Den italienskinspirerede vinbar Il Senso, der også udgør den italienske vinimport Distinto, står bag en frodig vinfestival, der afholdes i råkolde København på den sidste dag i råkolde februar.

150 kroner, 150 vine
Konceptet er enkelt: Betal på 150 kroner, smag på 150 vine. Og mød 20 ægte vinbønder, der personligt møder op, skænker deres vin og fortæller om den. Hvis du orker det. Og bliver du brødflov undervejs, kan du få dig en lille bid snack fra antipasti-snack-buffeten, som Il Senso har sørget for.

Godt gammeldags købmandsskab
Den officielle årsag til vinfestivallen er lanceringen af Il Sensos og Distinto. Der er masser af gamle Il Senso-kendinge på programmet, men også mange nye, så hvis du allerede er bekendt med Il Sensos sortiment, er der altså mulighed for både at komme og drikke det gamle og smage på nyt. Desuden er der denne aften god mulighed for at købe vinene til nogle ekstra labre priser, og når du køber en billet til arrangement, køber du også et nedslag i prisen på 150 kroner på selve aftenen, hvis du handler vin for 600 kroner.

Vineksperten, en mand af få ord
Men hvad kan den så, den nye hjemmeside? For det første kan den sælge vin. Rød, hvid, mousserende, rosé, whatever. Specialet er italiensk vin, og der er masser af kioskbaskere, så bare se at komme igang! Og selvfølgelig mister du den gode personlige kontakt med din vinhandler, når du køber vin på nettet. Men på Distintos hjemmeside kan du i stedet 'tale' med vineksperten. Han siger ikke så meget, bevares. Det er en feature, der i al sin enkelhed går ud på, at du søger på en ret, fx Gnocchi alla romana, og når du klikker ind på den, får du både en opskrift og fire vinforslag i forskellige prislejer. Du kan søge på antipasti, primi, secondi, formaggi, dolci og tilbehør. Altså hele måltidet fra forret til dessert og indimellem. Men du kan også søge på hovedingredienser fx. Opskrifterne er italienske og overkommelige.

Derudover er der en masser halløj med sammensætning af smagekasser, smagninger for firmaer, firmagaver osv. Lidt for enhver smag alt i alt. Og hvis du synes, det er forvirrende/for meget af det gode/uoverkommeligt, ja, så gå da med til vinfestivallen og drik dig en lille skid på en råkold mandag aften i februar, det skulle da ikke være noget, man tog skade af!