Picture

Tandoori Masala

Mahmoud Ul-Hussain er selv uddannet kok fra en indisk restaurant i Yorkshire i England og driver nu hele tre af slagsen, der alle bærer det samme navn. Den første, den på Halmtorvet på Vesterbro, slog dørene op i 1999, og siden er det gået stærkt; Mahmoud Ul-Hussain er sågar blevet hædret med titlen Great Curry Master (af Burning Ring Worldwide Gourmet Association), og heller ikke de danske medier har holdt sig spor tilbage med virkelig fine anmeldelser. Ikke uden grund. Hos Tandoori Masala er maden virkelig veltillavet og velsmagende. Man kan vælge à la carte, men man kan lige så godt tage en af kokkens menuforslag, for så er man i hvert fald sikker på, der ikke er noget, man glemmer at bestille. Menuerne er til to personer og starter ved 169 kr. pr. person for en hel del retter medsamt ris og nan.

 

Picture

Kashmir

Det er de to unge restauratører Shamaz og Yiaz, der driver de to filialer af Kashmir på hhv. Nørrebro og Østerbro. Efter at de har overtaget, er restauranterne blevet shinet gevaldigt op og skulle efter sigende afspejle tidens tand i hjemlandet. Så der er meget mindre guld end vanligt, og i stedet er alting sort og hvidt. Men hyggeligt! Og dejlig luftigt. Der er helt sikkert kælet for detaljen på Kashmir, i indretningen, bevares, men frem for alt i maden. Menukortet byder på spændende sager som Mumtaz Tikka (kylling marineret i krydret yoghurt, tilberedt i tandooriovn og serveret med myntechutney) og diverse Kashmir-specialiteter. Der tilbydes menuer fra 160 kr. pr. person (minimum to personer).

Picture

B'India

Bindia er navnet på den lille prik mellem øjnene på hinduer, oprindeligt et kærlighedssymbol, som manden blandede af safran og olie og malede mellem øjnene på sin udkårne for at vise, at hun var taget. I dag bruges bindiaen lige så maget som et mode-emblem og massefremstilles på fabrikker eller laves med hennafarve i stedet for. En lige så krank skæbne har Københavns virkelig seriøse bud på en superinder, som bærer samme navn som 'hindu-prikken', heldigvis ikke lidt: Maden hos B'India er altid virkelig god. De sætter friske råvarer højt, gerne lokale, hvilket naturligvis kan betyde en let 'af-indificering' af det endelig resultat, men det er ingenlunde nogen kritik, tværtimod et sympatisk tiltag. I afdelingen på Gl. Kongevej (der er fire afdelinger i alt) er der også frokoståbent, og hvem kan ikke godt spise en omelet med frisk ingefær, koriander, mynte og chili til den overkommelige sum af 75 kr. til frokost? Vi kan da godt!

Picture

Karry Sutra

Egentlig først og fremmest en take away (men der er et par borde, i hvert fad i afdelingen på Østerbro) hvis man ikke kan vente med at smage, til man kommer hjem), og der dufter på den helt rigtige måde, så man får helt sikkert altid bestilt lidt meget for meget. Ham bag disken tager imod bestillinger, betalinger og langer poser over fulde af dal, tikkaretter, nan, og hvad har vi. Bag glasruden er der direkte udsyn til køkkenet, og det går ikke langsomt for sig. Fire-fem kokke er igang, og de ved, hvad de laver, for det kan man smage. Spiseliv anbefaler nr. 2, nr. 3, nr. 6 og nr. 12, nr. 22 (pas på, den er stærk!), nr. 42 (den er et must!), nr. 44, hertil indiske ris, nan butter, mango chutney og mynte yoghurt. Velbekomme.