Picture

Pak Ka: Andetunger og vandmand

Lokalet er mindre kitschet indrettet, end man ofte ser det på kinesiske restauranter, og selvom den mere skrabede stil måske tiltaler et skandinavisk øje, er restauranten ikke særlig hyggelig. Imidlertid er ejeren, Chariot Shek, selv på gulvet, og hun sørger for at sprede den gode følelse af, at her er man så hjerteligt velkommen.

På menuen finder man et af byens største udvalg af dim sum, som skifter med jævne mellemrum. Man kan få kinesiske delikatesser som andetunger, hønsefødder og vandmand, men der findes også en lang række mere danskervenlige retter på menukortet, som er inspireret af det kantonesiske køkken. Prisniveauet er ganske lavt, og en middag for to behøver ikke koste mere end ca. 400 kr.

Picture

Fu Hao: Kyllingetæer og dybstegt svinetyktarm

Også Fu Hao i Colbjørnsensgade er især populær for sit dim sum-udvalg. Den kitschet-kinesisk indrettede restaurant er næsten altid fyldt godt op med en god blanding af kinesere, lokale børnefamilier og dim sum-afficionados fra nær og fjern. For den nysgerrige er der mulighed for at prøve kinesiske specialiteter som kyllingetæer i bønnesauce og dybstegt svinetyktarm med dip.

Betjeningen er meget kinesisk - betjener, og det er så det. Men alt i alt er Fu Hao et sted, hvor man får rigtig meget for pengene, og en middag for to kan sagtens klares for omkring 300 kr.

Picture

Royal Garden: Byens største udvalg af dim sum

Voksdug på bordene, alenlangt menukort og altid muligt at få bord lyder ikke godt – men godt er alligevel lige netop hvad Royal Garden er. Inden for døren skal man over en lille bro med plasticpalmer omkring, og vel inde i restauranten er den kitchede stil intakt. Tjenerne leverer maden til bordet uden så megen snak, hvilket bidrager til stedets autenticitet.

Udvalget af dim sum er nok byens største, og her vil selv den kræsne dim sumspiser kunne finde favoritter. Royal Garden har desuden et gigantisk a la carte kort, der stilmæssigt spænder fra nord til syd i verdens mest befolkede land. Og det bedste er: Man kan spise til man sprækker for under 200 kroner per mand.

Picture

Tea Restaurant: Lækker indretning, crispy duck og gode vine

Bag den obskure facade med neonskilt i en af de skumle sidegader til Vesterbrogade finder man en kinesisk restaurant, der kan betegnes som veldesignet. Lys, opdækket med gode vinglas og bambuspyntet.

Maden tager udgangspunkt i det sichuanesiske køkken, og der er et lille udvalg af dampede, stegte og friterede dim som af høj kvalitet. Specialiteterne er peking and og crispy duck, som serveres på traditionel vis med pandekager, hoisin sauce, agurk og forårsløg.

Som noget særligt har Tea faktisk også et glimrende lille vinkort med vine, som passer godt til de anderledes asiatiske smage, f.eks. en tysk Riesling til under 200 kr., og prisniveauet på maden er ligeledes i et leje, så man næppe slipper af med mere end 500 kr. for en middag for to.

Picture

Canton: Guld, glimmer og hummer

Restaurant Canton på Vesterbrogade er ikke for dem, der har svært ved at kapere for meget bladguldindrammet spejldekoration, buddhastatue og anden kitsch. Men for os andre, som godt kan være med på more is more engang imellem er Canton bare helt skønt, overdådigt indrettet med store sløjfer på stolene, guld, glimmer og røde farver.

Maden er glimrende og kantonesisk, og vinene sælges næsten til indkøbspris. Skal man rigtig give den gas en dag med hummer og champagne, kan det anbefales at slå et smut forbi Canton for en krisevenlig variant: En hel hummer valgt fra bassinet ved indgangen stegt med ingefær og porre for ca. 230 kr. – hertil kan man fx tage en flaske Mumm champagne til lige omkring 500 kr.

Picture

Yans Wok: Moderne kineser med hvide duge

Yans Wok er nok byens fineste kinesiske restaurant. Med hvide duge, gode vinglas og et menukort, der på vaskeægte dansk vis tilbyder relativt få men udsøgte retter, er konceptet skåret rigtig godt til københavnernes smag. Ganske ofte bliver Yans da også anbefalet af stjernekokke og andre gourmander for at være et godt hverdagsspisested.

Stilen kaldes Hong Kong Cuisine, dvs. det er moderne kinesisk mad, og man finder også et lille udvalg af dim sum blandt forretterne. Yans pekingand med pandekager og hoisinsauce er temmelig berømt og bestemt okay, men man skal heller ikke snyde sig selv for de sprøde oksekødsstrimler eller gode tigerrejer i Yans egen chilisauce. Prisniveauet på Yans Wok er lidt højere end på mange af de andre steder i denne guide, men hvis man holder sig fra de allerdyreste vine på kortet, kan en middag med det hele sagtens klares for under 800 kr.

Picture

Dim Sum: Lækker indretning og hjemmelavede dim sum

Folkene bag michelinrestauranten Kiin Kiin giver på Dim Sum deres bud på det bedste fra det cantonesiske køkken. Hjemmelavede traditionelle og moderne dim sums serveres i elegante omgivelser ved den lange bar, hvor man kan sidde med frit udsyn til kokkenes arbejde.

Vinkortet er meget mere velassorteret og indbydende end på nogen af de andre restauranter i denne guide, og der findes et stort udvalg af Champagner og vine lavet på Chardonnay og Cabernet Sauvignon på kortet - ikke andre druer. Desuden kan man altid få mindst 22 forskellige vine på glas.

Atmosfæren er venlig og imødekommende og dim sums'ene helt i orden, men man betaler også en pris for den ekstra grad af lækkerhed, og dim sum er nok en af byens dyreste kinesiske restauranter. Man kan vælge mellem to menuer; en stor til 350 kr. og en teatermenu med fire serveringer til 250 kr., som serveres frem til kl. 18.45, hvor bordet skal forlades. Desuden er der et lille a la carte kort. En middag for to med det hele kan klares for omkring 1000 kr.