Mandler

  • Mandlerne lægges i blød i saltvand i mindst 8 timer. Hvis salaten skal følge raw food dogmerne, skal mandlerne tørres i en dehydrator i 24 timer. Tørringen kan også foregå i en almindelig ovn ved max 42 grader, eller de kan lægges på en varm radiator, men det tager tid. Hvis man er villig til at omgå dogmet, kan man riste mandlerne i ovnen ved 120 grader i ca. 15 minutter. Alternativt kan de ristede mandler købes i 42° Raw.

Crudité

  • Glaskål skrælles og skæres i tynde skiver med en kartoffelskræller eller en mekanisk æbleskræller, hvis man har sådan en
  • Fennikel flækkes og snittes på skæresiden med en mandolin. Hvis man ikke har en mandolin, bruges en skarp kniv
  • Gulerod skrælles og skæres i tværsnit på mandolinen eller ganske tyndt med en skarp kniv
  • Det hele lægges i isvand i mindst 1 time
  • Før servering ”spindes” ingredienserne på salatslynge eller duppes forsigtigt med et rent viskestykke

 
Dild

  • Dilden plukkes og lægges i isvand i mindst 1/2 time. Før servering ”spindes” den på salatslynge eller duppes med et rent viskestykke

Salat

  • Salaten skylles og anrettes i en skål, Alle de øvrige ingredienser fordeles over. Læg et par blade brøndkarse øverst

 
Gulerods/rapsemulsion

  • Ingredienserne blendes / emulgeres
  • Massen sættes på sifonflaske og sprøjtes over salaten i små "klatter". Sifonflasken kan undværes, hvis man ikke har sådan en