Picture

Cave - moderne indisk mad med autentisk køkken

 

På Cave i Store Kongensgade får du spicy indiske retter med en dyb, kompleks krydring. Der bruges masser af krydderier, som køkkenchefen selv rister og kværner, og det kan smages i retterne.

Her på redaktionen er vi helt vilde med deres Madras kylling med knust kokos og karryblade, og de friskstegte onion bhaji er uundværlige. Du kan spise din mad hos Cave i den moderne indrettede restaurant, eller tage de hotte retter med dig hjem. 

Picture

Ægte thaimad hos Ranee's

 

Thaimad er et af danskernes eksotiske favoritkøkkener, og selv om der er varmt i Thailand lige nu, så kan vi sagtens bruge varmen fra det spicy køkken lige nu her i kolde Danmark.

Hos Ranee’s på Blågårds Plads får du noget af det mest autentiske thaimad i København. De ultrafriske råvarer er nænsomt tilberedt og der er knald på chilikrydringen, så de stærke retter er ikke for sarte sjæle. På sådan en kold dag kan man virkelig få varmen med Ranee’s Hot Soup med kylling, tigerrejer, kokosmælk, chili og masser af urter.

Picture

Bistro Kivi - let og krydret vietnamesisk

 

Vi bliver i Sydøstasien lidt endnu, for når vi taler om varmende, trøstende supper, så kommer vi ikke udenom en stor skål dampende varm pho (udtales lidt hen ad ”far”)– den vietnamesiske, klare suppe med risnudler og masser af friske krydderurter. Er du lidt forkølet, så bliver du helt sikkert rask af sådan en omgang vietnamesiske vitaminer.

I den lille familieejede Bistro Kivi på Vesterbro kan du få en stor skål pho lavet på oksekød. Og føler du dig stadig lidt sølle og har brug for ekstra vintertrøst, så bliver du helt sikkert varm i hjertet af at slutte af med en duftende ingefær-chokolade fondant. 

Picture

Claus Meyers takeaway

 

Og nu vi er ved suppe. Meyers Deli laver lækre supper, som du kan købe med dig hjem. Der er altid et par stykker at vælge imellem fra køledisken, hvor du i øvrigt også kan købe andre færdigretter fra simrekøkkenet. Der er suppe på menuen i alle tre Meyers Deli. Og skal du selv lave en suppe – næsten fra bunden – så kan du købe både hønse- og kalvefond fra Meyers. 

Picture

Madsynergi - høj kvalitet i køledisken

 

I den lille gård på Værnedamsvej, hvor Granola en gang lå, ligger den hyggelige kvalitetskøbmand, Madsynergi. Madsynergi ejes og drives af kokkene Jeppe Graa og Henrik Junker, som begge har en fortid på danske Michelin restauranter og erfaring fra det danske kokkelandshold.

De har åbnet butikken med et ønske om at gøre mad af gourmetkvalitet tilgængelig for folk derhjemme. Du kan købe et udvalg af vellavede delikatesser i den lille butik og café, bl.a. flere slags supper og mange forskellige færdigretter, der er lige til at tage hjem og færdiggøre i dit eget køkken. 

Picture

Ipsen & Co.

 

Den lille hyggelige café Ipsen & Co. ligger midt på Gl. Kongevej, hvor der tidligere lå en vinbutik. Her kan du få varmen med en skål suppe eller en portion krydret chili con carne. Begge dele er billige og kan også fås i takeaway version. 

Picture

Friske fyre og simreretter fra Mr. Mums

 

Der er i det hele taget masser af gode takeaway muligheder. En af dem er Mr. Mums i Højbjerg ved Århus, som altid laver meget appetitlig takeawaymad. Her laves tingene fra bunden af dygtige unge kokke, og du får også gerne lige en frisk bemærkning med dig derfra.

Der er suppe på menuen hver dag og næsten altid en simreret, som f.eks. barbecuemarineret skank eller en klassisk kalvefrikasse. 

Picture

Løgsuppe på Bistrot Bobo

 

For de frankofile er der retter som klassisk fransk løgsuppe og braiserede kalvekæber fra gourmetkokken Morten Køster på Østerbros Bistrot Bobo. Det er da noget der kan trøste! Og kalvekæberne kan i øvrigt – ligesom mange andre af kortets retter – fås som takeaway. Både på frost, så man selv varmer retten op derhjemme – eller frisk og varm fra køkkenet. 

Picture

Shoppingsuppe på Spisebaren

 

Man skal ikke undervurdere, hvor opslidende en shoppingtur kan være. Heldigvis findes der dejlige steder at holde pause og spise noget, bare for at holde krop og sjæl sammen. 

På Spisebaren i toppen af Illum kan man få varmen og energien tilbage med en dejlig skål af deres kartoffel-porresuppe. Den smager fyldigt af hønsefond og kommer med masser af bacon. Så efter sådan en omgang er der ingen undskyldning for ikke at kaste sig ud i umådeholden shopping bagefter. Spisebarens retter kan i øvrigt også fås som takeaway.

Picture

Hipstersuppe og cocktails på Soupanatural

 

Og så kommer vi ikke udenom den københavnske kæde af økologiske suppebarer, Soupanatural. Her laves der økologisk suppe efter slowfoodprincipper, og du kan endda drikke en cocktail til, hvis du er bange for at blive lidt for økohippie uden alkohol. Der er altid flere slags suppe at vælge imellem og klientellet er ungt og hipsteragtigt. Som de selv skriver: Don't panic - it's organic!