Smag mad fra da oldemor var barn

På Arbejdermuseet kan man i vinterferien opleve, hvordan man boede i 1930’erne, besøge en købmandsbutik fra da oldemor var barn, lave en kludedukke i skolestuen og en masse andet.   Som et perfekt afbræk i museumsbesøget kan man desuden komme ned i Café & Ølhalle og smage den mad, som mormor spiste, da hun var barn.    Der er noget for både store og små. For eksempel sild med snaps til de voksne og smørstegt rødspættefilet, lune tarteletter og lækker biksemad til sultne sjæle i alle aldre.  

Samtidskunst og rugbrødsklemmer

Interesserer man sig for samtidskunst, vil man kunne lide Kunsthal Charlottenborg, og her finder man også en rigtig god café.   Det dygtige køkken laver selv alt fra bunden, så de lækre rugbrødsmadder er lavet på hjemmebagt rugbrød og fås i forskellige varianter. Der er også et mundvandsfremkaldende udvalg af åbne sandwich. Prøv f.eks. den med skagenskinke med svampemayo eller stegt culotte med hjemmelavede pickles. Der er salater, hjemmebagte kager, et godt udvalg af økologisk saft og fransk lemonade og selvfølgelig vellavet kaffe.  

Industriel design og nynordisk køkken

Designmuseum Danmark ligger i Bredgade og hed tidligere Det Danske Kunstindustrimuseum. Designmueet er et af Nordens førende museer indenfor dansk og international industriel design, kunstindustri og kunsthåndværk, så interesserer man sig for disse grene af kunsten, er det bestemt et besøg værd.   Tilmed huser museet en rigtig god cafe – Klint – som serverer mad inspireret af det nye, nordiske køkken med rødder i det klassiske, danske. Maden er enkel men samtidig raffineret. Menuen byder blandt andet på smørrebrød og lette retter, og prislejet er meget fornuftigt. Hver onsdag holder museet aftenåbent og her serverer caféen en god, varm ret til hele familien.  

Street art og tapas

Interesserer man sig for street art og anden kunst i det offentlige rum, er KØS i Køge stedet, man skal besøge.   Museets cafe er forpagtet af de samme folk som står bag den populære Slager Stig & Co., så man kan forvente retter som er hjemmelavede, velsmagende og til rimelige priser. På menuen er tapas, brunch, frokosttallerkener, salater og lækre sandwich. Man skal heller ikke snyde sig selv for et stykke hjemmebagt kage.   Der er ingen krav om at man skal have besøgt udstillingen på museet for at spise eller nyde en kop kaffe og en kage i cafeen, men det ville være en oplagt afslutning oven på gode kulturelle input.  

Guldhorn og vikingepølse

På Nationalmuseet kan man fordybe sig i et væld af udstillinger, og der er noget for hele familien, hvad enten man interesserer sig for Danmarks oldtid, gerne vil se guldhornene, mumier eller opleve børnenes museum. For blot at nævne et minimalt udsnit af det, man kan opleve på Nationalmuseet.   Museet har også en restaurant, Julian, som serverer en populær brunch, men en hurtig og billig bid kan lige så vel tages i museets cafe, hvor man kan få en vikingeinspireret hotdog med lammepølse i fladbrød med hybenrelish eller et dejligt stykke hjemmebagt kage.