Gæsterne kan bl.a. se frem til at opleve en vinterscenograferet Have, hvor bl.a. en ottekantet skøjtebane med lysloft foran Nimb, islabyrinter, Chess – The Musical i Koncertsalen, lysscenografier, restauranter og udvalgte forlystelser bliver blandt attraktionerne.

Bygger Iglo på Plænen
I vinterlandskabet på Plænen bygges en 15 meter høj specialdesignet Tivoli iglo med en diameter på 30 meter. Igloen indeholder en række overdækkede tematiserede vinteraktiviteter, hvor de yngre gæster kan boltre sig på hurtige rutschebaner, klatre på stejle klatrevægge og deltage i sneboldkampe.

Tager gæsten på en lysrejse
Det er ambitionen at tage gæsterne med på en lys-rejse, hvor vintersæsonen i Tivoli skal måle sig med de bedste i branchen på internationalt niveau. Tivoli er internationalt berømmet for sit særlige ”Tivoli-light”. F.eks. kommer der interaktivt stjernestøv der forfølger gæsterne i Hovedindgangen.

Der arbejdes med lys og video-projektioner på det ikoniske Nimb. Ved Tivoli Søen, hvor 33 lamper, skabt af den dansk-islandske kunstner Olafur Eliasson, svæver mellem træerne i geometriske former med skiftende lysfremtoninger ”Little Sun Light Swarm” bliver der premiere på et lysshow ikke før set i Danmark. Her fortælles den nordiske mytologis dramatiske ragnarok historie om ”Vølvens Spådom” med laser-lysshow og nydesignede illuminationer på vandet.

I forbindelse med vintersæsonen har man udover forlystelseshavens lysdesigner Jesper Kongshaug inviteret en række kunstnere på besøg, der med deres lysscenografier skal sætte Haven i et særligt vinterligt lys. Tivoli er i samme periode en vigtig medaktør i Copenhagen Light Festival, der finder sted i København i åbningsperioden. (CPHLightFestival.org).

Wonderful Copenhagen er begejstrede for den nye sæson
Hos Wonderful Copenhagen er der stort fokus på, at turismen også udvikler sig i vinterhalvåret. Med en gennemsnitlig årlig vækst siden 2010 på 9,3 pct. i første kvartal har fremgangen i vintermånederne i den periode været ca. dobbelt så stor som væksten i de traditionelt populære sommermåneder juni, juli og august, som siden 2010 har haft en gennemsnitlig årlig vækst på 4,8 pct.
Mikkel Aarø-Hansen, administrerende direktør i Wonderful Copenhagen siger:
”København bliver mere og mere populær som vinterdestination. Der har været fremgang i turismen i hovedstadsregionen en årrække, og de tre kolde måneder i første kvartal har de seneste år haft en markant større fremgang end året som helhed. Det er en rigtig positiv udvikling, som vi arbejder på at styrke,” siger Mikkel Aarø-Hansen og han fortsætter. ”Det kræver bl.a., at der er et attraktivt udbud af oplevelser året rundt, og her spiller Tivoli en stor rolle. Efter at have styrket udbuddet af oplevelser i hovedstaden i efterårssæsonen og i julen, satser Tivoli nu også på et vinterprodukt, og det gavner for hele destinationen.”

Kørende forlystelser og overdækkede oplevelser
Under vintersæsonen bliver der etableret et malerværksted i H.C. Andersen Slottet samt i Orangeriet, hvor børn og voksne bl.a. kan tegne og dekorere krus. Der er tale om udvalgte forlystelser som kører i Haven, og gæsterne kan se frem til ture i den over 100 år gamle Rutschebane, Vinterkarrusellen, Skærsilden og aktivitetslegepladsen Rasmus Klumps Verden mm.

Mærkedage fejres
Vinter i Tivoli ligger i en periode, hvor danskere har vinterferie samtidig med, at der er en række mærkedage. Der bliver pustet nyt liv i fastelavnstraditionen med udklædning og tøndeslagning tre gange om dagen i ni dage i træk. Der bliver skruet op for romantikken i forbindelse med den noget nyere tradition Valentinsdag, hvor gæsterne udover kærlighedsmenuer kan skrive sit hjertes udkårne på et hjerte og hænge på broen på Tivoli Søen. Derudover bliver det kinesiske nytår der i år står i hundens tegn også fejret.

Tivoli som helårsvirksomhed
Med den nye vintersæson, der skal supplere de øvrige tre sæsoner (Sommer, Halloween og Jul i Tivoli), føjer Tivoli, der åbnede i 1843, et nyt kapitel til historien om Haven, der aldrig bliver færdig. Og i den forbindelse siger Tivolis direktør Lars Liebst:

”Med udvidelsen cementerer vi for alvor strategien om at gå fra sæson til helårsvirksomhed. Sæsonudvidelsen vil også styrke Tivoli Hjørnets aktiviteter herunder stedets mange restauranter, hotelvirksomhed og butikssalg. Vi har med den nye vintersæson givet danskerne og turisterne en god grund til at besøge København, i en periode, hvor der ikke er så megen aktivitet. Det håber vi, at vi kan bidrage til at lave om på. Ikke mindst for københavnerne og turisternes skyld”.

Madfestival bliver del af programmet
Tivoli Hjørnet Food Hall har med sine 16 madstader, restauranter og designbutik også åben fra Havesiden. Derudover inviteres gæsterne til et nyt tiltag i Haven under titlen ”Tivoli Dining Week,” der byder på skræddersyet menuer til gæsterne fra fredag den 2. til torsdag den 8. februar.