Festivalen åbner lørdag d. 18. maj til d. 26. maj.

Mere end 40.000 gæster besøgte sidste år Tivolis store Food Festival, og når festivalen vender tilbage til forlystelseshaven i år, bliver fejringen af mad, drikke og danske råvarer endnu større.

Tivoli Food Festival: Markeder med velsmag fra hele landet, DM i Alkoholfri Øl og Det Nordiske Køkkenmanifest med Claus Meyer_1

DK´s bedste alkoholfri øl og stadionplatter til EM

Festivalen skydes i gang den 18. maj, blandt andet med en ny stor satsning: DM i alkoholfri øl, som arrangeres i samarbejde med Danske Ølentusiaster. Her kåres kongerigets bedste alkoholfri øl af et dommerpanel bestående af øl-entusiaster, kendte dommere og publikummer, som har købt billet. Senere i festivalen kan man følge med fra Plænen, når Mandsholdet, flankeret af fodboldikonerne, John ”Faxe” Jensen og Henrik ”Store” Larsen samt performancekok og ernæringsekspert, Hanna Grant snakker, joker og smager sig frem til den bedste og/eller sundeste stadionplatte forud for sommerens EM-slutrunde. Der er kort sagt garanti for højt humør gode røverhistorier og ditto pølser.

Markedsplads med råvarer fra hele Danmark

Under hele Tivoli Food Festival kan man også opleve vaskeægte markedsplads i hjertet af Tivoli, når Plænen omdannes til en smuk markedsplads med alle de bedste råvarer, som fødevareproducenter fra hele landet har at byde på. Hver dag (undtagen fredag) kan man købe og smage lækkerier fra forskellige egne af Danmark – fra Bornholm og Odsherred til Nordsjælland, Fyn og Lolland-Falster. Der er altså mulighed for at stifte bekendtskab med sæsonens råvarer og det særegne ved Danmarks forskellige egne - midt i København. Her kan man blandt andet smage, dufte og købe asparges, kartofler, bær, gin, bælgfrugter, tang, vin, øl, kaffe, brød og meget, meget mere. Man kan også slappe af på Festivaltorvet, med lidt lækkerier, god stemning og livemusik.

Tivoli Food Festival: Markeder med velsmag fra hele landet, DM i Alkoholfri Øl og Det Nordiske Køkkenmanifest med Claus Meyer_2

Fuld gang i Livekøkkenet og det nye fællestelt

Under hele festivalen kan Tivolis madinteresserede gæster også opleve store kokke, gastro-profiler og andre kulinariske ildsjæle i Livekøkkenet, hvor der flere gange dagligt bliver tryllet af navne som Francis Cardenau, dessertkometen Rebecca Siri, Casper Sobczyk og Thomas Berg fra Den Store Bagedyst. Som noget nyt i år, vil der under hele festivalen også være arrangementer, worskshops og smagninger i det nye fællestelt, som er opsat på Plænen. Her kan man blandt andet smage helstegt vildtkød tilberedt over åben ild af den danske 1-stjernede Michelin-kok, Nicolai Tram eller prøvesmage gedeost og naturvin, eller høre Claus Meyer fortælle om det nye nordiske køkkens tilblivelse, mens han byder på serveringer fra Noma version 1.0. I Livekøkkenet kan man møde kokken fra den franske ambassade, Etienne Lemaitre, som har lavet mad til syv forskellige franske ambassadører. Sammen med Nicolas Vahé laver han smagsprøver på, hvad en fransk ambassadør spiser.

Tivoli Food Festival: Markeder med velsmag fra hele landet, DM i Alkoholfri Øl og Det Nordiske Køkkenmanifest med Claus Meyer_3

Noget for store og små

Gennem festivalens ni dage er der også masser af gastronomiske oplevelser for børn og unge. For de små er der legekøkken med Rasmus Klump, hvor kun fantasien sætter grænser for de kulinariske udfoldelser med legemad ligesom der er madskattejagt rundt i Haven, hvor man kan føle og smage. Derudover er der sukkerbanko med blandt andre Thomas Berg og Rosa Kildahl fra Den Store Bagedyst. De voksne kan prøve kræfter med vin-blindsmagning, høre om neurogastronomi, gå på opdagelse blandt de mange food trucks, som er rykket ind i Haven særligt til festivalen, eller se udstilling om den gastronomiske historie i Tivoli.

High end director i Tivoli, Mikkel Ustrup, siger:

”Tivoli har en lang historie med kogekunstudstillinger, hvor store kokke som Auguste Escoffier deltog, og hvor gæster fra hele landet kom til Tivoli for at opleve de nyeste tendenser og råvarer. Det er vores ambition, at Tivoli igen bliver en destination for foodies og mad-nysgerrige, og et sted, som fremviser den blomstrende danske gastronomiske scene. Her er Tivoli Food Festival et perfekt udstillingsvindue. Det er ni dage, hvor maden i den grad er i fokus, og hvor vi viser alt det, Tivoli kan. Sidste år havde vi besøg af Odsherred på Plænen, som lavede et forårsmarked. I år bliver vores markeder større og flere, og vi inviterer således syv forskellige egne ind for at præsentere deres friske danske råvarer. Det matcher med vores ønske om at være en platform for de bedste producenter og kokke, og prøve at tilpasse madfestivalen til tiden. Vi har lagt os i selen for at ramme bredt – helt fra de store events som langbordsmiddag og sukkerbanko til verdensklassekokke i Livekøkkenet, og så lancerer vi et helt nyt DM.”

Tivoli Food Festival: Markeder med velsmag fra hele landet, DM i Alkoholfri Øl og Det Nordiske Køkkenmanifest med Claus Meyer_4

Et kig tilbage i historien

Tivoli Food Festivalen byder også på en udstilling med Tivolis rige kulinariske historie i Pergolaen. Her kan man blandt andet se gamle menukort eller læse om, hvordan Tivoli var det første sted i landet, hvor man fx kunne købe candy floss og forårsruller og se tilbage på tidligere tiders kogekunst-festivaler i forlystelseshaven, hvor blandt andre kokkelegenden Auguste Escoffier var på gæstelisten.

Blandt de større events under Food Festivalen er:

• Stort marked på Plænen med fødevareproducenter fra forskellige danske egne

• Stadionplatter og EM-snak med mandsholdet og 92-legender

• Store navne i HTH Livekøkkenet som fx Francis Cardenau, Mette Dalgaard Jensen og Casper Sobczyk

• Sukkerbanko med Thomas Berg og Rosa Kihldal

• Rasmus Klumps Legekøkken for de mindste

• Udstilling med mad i Tivoli gennem tiderne

• Smørrebrødsfest på Fru Nimb

• Blindsmagningskonkurrence: Gæt en vin - for gæster

• DM i Blindsmagning

…og meget meget mere.

Se det fulde program her