Den sikre klassiker

Hos Boldt har i snart 20 år været et af Ålborgs ubetinget bedste spisesteder, og Hans Boldts hyggelige gourmetrestaurant i Simonis Gård er stadig meget populær og har mange stamgæster.    Menuen tager udgangspunkt i det klassiske franske køkken, og retter som foie gras, Tournedos Rossini og peberbøf findes næsten altid på a la carte kortet sammen med menuer med 2-7 retter. Her hyldes det klassiske håndværk, og vinelskere vil nyde at udforske vinsamlingen, som omfatter mange kultvine og store, ældre flasker. Det kan betale sig at spørge, hvis man er kender.  

Aalborgs bedste brasserie

Mest er uden tvivl en af de mest populære restauranter i Aalborg, og restauranten blev i 2012 udnævnt til ”Årets Bistro” af Foreningen af Danske Madanmeldere og blev i 2013 ”Årets Brasseri”  i Den Danske Spiseguide.   Det er en hyggelig lille restaurant, hvor ejerne selv er i køkkenet og på gulvet, og det kan mærkes på stemningen, som er fantastisk nærværende og varm. På menuen er meget vellykkede fortolkninger af franske brasserieretter lavet af danske råvarer, og Mest har et fint udvalg af gode vine på glas.  

Asiatisk fusion ved havnen

I Aalborg er Fusion på den nyrenoverede havnefront et af de hotteste steder at gå lige nu. Her serveres sushi og andre retter fra de asiatiske køkkener. Som navnet antyder, er det ikke 100 procent japansk, kinesisk eller thai men et miks af alle disse og også med europæiske inspirerede retter og ingredienser.   Indretningen er enkel og moderne, og med glas hele vejen rundt er der god mulighed for at vinduesbord med den fineste udsigt over Aalborg Havn.  

Aalborgs bedste tapas

Can Blau er Aalborgs bedste tapas restaurant, og bag stedet står blandt andre Årets Kok 2013, Michael ”Miv” Pedersen. Det er ikke gourmetmad, som serveres her, men rigtig gedigne tapas retter, ofte lavet med danske råvarer.   Lokalet er indrettet i FC Barcelonas farver, og det er ikke decideret smagfuldt, men hyggeligt. Vinkortet er ret begrænset, og betjeningens kvalitet kan svinge, men maden er rigtig god – også til prisen.  

Aalborg bedste bøffer

A Hereford Beefstouw i den hyggelige Simonis Gård er en del af en kæde af bøfrestauranter, som har eksisteret siden 1971. Dermed var kæden pioner for bøfhusbølgen, og den dag i dag er det stadig bøffer af høj kvalitet, der serveres.    Man kan få forskellige udskæringer af krogmodnet, australsk oksekød, som serveres med valgfri smør, kartoffel og tag-selv salatbar til. Man kan desuden få fiske- og kødretter, og blandt forretterne kan man vælge mellem fx laks, snegle, scampi, østers eller hummer, som man selv vælger fra bassinet, inden den tilberedes.