Hele fire steder i den lille by byder på mad lavet efter de ‘rigtige’ principper (hvis man spørger os), nemlig principperne om, at mad skal laves fra bunden af sæsonens råvarer, gerne fra lokalområdet. Stilen på de fire steder varierer i grader af ‘gourmetness’ og finanskrisevenlighed, men alle fire steder skeler til danske madtraditioner, det klassisk franske og til, at mad først og fremmest skal smage godt.

Men er der virkelig plads til fire gode steder i sådan en lille by?

Hjælper hinanden fremfor at konkurrere
Ja, svarer Rasmus Kirk Henriksen, som er restauratør på et af de fire steder, Restaurant Teglværksskoven.

“Vi har et super samarbejde og hjælper hinanden fremfor at konkurrere. Hvis vi har alt optaget, sender vi gæster ned på et af de andre steder, ligesom de sender gæster til os. På den måde bliver folk i Nyborg fremfor at køre ud af byen, og det er fedt at have mulighed for at anbefale nogle steder, man kan stå inde for. Tidligere var det sådan, at folk tog til Odense eller Kerteminde for at spise - nu er det omvendt.”

Nyborg ligger næsten lige der, hvor Storebæltsbroen rammer Fyn og under en time fra Odense. Hav, skov og højt til himlen er noget af det, der trækker, men prøv også maden og bedøm selv.

Her er de fire steder:

Picture

En af de klassiske restauranter i Nyborg er lukket - Østervemb

Østervemb er lukket, men folkene bag har åbnet restaurant i Odense - Kok & Vin

Picture

Teglværksskoven

Teglværksskoven er en idyllisk beliggende restaurant, der ligger ved skovbrynet i udkanten af Nyborg og har en betagende udsigt over vandet. Stedet er kendt for sin fokus på sæsonens fynske råvarer, der danner grundlaget for en dansk/frankofil menu, der skifter hyppigt baseret på, hvad restaurantens mange små leverandører kan skaffe af de bedste ingredienser. Køkkenet er dedikeret til at skabe alt fra bunden, lige fra velsmagende fonder til hjemmelavet smør.

Til frokost kan gæsterne nyde klassiske danske retter og smørrebrød med et friskt og ungdommeligt twist. Om aftenen tilbydes muligheden for at sammensætte sin egen 2-, 3-, 4- eller 5-retters menu, hvor priserne starter fra 288 kr. Alternativt kan man vælge fra den spændende a la carte-menu, der byder på en bred vifte af delikate retter. Uanset om man er til en afstemt menu eller ønsker at udforske forskellige smagsoplevelser, vil Teglværksskoven sikre en kulinarisk oplevelse, der både er autentisk og nytænkende.

Picture

Restauranter i Nyborg med overnatning - Hesselet

Er man i Nyborg, bør man unde sig selv en overnatning på Hesselet, som nok er Nyborgs mest attraktive hotel. Værelserne har kig til enten vand eller skov, og mellem frokost- og aftensmaden kan man slå sig løs i pool, boblebad, fitness, sauna, solarium, på tennisbanen eller få sig et slag bordtennis, billard - eller måske en cykeltur.

Som Nyborgs længstlevende gourmettempel er Hesselet også det dyreste på listen over gode steder i Nyborg. 6-retters menuen koster i skrivende stund 735 kr., og a la carte kortets eneste hovedret koster 345 kr., hvilket må siges at være en del på disse kanter.

Til gengæld er alt lavet fra bunden af de bedste fynske råvarer, heraf en del fra egen have. Stilen er klassisk dansk med et strejf af nordisk og et fransk twist.

Hvis økonomien ikke rækker til det fulde udtræk, kan man droppe forbi til frokost, hvor der serveres dansk smørrebrød af høj kvalitet og frokostmenuer til noget lavere priser.

Picture

Af alle restauranter i Nyborg, har Lieffroy mest sjæl

Restaurant Lieffroy er nok den af de nyborgensiske restauranter, der har modtaget mest opmærksomhed fra pressen, og det er der en god grund til. Bag restauranten står nemlig Patrick Lieffroy og hans kone Line, og til at give en hånd med i køkkenregionerne har de hyret Patricks far, Jean Louis Lieffroy. Både Patrick og papa Lieffroy har en fortid som køkkenchefer på Falsled Kro og er dermed nogle af de absolutte sværvægtere i det fynske gourmetlandskab.

I Hesselhuset, som lægger rammer til restauranten, har de fundet en lille perle med kig til skov, strand og det åbne køkken, men der er skruet ned for armbevægelserne i forhold til niveauet på Falsled Kro - især prismæssigt.

Der er én menu på 3 retter (380 kr.) med mulighed for tilvalg af et par ekstra retter. Menuerne skifter efter sæsonerne og tager afsæt i gode fynske råvarer og dansk/franske madtraditioner.