Picture

The Burger Joint

100 % hjemmelavede burgere midt i Aarhus. The Burger Joint ligger centralt placeret ved åen og er ikke til at komme udenom, når man snakker om burgere i Aarhus.
Burgerne er hovedattraktionen på menukortet, hvor de forskellige burgere er opdelt i oprindelsesland. Der er den klassiske amerikanske burger med ost og bacon. Den danske bøfsandwich med stegte løg, engelsk fiskeburger og den populære bosniske burger med kajmak, syltet rødkål og ajvar. I alt er der 8 burgere på menukortet, og bøfferne består af 200g. dansk oksekød. Til hver burger medfølger hjemmelavede pommes frites. Hver morgen bager de deres egne burgerboller. De laver selv ketchup, sennep og remoulade, og hvis oplevelsen skal være 100 % procent hjemmelavet, så kan du også få deres friske limonade i glasset lavet på citron og ingefær. 

Picture

KÖD

KÖD i Aarhus er nok mest kendt for der store og saftige bøffer, men de servere også en af byens bedste burgere. Kødet til burgeren er lokalt og er KÖDs egen blanding af forskellige udskæringer fra Østjysk Jersey kvæg. Til den lækre burger kan man vælge mellem udvalget af lækkert tilbehør eksempelvis Chili Fries med vesterhavsost & urter eller de velsmagende og sprøde Steak fries á la KÖD.

 

Picture

Cafe Gemmestedet

Hvis man ønsker en mere utraditionel burgeroplevelse skal man besøge den hyggelige cafe Gemmestedet i Gammel Munkegade tæt på Magasin. Her får man serveret en saftig Köfteburger med tyrkisk krydret oksekødsbøf i bolle med aioli, spæd babysalat, frisk tomat, agurk, cornichoner, rødløg, langtidsbagte tomater og en grillet chili. Serveret med økologiske kartoffelchips og haydari. Man kan også vælge burgeren med barbecue marineret pulled kylling i bolle med aioli, spæd babysalat, frisk tomat, agurk, cornichoner, rødløg, langtidsbagte tomater og en grillet chili. Serveret med økologiske kartoffelchips og humus.
Her er der virkelig tænkt på smagen og kombinationen mellem de tyrkiske krydderier og det lækre kød går op i en højere enhed.

 

Picture

Ministeriet

På det smukke og gamle Klostertorv finder vi cafeen Ministeriet. Her kan man få serveret en burger med en grillet hakkebøf, tomat-chutney, rødløg, irsk cheddar, syltede agurker, 
crispy bacon, Ravigotte Sauce og blandet salat. Hertil håndskårne fritter og en udsøgt urtemayo. Prøv burgeren der er på menukortet både til frokost og aften.

 

Picture

Juliette

Juliette som ligger i midten af den hyggelige Jægergårdsgade serverer udover deres fristende franske menukort også velsmagende burgere. Her kan man vælge mellem den mere traditionelle burger og en vegetarburger.
Bøffen i en Burger Teriyaki er hakkekød fra Kildegaarden toppet med manchego, sprød ventreche, bløde løg & svampe, salat, bagt cherrytomat, syltet løg & agurk.
Burger Veggie er som navnet fortæller en vegetarburger med en pankofriteret selleribøf, manchego, kål-selleri salat, bagt cherrytomat, syltet løg & agurk. Begge burgere serveres med rustikke fritter og aioli. 

Picture

Casa Carola

Hos Casa Carola som ligger mellem åen og DOKK1 serveres der chilenske burgere, her kan man vælge mellem to forskellige slags. Chacarero som er en kyllingeburger med stor hjemmebagt bolle, aioli, tomat, grønne bønner og pomfritter. Hvis man mere er til oksekød kan man vælge Churrasco Chileno med oksetykstegsfilet, med avocado og salat i stor hjemmebagt bolle. Serveres med pommes fritter og aioli.
Man skal vælge Casa Carola, hvis man vil prøve en anderledes og eksotisk burger.