Picture

Den Lille Kro

Hvis man går og drømmer om autentisk mormor mad, så er man kommet til det helt rette sted, når man besøger Den Lille Kro i centrum af Aarhus. Her er hyggeligt indrettet som var man kommet en tur til Korsbæk i Matador, med bornholmerur, mormorgardiner og bløde stole.
Det er ikke kun indretningen der er traditionel dansk, det er maden også. På menuen finder man både paneret stegt flæsk, stegte ål med stuvede kartofler og kalvesteg stegt som vildt. Alt fra brød til tilbehør er hjemmelavet, hjemmesyltet og hjemmemarineret.
Priserne på hovedretterne om aftenen ligger mellem 198-228 kr. Med mindre man vælger en 350 g peberbøf til 348 kr.

 

Picture

Brasserie Belli

Den hyggelig og intime franske restaurant Brasserie Belli ligger tæt på Aarhus gågade. Restaurantens vægge er prydet med farvestrålende cirkusplakater, som er med til at skabe en behagelig og varm atmosfære. På aftenens menukort finder man flere franske klassikere som Boeuf Bourguignon og braiseret lammeskank og lammepølse serveret med kartoffelmos, rodfrugter, timian og sennepssauce. Hovedretterne koster mellem 160-200 kr. Så der kan blive råd til én af de lækre desserter som en Crème brûlée eller tarte Tatin. 

Picture

Marco Polo

Restaurant Marco Polo ligger i én af de ældste bygninger i Aarhus i den hyggelige Vestergade. Fra det åbne køkken bliver man mødt af duften af friske krydderier. Restauranten er hyggeligt indrettet med flere små hyggekroge. Menukortet er inspireret af det italienske køkken og indeholder kødretter, fiskeretter, pastaretter og supper.
Udover a la carte, er der et fint udvalg af menuer man selv kan sammensætte hvad enten man ønsker 2 eller 3 retter til favorable priser. Hovedretterne koster mellem 189-259 kr.
 

Picture

Restaurant Lodos

På Nørre Allé i Aarhus ikke langt fra søster restauranten Café Gemmestedet ligger Restaurant Lodos. Restauranten er indrettet med persiske tæpper på gulvene, lyse pudsede vægge og rå mørke træplanker. Indretningen er utraditionel, men den er gennemført og charmerende. Køkkenet på Restaurant Lodos er verdensinspireret, retterne er sammensat efter at der skal være noget surt, sødt, salt og stærkt i alle retter, lige fra forretten til desserten. Her er både à la carte og en menu, hvor man kan vælge to retter til 199 kr. eller tre retter til 249 kr. Hvis man vælger fra à la carte koster hovedretterne mellem 85-199 kr.

 

Picture

Rodizio

Den brasilianske restaurant Rodiozo ligger lige i hjertet af Aarhus, på strøget lige ved broen over åen. Indretning er hyggelig med rå vægge og små siddekroge, hvor man kan vælge at se ud på det pulserende liv på strøget eller man kan trække sig tilbage til en mere intim stemning. På aftenens menukort finder man den store forretsbuffet, som kan nydes som et helt måltid i sig selv eller man kan vælge grill ved bordet med stort udvalg af kød såsom, okse, svin, lam, kylling og pølser. Det hele vil trancheres ved bordet efter eget behov og ønsker.
Priserne er afhængige ugedagene, mandag til torsdag koster forret buffet og grillbuffet 219 kr. og fredag til lørdag 249 kr.