Picture

Vesterbro: LêLê Nhà Hàng

Det vietnamesiske køkken blev først for alvor moderne, da LêLê åbnede deres første restaurant på Vesterbrogade. Siden er restauranten blevet noget større og mere standardiseret, men til et hurtigt måltid, man ikke skal trille væk fra, er Le Le Nha Hang stadig et rigtig godt bud.

Man kan ikke bestille bord, og selvom restauranten er stor, må man ofte vente på plads i baren. Ventetiden kan man så fordrive med en af LêLê’s mange, gode asiatisk-inspirerede cocktails med eller uden alkohol.

Picture

Vesterbro: Bistro KiVi

På Bistro KiVi i Colbjørnsensgade får man mad som en ægte, vietnamesisk mor laver den – i bogstavelig forstand. Bag kødgryderne står nemlig ejerens mor, og her laver hun alle sønnikes livretter og andre vietnamesiske specialiteter. Og det gør hun godt.

Restauranten er indrettet i to plan i tilstræbt moderne pastelfarver. Det er ikke så kønt, men det er hyggeligt og personligt.

Picture

Vesterbro: Good Morning Vietnam Nhà Hàng

Good Morning Vietnam Nhà Hàng ligger i det gamle vaskeri i Abel Cathrines Gade, som tidligere agerede uofficiel varmestue for områdets narkomaner. De har nu fundet andre steder at fixe, og indenfor i den lille restaurant hersker nu en hyggelig stemning i det spartansk indrettede lokale.

Maden er frisk, veltilberedt og velsmagende, men først og fremmest rørende billig.

Picture

Nørrebo: Nha Trang

Nha Trang er en lille, lokal vietnamesisk restaurant på hjørnet af Rantzausgade og Jesper Brockmandsgade på Nørrebro. Omgivelserne er beskedne og området ikke det mest flatterende – ligesom den vietnamesiske ferieby, restauranten er opkaldt efter.

Men maden er frisk og velsmagende med masser af grøntsager og krydderurter, og om sommeren er det en ekstra bonus, at man kan sidde ude og spise maden på det brede hjørnefortovet foran restauranten.

Picture

København K: Saigon

Saigon har tre filialer – en i Valby, en på Gammel Kongevej og en på Sølvgade. Fælles for dem er, at de betragtes som nogle af de bedste repræsentanter for det vietnamesiske køkken herhjemme, og blandt specialiteterne er pho-supper i flere varianter, bananblomstsalat og friske ruller med salat og asiatiske krydderurter.

København K-filialen ligger i en kælder i den ende af Sølvgade, der vender mod søerne, og ligeså lækker menuen er, ligeså spartansk indrettet er restauranten med træborde og –stole og skarpe spots i loftet. Der kæles ikke ligefrem for hyggen, men betjeningen er sød og venlig.

Picture

Frederiksberg: Restaurant Kim

Udefra gør restaurant Kim ikke meget stads af sig. Placeringen lige ved en af byens mest trafikerede veje, Aaboulevarden, og parkeringshuset ved Blågårdsgade gør den på den ene side meget velegnet som mål, hvis man kommer i bil – men det er ikke udsigten til den tunge trafik ud og ind ad byen, der skal være trækplastret.

Til gengæld er maden virkelig god på Kim, hvor der friske, vietnamesiske køkken tages under kærlig behandling. Blandt husets specialiteter finder man fx en helstegt tilapiafisk med ingefærsauce eller ovnbagt laks, som man selv ruller ind i rismelspandekager sammen med citrongræs, hvidløg og chilikokosmælkssauce.

Picture

Frederiksberg: VietSense

VietSense ligger på H. C. Ørstedsvej ikke ret langt fra Forum, og her er der gjort lidt ekstra ud af de ydre rammer med hvide duge og vinglas på bordene. Restauranten er familiedrevet, og man fornemmer en ægte kærlighed til konceptet.

Også maden gøres der lidt ekstra ud af, og man kan fx få sådanne ting som panerede kammuslinger med asparges, saté-marinerede blæksprutter med blegselleri og øldampede blåmuslinger udover det vanlige udvalg af supper, ruller, wokretter og rismelspandekager.

Picture

Valby: Minh Oi

Bag Minh Oi i Valby står Mogens og hans vietnamesiske kone, og på restauranten kombinerer de deres færdigheder og interesser for henholdsvis musik og vietnamesisk mad.

Således kan de friske ruller, fyldte rismelspandekager, pho-supper og andre vietnamesiske specialiteter af høj kvalitet ofte nydes akkompagneret af barok- og klassisk musik spillet live. Tidligere arrangementer har blandt andet budt på musik spillet på lut, fløjte, trommer, drejelire, fedel og skalmeje, så hvis du er til det, er det værd at holde øje med kommende arrangementer på hjemmesiden.