Picture

Cafe Gl. Torv Huset med det Grønne Træ

Cafe Gl. Torv Huset Med Det Grønne Træ på det sydvestlige hjørne af Gammeltorv er en af byens bedste smørrebrødsrestauranter, som også byder på et gedigent, klassisk dansk aftenkøkken.

På menuen finder man traditionelle retter lavet med udgangspunkt i det klassiske forlæg, men ofte med nyopfundne, moderne indslag som supplement til det velkendte. Velsmag vinder dog altid over innovation, og lige nu er der fx hønsekødssuppe med boller, hakkebøf med bløde løg og brun sauce, biksemad med spejlæg og camembert frit med solbærsyltetøj på menuen. Maden er først og fremmest ærlig, sæsonbetonet, og alt er hjemmelavet fra bunden.
 

Picture

Hansens Køkken og Bar

LUKKET

Picture

Tivolihallen

Den klassiske frokostrestaurant Tivolihallen har også åbent om aftenen, hvor højtbelagte madder erstattes af mormormad af den gamle skole, men serveret med et moderne twist.

Der er danske retter som rejecocktail, tartelletter og bøf med løg på menuen, som skifter efter sæsonerne, og Tivolihallens specialitet, klipfisk med klassisk tilbehør, er altid at finde på kortet. Så vidt muligt bruges der kun danske råvarer til alle retter, som tilberedes fra bunden, præcis som Fru Jensen ville have gjort.

Tivolihallens centrale placering lige ved Rådhuspladsen og menukortets autenticitet gør den til at oplagt sted at introducere udenlandske gæster til et klassisk dansk køkken, som er alt andet end brunt-i-brunt.

Picture

Bjørnekælderen

I Bjørnekælderen lige ved Betty Nansen Teatret serveres der fremragende smørrebrød til frokost, og om aftenen præsenterer køkkenchef Tanja Benn sit eget take på det danske mormorkøkken. Man kan få klassiske retter som brunkål, kyllingesteg, tarteletter og svinemørbrad med bløde løg tilsat køkkenets personlige præg og serveret i moderne versioner, men dog tro mod det klassiske forlæg og med udgangspunkt i sæsonens lokale råvarer.

Derudover serveres en mere gourmetagtig menu, hvor køkkenet viger lidt fra det klassiske og lader kreativiteten få frit løb, men fortsat med det lokale råvarefokus som udgangspunkt.

Picture

Restaurant Paustian

LUKKET