Picture

Næsbyhoved Skov

Midt i Odense ligger der en smuk gård omgivet af skyggefulde løvtræer og med en udsigt udover Odense Å, der siger spar to, og den perfekte beliggenhed har i fordums tid gjort Næsbyhoved Skov til stedet, hvor man mødtes for at spise og især danse moderne lørdag aften. Men for at kunne forblive det samme må tingene også forandres, og det har restauratør Morten Hansen formået ved at bringe stedet på fuld højde med byens øvrige gourmetspisesteder, dog uden at gå på kompromis med det historiske steds atmosfære. På Næsbyhoved Skov siger man det kort men godt: maden er moderne med et klassisk twist, og det kan man som gæst nyde godt af den kommende påske, hvor stedet byder på overdådig frokost langfredag og Påskesøndag.

Menuen er som følger:

3 slags sild med karrysalat
Æg og rejer med citron og mayonnaise
Lun fiskefilet med remoulade og citron
Roastbeef med peberrod, ristede løg og drueagurker
Skinkesalat
Lun leverpostej med bacon og rødbeder
Lammekølle med myntegele og persillefrit
3 slags ost med vindruer, nødder og abrikos tapenade

Maden serveres fra kl 12-17 og koster 245 kroner per person.  

Picture

Under Lindetræet

Dette helt særlige sted, der ligger lige overfor H. C. Andersens hus i hjertet af Odense, har i flere år serveret absolut gourmetmad for gæster fra både nær og fjern, men Under Lindetræet har modtaget speciel ros for sin brunch. Så meget, at stedet holder ekstraordinært åbent for brunch torsdag den 13 og fredag den 14, lige netop i Påsken. Og at menuen bliver komponeret med stor respekt og kunnen borger chefkokken selv for: han er nemlig ingen ringere end Brian Madsen, der har en fortid som kok på Zurichs bedste fiskerestaurant Le Poisson og en 3-stjernet michelin-restaurant i Alsace. Her i rammer der er over 200 år gamle serverer Brian og hans team Fyns nok bedste brunch, der udmærker sig ved at komme ind på bordet ad fire omgange med retter komponeret af de bedste, lokale råvarer. Glæd dig til en overdådig Påskebrunch bestående af

1. Servering:
Frisk presset æblejuice
Skyr med hjemmelavet ymerdrys
Müesli med æble og havregryn
2. Servering:
3 slags brød – hjemmelavet rugbrød, bondebrød og rundstykker
3 slags pålæg – Skinke, røget laks
og lun postej
3 slags ost – rygeost, Hvid skimmel og Kong Hans
fra Ullerslev mejeri
Brians hjemmelavede mælkemarmelade og årstidens syltetøj
Æg i kokotte med spinat og krydderurter
3. Servering:
Cremet suppe med crouton
Langtidsstegt kalvespidsbryst med dampet kål
4. Servering:
Årstidens kage med creme

Pris pr. person   225 kr. 

Picture

Restaurant Skovbakken

Endnu en institution i Odense er restaurant Skovbakken, der ligger med en forbløffende nærhed til byens zoologiske have. Faktisk har stedet et samarbejde med zoo som gør, at man ved særlige lejligheder kan nyde en menu og derefter få en efterfølgende zoo-tur ovenpå den gode mad. Og netop dette tilbydes som ekstraordinært krydderi til dette års Påskebrunch, som løber ad stablen skærtorsdag den 13 og Påskedag den 16 fra kl 11 til 13. Der er tale om en lækker buffet, men ikke kun maden og udsigten gør stedet unikt. Her er der nemlig blevet drevet restaurant i de sidste 100 år, og det er smittet af på lokalerne, der er fulde af lys og sjæl. Selve menuen ser således ud – husk at booke bord på forhånd:

Drænet Yoghurt
m. hjemmelavet müsli
Friskrøget sild
m. løg/capers og radiser
Rosmarinskinke
m. feta, hvidløg og crouton
Mini Spinat Quiche m. bacon
Årstidens friske grønne salat
Små ristede brunchpølser
Ristet Bacon – Frisklavet røræg
Lun Leverpostej
m. bacon og champignon
Lun Ribbensteg
m. kvæder og bagte løg
Udvalg af franske og danske oste
Hjemmelavet æblekompot
m.crunch og skyr.
Hjemmelavede pandekager m.rabarberkompot
Frugtkurv med friske frugter
Hjemmebagte croissanter, rugbrød, grovbrød mm.
Kaffe,te Mælk
Appelsin og Æblejuice
Pris pr. kuvert
Kr. 399,00
(incl. brunch og zoobillet)

Skærtorsdag 13/4 & Påskedag d. 16/4:
Stort kaffe-kagebord
fra kl.14.30-16.00
Pris pr. kuvert kr. 125,00 

Picture

Den Gamle Kro

Det usædvanlige i dette spisested er især det faktum, at det har fungeret som kro siden 1683, og i sig selv udgør en fascinerende labyrint af hyggelige rum med fritlagt bindingsværk, tykke middelalderdøre, skæve bjælker og ridderagtigt interiør, der virkelig hensætter én til renæssancen. Rundt omkring titter rå munkesten frem, og det meste af året kan retterne endda nydes i gårdhaven, der kan overdækkes med et rullende glastag. Når det er sagt er maden naturligvis også en vægtig grund til at komme her, og det er det klassiske, danske køkken, der dominerer, med overdådigt frokostbord og veltillavede kro-retter om aftenen akkompagneret af et langt vinkort og dygtigt uddannede tjenere, som både kan flambere og tranchere. Mange mener at Den Gamle Kro serverer noget af Danmarks bedste smørrebrød, men prøv selv til Påske, hvor både det kolde og lune bord kan opleves fra Skærtorsdag til 2 påskedag for 238kroner:

Marineret sild med hjemmelavet karrysalat, løg og kapers
Røget sild i lun kartoffelkompot med rugknas, vagtelæggeblomme, radiser og purløg
Skaldyrssalat med stenbiderrogn, salturt og dild
Fransk påskekylling som frikassé med friske asparges i crustader
lammeroastbeef med røgostsifon og crunch
Et par gode oste med oliven
Old school rabarbertrifli

Picture

Munkebo Kro

Der er dømt stråtækt idyl og storslåede landskaber omkring Munkebo Kro, der ligger udenfor Kerteminde og således i et af de vigtigste kulturområder på Fyn. Det var i dette område at flere malere og kunstnere boede op igennem 18- og 1900-tallet, og nød lyset, roen og det magelige tempo. Og den romantiske atmosfære holdes også i hævd inde på selve Munkebo Kro, der skønt sit elegante interiør også har en afslappet attitude, som får gæsterne til at blive lidt længere i restauranten. At stedet er en særlig institution understreges også af tilbagevendende begivenheder så som den stegte ål, der serveres den første torsdag i hver måned, og Munkebo snitzlen. Til Påske sørger kroen for en overdådig Påskefrokost buffet med det store kolde og lune bord fra klokken 12 og 15. Buffeten står klar den 15 og 16 april, mens en udsøgt gourmetmenu i Påskens tegn serveres i alle Påskedagene:

Påskefrokost buffet:
Røde og hvide sild med karrysalat.
Koldrøget laks med rygeost og purløg.
Rejer vendt i dild og porre med krydret mayonnaise.
Farserede rødspættefilet med dressing.
Hvedekernesalat med grøn pesto
Roastbeef med pickles og salat
Kalveculotte stegt med hvidløg, hertil forårsgrønt
Lun leverpostej med hjemmesyltet rødbede.
Lammeculotte med bær og selleri.
2 slags ost med tilbehør.
Æbletrifli.
 
Pris pr. person kr. 298,00
 

Påske menu:
 
Ristet kuller på let syltet spidskål med Beurre Blanc.
Helstegt kalveculotte med ristede svampe, fløde pocheret porre og jordskokkechips. Hertil kalvesauce og kartofler.
Yoghurtis med karamelknas.

1 ret kr.      225,00
2 retter kr. 285,00
3 retter kr. 335,00
4 retter kr. 385,00 

Picture

Påskebord på Sortebro Kro

En prænominering som Årets Frokostrestaurant 2017 er noget af en præstation – ikke desto mindre er det for nyligt lykkedes Sortebro Kro at opnå hæderen, og især set i lyset af det faktum at de fleste nationale og internationale guides stadigvæk har tendens til at kredse rigeligt om hovedstaden i stedet for at komme ud i hele landet. Den Danske Spiseguide har dog i flere år været en undtagelse til denne regel, og kender man til Sortebro Kros synergi mellem mad, drikke og stemningsfuldt interiør, er man egentlig ikke forbavset. Dette helt særlige spisested i Odense er beliggende i en stråtækt idyl, men glem alle indre billeder om tung husmandskost: Sortebro Kro excellerer i fantastisk lækre retter baseret på gedigent håndværk og førsteklasses råvarer fra det fynske opland, der alle er i sæson. Og denne Påske bør du ikke snyde dig selv for enten en frokost eller middag på stedet i anledningen af højtiden. Kroen serverer nemlig en imponerende menu både om dagen eller aftenen fra fredag den 7 april – 17 april. Se bare her:

Sortebro kryddersild
Serveret i kokotter med dild og kapers.
 Marinerede påskesild
Serveret i kokotter med karrysalat.
 Lune rugmelsstegte sildefileter
Fyldt med dijonsennep og hakket dild.
 Sprødstegt rødspættefilet 
Sortebros pickles og citron.
 Letrøget laks imperiale
Rørt rygeost og sprødt rugbrød.
 Ferskrøget ål    
Røræg og purløg.       
 Stenbiderrogn
Blinis og cremefraiche. 
 Grønne asparges og vagtelæg
Tatarsauce, persille, hakket æg og cornichoner.
 Rørt tatar af okseinderlår
Peberrod, pickles, kapers og hakket rødløg.
 Petit stegte krebinetter 
Mynte og drueagurker.
 Lun leverpostej bagt med rodfrugter
Svampe, sprødstegt bacon og rødbeder.
 Terrine af sprængt landsbygris  
Med grov sennep.
 Ristet kyllingesalat 
Butterdejskurv, svampe, cornichoner og sprødstegt bacon.
 Serveret:  Påskelam
Forårsløg, agurk, skorzonerrødder, rørt kartoffel og lammesky.
 Serveret:  Påskedessert
Rabarber, sorbet, crumble og vaniljecreme.
 
Påskebord 495 kr. 
Lille påskebord (uden hovedret og dessert): 435 kr.
Børn under 12 år:  ½ pris.
 DRIKKELSE
Påskedrink: 145 kr.
Vine i glas fra: 125 kr. 
Diverse øl fra: 79 kr.
Sortebro kro øl: 195 kr. 
Kaffe med udvalg af petitfour: 79 kr.
Mineralvand ad libitum, filtreret og afkølet: 35 kr. 

Picture

Påskebuffet både ude og hjemme på Møllekroen

Hvorfor stresse op til Påske, hvis man kan få bragt den lækreste mad hjem i privaten? Møllekroen, der ligger et stenkast udenfor Odense, har specialiseret sig i den særlige kunst at levere virkelig god, frisklavet mad med masser af smag ud af huset til hele Fyn, og alt hvad et sådant fokus kræver af indsigt i teksturer, aromaer og anretning er tænkt ind i de retter, som forlader køkkenet på Møllekroen. Derfor er stedets Påskemenu naturligvis både tilpasset dem, der nyder maden i selve restauranten, og dem, som vælger at få herlighederne bragt hjem. Og aktivitetsniveauet er altid højt på Møllekroen, som befinder sig i en cool og moderne bygning med smukke lysindfald. Tingene laves nemlig helt fra bunden og trækker på et bredt sortiment af gerne lokale råvarer fra de frodige, fynske marker. Glæd dig til Møllekroens lækre påskebuffet, som selvfølgelig også kan nydes i restaurantens flotte festlokaler, i fald i er et større selskab. Herlighederne serveres som buffet fra den 13-17 april og koster henholdsvis 328kr, hvis den nydes i restauranten, og 238kr, hvis den bringes ud:

Marinerede sild med karrysalat
Laks Nicoise med stegt makrel
Grønlandske rejer med hjemmelavet mayo
Smilende æg i sennepssauce
Sprængt kalvespidsbryst med æble/peberrods tzatziki
Frilise salat med bladkål, højtidens kylling, parmesan og urtecroutons
Forårs mørbradbøf med bacon, løg og grønne asparges
De bedste danske og udenlandske oste serveret med kompot
Harens påskeæg med marcipan , nougat, pistacie og chokolade
Hertil hjemmebagt baguettes, rugbrød, kiks og smør

Tilkøb til buffeten:
 Pandestegt fiskefilet med grov remoulade og citron + 20,-
 Tartelet ( 1stk. ) med høns i asparges + 14,-
 Lammefilet med blomkålsflan + 30,-