Gourmandiet

Slagter Peter sælger ferske, friskslagtede økologiske gæs og ænder fra Knuthenlund. Fuglene bliver slagtet om mandagen før jul på et mobilt slagteri ude på marken. På den måde undgår man at stresse dyrene. Man kan så hente sin forudbestilte fugl i dagene efter. Man kan naturligvis også købe økologisk frilandsgris og farseret pattegris. Bestillinger rettes direkte til butikken.

Gourmandiet
Rosenvængets Allé 7A
2100 København Ø
Tlf. 39271000

Slagteren ved Kultorvet

Slagteren ved Kultorvet forklarer på sin hjemmeside, at deres økologiske gæs og ænder bliver slagtet i november, hvorpå de bliver frosset, og så kan man købe dem frosne hos slagteren i december, når tid er.

Slagteren ved Kultorvet
Frederiksborggade 4
1360 København K
Tlf. 33122902

Løgismose

Her er både økologiske og fritgående gæs og ænder fra Gråsten. Sælges på bestilling.

Løgismose Vin & Delikatesser
Nordre Toldbod 16
1259 København K
Tlf. 33329332

Birkemosegaard

Den økologisk-/biodynamiskdyrkede gård ved Sjællands Odde er leveringsdygtig i økologiske mulard-ænder fra Gothenborg og økologiske gæs fra Sejerø. Begge dele er på frost og skal forudbestilles. Gården har leveringsruter i København og på Sjælland; bor man ikke i nærheden af en rute, kan man selv hente varerne på gården.

Birkemosegaard
Oddenvej 165
4583 Sjællands Odde
Tlf. 59327241

Irma

Kvali-supermarkedskæden Irma skiller sig som sædvanlig ud fra mængden ved at kunne byde på ferske, friskslagtede ænder. Du kan vælge mellem en almindelig dansk and, en økologisk dansk and og en fransk berberiand, som du bestiller på nettet eller i din lokale Irma. Du kan også få gås og kalkun, men der er meget begrænsede mængder, hvorfor det ikke kan forudbestilles på nettet; man må i stedet forhøre sig direkte i sin lokale Irma.

Fuglebjerggaard

Kogekone Camilla Plum og hendes ølbrygger af en mand Per Kølster driver sammen Fuglebjerggaard. Hvert år i juni anskaffer de sig en skudefuld daggamle gæslinger, som helt sikkert har et herligt liv, inden de bliver slagtet i november for at kunne sælges i december. Det er en god idé at forudbestille. Dyrene kan købes i netbutikken eller fysisk i gårdens gårdbutik.

Fuglebjerggaard
Hemmingstrupvej 8
3200 Helsinge
Tlf. 48393943

Den Grønne Butik

Nikolaj sælger frosne kvali-ænder fra Gothenborg på bestilling samt flæskesteg fra økologiske Mineslund. Som en ekstra bonus kan du samtidig købe alt tilbehøret, kartofler, rødkål, mandler, piskefløde og kirsebærsovs til à l'amanden, ja, sågar julevinen kan du med god samvittighed finde her! Og måske endda en mandelgave, som både store og små gider sætte tænderne i.

Den Grønne Butik
Brogårdsvej 25
2820 Gentofte
Tlf. 39300454
 

Meyers Deli

Meyers Deli sælger friskslagtede ænder fra Lilleø, der (tør)slagtes lige før jul og aldrig har set en fryser. De er fedet op i frugthaverne på Lilleø. Du kan bestille dem over nettet eller i butikken på Gl. Kongevej eller Magasin, Kongens Nytorv.