Crudite/mandel salat

Kategori: Forret, Salat, Tilbehør

Årstid: Forår, Sommer, Efterår, Vinter

Salaten er super sund, og så smager den samtidig godt. Opskriften er udviklet af Bo Lindegaard og Lasse Askov for Københavns eneste raw food café, 42° Raw. Nogle af ingredienserne kan være svære at få fat på, men de kan købes i 42° Raw.

Mandler

  • Mandlerne lægges i blød i saltvand i mindst 8 timer. Hvis salaten skal følge raw food dogmerne, skal mandlerne tørres i en dehydrator i 24 timer. Tørringen kan også foregå i en almindelig ovn ved max 42 grader, eller de kan lægges på en varm radiator, men det tager tid. Hvis man er villig til at omgå dogmet, kan man riste mandlerne i ovnen ved 120 grader i ca. 15 minutter. Alternativt kan de ristede mandler købes i 42° Raw.

Crudité

  • Glaskål skrælles og skæres i tynde skiver med en kartoffelskræller eller en mekanisk æbleskræller, hvis man har sådan en
  • Fennikel flækkes og snittes på skæresiden med en mandolin. Hvis man ikke har en mandolin, bruges en skarp kniv
  • Gulerod skrælles og skæres i tværsnit på mandolinen eller ganske tyndt med en skarp kniv
  • Det hele lægges i isvand i mindst 1 time
  • Før servering ”spindes” ingredienserne på salatslynge eller duppes forsigtigt med et rent viskestykke

 
Dild

  • Dilden plukkes og lægges i isvand i mindst 1/2 time. Før servering ”spindes” den på salatslynge eller duppes med et rent viskestykke

Salat

  • Salaten skylles og anrettes i en skål, Alle de øvrige ingredienser fordeles over. Læg et par blade brøndkarse øverst

 
Gulerods/rapsemulsion

  • Ingredienserne blendes / emulgeres
  • Massen sættes på sifonflaske og sprøjtes over salaten i små "klatter". Sifonflasken kan undværes, hvis man ikke har sådan en

Se flere opskrifter »

Aktiv tid: 1/2 time

Samlet tid: 1 døgn

Antal: 6 personer

Sværhedsgrad: Middel

Salat

  • 1 pakke blandet spæd salat, spinat og brøndkarse

Crudité

  • 2 glaskål
  • 2 fennikel
  • 8 gulerødder


Dild

  • 8 dildkviste


Mandler

  • 100 g mandler
  • 6 dl vand
  • 200 g salt

Gulerods/rapsemulsion

  • 300 ml gulerodsjuice
  • 30 g lecitin
  • 2 tsk salt
  • 50 ml hvidvinseddike
  • 5 dl koldpresset rapsolie
  • 1 portion agar mix

 

Opskriften er udarbejdet af Bo Lindegaard og Lasse Askov fra 42° Raw

 

 

 

 

 

 

Nyhedsbrev

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra Spiseliv med inspiration til madoplevelser – ude og hjemme.