Picture

Library Bar, Plaza Hotel

Tykt blødt gulvtæppe, mørke reoler op ad væggene fyldt med bøger med guldskrift. Søjler i rummet og chesterfield-lignende sofabænke langs væggen. Små grupper med borde med stearinlys på og fire magelige læderbetrukne stole omkring. Og naturligvis – piano i hjørnet. Det er selvfølgelig her, man smutter hen, alene, med sin Hemingway i lommen, når man trænger til en times frikvarter og et par single malts – uden is, naturligvis. Fungerer også for en gruppe, dog helst ikke for højrøstet. Det ødelægger ligesom den magelige og intime gulvtæppe-stemning.

Plaza Hotel
Bernstorffsgade 4
1577 København V

Picture

Royal Bar, Radisson Blu Royal Hotel

En stilfuld cocktailbar med helt igennem international stemning. Det helt rigtige valg, når du er i et skal vi sige udadvendt, kontaktsøgende humør. Også et godt forum for et uformelt forretningsmøde. Du kan sidde i baren, i lænestole eller i sofaer, men uanset hvor du sidder, sidder du i en Arne og føler dig lidt mere elegant end ellers. Ligesom når du besøger en international storby, sådan cirka. Royal Bar ligger i et åbent område nede i foyeren, og du har godt udsyn til hotellets gæster, der kommer og går, hvilket i sig selv er virkelig god underholdning. Besøget kan evt. følges op ad en lille middag på Alberto K, restauranten i toppen af huset med pæn udsigt over byen; en perfekt anledning til at se sin by med turistbriller på.

Radisson Blu Royal Hotel
Hammerichsgade 1
DK-1611 København

Picture

Dining Room Bar, Radisson Blu Scandinavia Hotel

Dining Room Bar ligger i forlængelse af The Dining Room – restauranten med den imponerede udsigt fra 25. sal på Radisson-hotellet på Amager, hvorfra man bl.a. kan se operaen, og ligesom restauranten ledes tankerne hen på de 1960'erne og -70'erne. Det er selvfølgelig oplagt at starte i baren, hvis man alligevel skal spise i restauranten, men det er altså ikke noget must. Tværtimod kan der være en idé at drøne forbi efter arbejde og sidde og suge kosmopolitiske cocktails, mens man studerer hotellets internationale gæster, fx fra den lave canapé midt i rummet.

Radisson Blu Scandinavia Hotel
Amager Boulevard 70
2300 København S

Picture

Axis Bar & Lounge, Hilton Hotel

På nogle måde falder denne her lidt uden for kategori. Det er ikke noget hæderskronet gammelt hotel på den måde. Og Axis Bar & Lounge er ikke den mest stemningsfyldte af slagsen. Men man kommer ikke uden om, at hotellet – og dermed hotelbaren – altså ligger lige ved siden af lufthavnen, og dét kan mærkes, og dét kan vi lide! Feriestemningen, det internationale islæt er allerstedsnærværende og dejligt. Det er lige før, man bestiller sin gin & tonic på engelsk bare fordi! Den virkelige neder er, når man skal hjem igen. Man er næsten nødt til at spendere penge på en taxa for ikke at ødelægge stemningen..

Hilton Hotel Copenhagen
Ellehammersvej 20
2770 København (Kastrup)

Picture

Hotel d'Angleterre

Vi har gemt den til sidst, men det er bestemt ikke, fordi den ligger på sidstepladsen, tværtimod. Sagen er den, at man kan jo bare gå ud at spise et eller andet sted, hvis det er det, man skal. Men man kan også gå på d'Angleterre og slå sig ned i baren. Starte med et glas champagne, så en flaske champagne og så en til. Og så melder sulten sig, og så får man menukortet og overvejer, om man skal gå østersvejen, bøf bearnaise-vejen, eller om man skal gå light-vejen – den oser lidt af noget storby-turist-atmosfære ala, vi skal lige have stillet sulten på en god måde, inden vi oser videre ud i byen igen – og nappe en pappardelle med tigerrejer eller en biksemad d'Angleterre (rødbeder, spejlæg, bearnaise). Der er mange muligheder, der er sågar en burger, men om det lige er sagen, når man skal sidde og være storby-fiks, bør man måske lige overveje. Mens man overvejer, bør man nok benytte toiletterne for ligesom at gøre det, mens man er det. Det gælder jo om at få det hele med.

Hotel d'Angleterre
Kongens Nytorv 34
1050 København K