Salaten er super sund, og så smager den samtidig godt. Opskriften er udviklet af Bo Lindegaard og Lasse Askov for Københavns eneste raw food café, 42° Raw. Nogle af ingredienserne kan være svære at få fat på, men de kan købes i 42° Raw.
Mandler
- Mandlerne lægges i blød i saltvand i mindst 8 timer. Hvis salaten skal følge raw food dogmerne, skal mandlerne tørres i en dehydrator i 24 timer. Tørringen kan også foregå i en almindelig ovn ved max 42 grader, eller de kan lægges på en varm radiator, men det tager tid. Hvis man er villig til at omgå dogmet, kan man riste mandlerne i ovnen ved 120 grader i ca. 15 minutter. Alternativt kan de ristede mandler købes i 42° Raw.
Crudité
- Glaskål skrælles og skæres i tynde skiver med en kartoffelskræller eller en mekanisk æbleskræller, hvis man har sådan en
- Fennikel flækkes og snittes på skæresiden med en mandolin. Hvis man ikke har en mandolin, bruges en skarp kniv
- Gulerod skrælles og skæres i tværsnit på mandolinen eller ganske tyndt med en skarp kniv
- Det hele lægges i isvand i mindst 1 time
- Før servering ”spindes” ingredienserne på salatslynge eller duppes forsigtigt med et rent viskestykke
Dild
- Dilden plukkes og lægges i isvand i mindst 1/2 time. Før servering ”spindes” den på salatslynge eller duppes med et rent viskestykke
Salat
- Salaten skylles og anrettes i en skål, Alle de øvrige ingredienser fordeles over. Læg et par blade brøndkarse øverst
Gulerods/rapsemulsion
- Ingredienserne blendes / emulgeres
- Massen sættes på sifonflaske og sprøjtes over salaten i små "klatter". Sifonflasken kan undværes, hvis man ikke har sådan en
Læs hele artiklen