Tag på spaophold i Sorø

Omtrent 80 kilometer fra København støder man på Sorø. Her finder man Hotel Comwell Sorø, som har både bar, spa og attraktioner som Sorø Amtsmuseum og BonBon-land indenfor kort afstand. Hotellet har Danmarks største stråtag og en skøn udsigt til skove og søer.    Desuden finder man her en god restaurant, og ikke langt fra hotellet ligger Sorøs ”fine” restaurant, Støvlet-Katrines Hus. Her kan man få gourmetmad, som tager udgangspunkt i de danske sæsoner og henter inspiration fra hele verden.  

Spis dejlig sushi i Ringsted

Går turen forbi Ringsted, skal man unde sig selv et besøg på Oishii. Folk kører gerne langvejs fra for at spise sushi på restauranten, som nok laver Midtsjællands bedste sushi.   Ejeren, Tao, har en fortid som sushikok på blandt andet den japansk/franske gourmetrestaurant Umami i København, og på menuen er både traditionelle og californisk inspirerede sushi, makiruller, sashimi og nigiri, og der er også noget for dem, der ikke er vilde med rå fisk.   

Spis godt i Nykøbing F

På Lolland-Falster finder man et af Danmarks største udvalg af kvalitetsråvarer og rigtig mange gode madoplevelser.   I Falsters “hovedstad”, Nykøbing, ligger blandt andet den ambitiøse og glimrende restaurant La Comida, som både har klassiske og mere innovative retter med afsæt i Lolland-Falsterske råvarer på kortet. Restauranten har desuden et forholdsvis ambitiøst vinkort.  

Overnatning med søudsigt i Maribo

Lige ud til Maribo Sø ligger Hotel Maribo Søpark og Restaurant Svanen, hvor man kan spise middag og nyde den smukke sø-udsigt. Det er et skønt sted at koble af, og rundt omkring Maribo er der et utal af muligheder for aktiviteter for både børn og voksne, fx Knuthenborg Safaripark, Middelaldercentret, Museumsbanen og skonnerten Johanne.   Køkkenet er internationalt med et kort, der skifter flere gange årligt efter sæson. Året rundt bruges så vidt muligt frugt og grønt fra lokale producenter, og i jagtsæsonen benytter restauranten sig af vildt fra en lokal jæger.   

Træk stikket ud i Bisserup

Lods-Kroen ligger ved havnen i det idylliske gamle fiskerleje Bisserup ved Karrebæksminde, direkte ud til Smålandshavet. Det er et herligt sted at trække stikket ud og lade batterierne op. Kroen er omgivet af smuk natur, oplagt til traveture, og lige ved Kroen er en fin badestrand, hvor man kan tage sig en dukkert.   Man kan overnatte i enkle værelser, og henover sommeren serveres der hver dag en lækker frokostbuffet, og restauranten har åbent for a la carte med en menu lavet på lokale råvarer om aftenen.