Festivalen bliver skudt i gang med en storstilet åbning d. 12. maj og frem til 29. maj

Der er noget for alle aldre, diæter og smagsløg, når blandt andre Adam Price, fødevareminister Rasmus Prehn, designer Søren Le Smith og Pjerrot den 12. maj åbner Tivoli Food Festival 2022. Festivalen har fået vokseværk i år, så den nu varer to en halv uge og fylder markant mere i Tivoli. Det betyder, at der er blevet tid og plads til mange flere smagninger, work shops, madmarkeder, konkurrencer, events og mere udsmykning – ligesom der tre søndage under festivalen er helt særligt fokus på kager og søde sager.

Tivoli som gastro-destination

Tivolis ambitioner om at blive en international gastro-destination lever i bedste velgående. Mange rejser allerede langvejs fra for at opleve Tivolis forlystelser, koncerter eller smukke haveanlæg, og målet er, at maden skal være et lignende trækplaster for både danskere og udenlandske turister. De ambitionerne bliver understreget af dette års Food Festival, hvor Tivolis brede gastronomiske repertoire for alvor bliver sat i spil.

Tivoli Food Festival har en bred vifte af gastronomi i maj 2023

Noget for alle

Man kan således se frem til en myriade af kulinariske attraktioner og oplevelser. Helstegte pattegrise på Plænen, verdens største virtuelle ølsmagning, kæmpe landbrugsmaskiner i Haven, gourmet- , street food-, og is-pop-ups, livekøkken midt i Haven, hvor alverdens kokke hver dag deler ud af tips, tricks og smagsprøver, DM i Blindsmagning, pop-up med en af verdens bedste barer; amerikanske NoMad Bar og en stor workshop med Meyers, hvor man kan lære at lave krabbebisque. Derudover vil Tivolis mange restauranter, madboder og pop ups byde på særlige festival-tilbud og -menuer. Der er kort sagt noget for enhver smag og enhver størrelse tegnebog.

Senior director for Tivoli High End, Mikkel Ustrup, siger om Tivoli Food Festival:

”Vi er glade for, at vi kan føje Tivoli Food Festival til det store gastronomiske udvalg i København. Jeg håber, at festivalen kan være medvirkende til, at folk i højere grad forbinder Tivoli med gastronomiske oplevelser. Vi har lagt os i selen for at ramme bredt – helt fra de store events som Verdens Største Ølsmagning og sukkerbanko til de mere smalle som DM i blindsmagning eller winemakers dinner på Nimb, så alle vores gæster kan få en stor oplevelse. Og så er vi stolte af, at vi kan tiltrække store spillere udefra som amerikanske NoMad Bar, som laver pop-up på Nimb Bar, Østerberg Is som også åbner under festivalen og Michelinrestauranterne i Det japanske Tårn.”

Hver dag under festivalens omfattende program har et særskilte tema som fx grøntsager, fisk, smørrebrød eller madspild – og så er søndage under festivalen dedikeret til kager og søde sager blandt andet med kæmpe sukkerbanko-events på Plænen med Mette Blomsterberg, Markus Grigo og Tobias Hamann. 

Blandt de større events under Food Festivalen er:

• Stor åbning med landbrugsmaskiner og smørrebrødsbattle mellem Adam Price og fødevareminister Rasmus Prehn

• Kæmpe slikpapirskjoler i Det Store Springvand designet af Søren Le Smith

• Stor Tivoli Madbazar

• Verdens største ølsmagning

• Sukkerbanko med

• Pop-up på Nimb med en af verdens bedste barer; amerikanske NoMad Bar

• Grillmekka med helstegte dyr på Plænen

• Livekøkken med kendte kokke og gastropersonligheder

• Madspildsjagt i hele haven

• Kæmpe kage i anledning af HKH Dronning Margrethes jubilæum

• Krabbebisque workshop med Claus Meyer

• DM i blindsmagning

• …og meget meget mere.

FOTO: Tivoli