidskompetenceområde i køkkenet, men dygtige kokke gør det jo ikke alene, og vi kunne ret hurtigt se, at vi manglede en kompetent restaurantchef, som kunne løfte hele servicedelen og have fokus på drikkevareområdet i restauranten.

– Vi var så heldige at kunne ansætte Mia Larsen i juni sidste år som ny restaurantchef, og med Mia ombord, fik vi netop tilført de kompetencer, som vi manglede. Mia har bl.a. givet hele vinoplevelsen for vores gæster et kæmpe løft, og hun har formået at gøre cocktails til det helt store hit hos os. Hun er nu i gang med sommelieruddannelsen, og vi forventer inden længe at kunne tilbyde vores gæster en endnu bedre service og vejledning, når de skal vælge vin til kommende måltider hos os.