Yakitori og sukiyaki på Sakura

Yakitorien tilberedes på trækulsgrill og sukiyaki kokkereres ved bordet. Drikkevarekortet er præcis så kort og besynderligt, at man føler det kun kan være for at gøre oplevelsen ægte japansk. Husets vin kæmper på drikkevarefronten alene om gæsternes opmærksomhed mod snaps, sake, cognac, blommevin og whisky. Alt i alt er oplevelsen, i hvert fald for de af os der ikke har været i Japan, meget autentisk på Sakura i Møntergade.

Læs mere om Sakura her

 

Nudler og teppanyaki på Kyoto

Når der skal laves teppanyaki på den eksklusive Restaurant Kyoto, bliver det helt store bord kørt frem. Tjenerne kan deres håndværk, når oksemørbrad, hummer, fisk og andre delikate råvarer får den helt store tur på den varme plade og blandes med soja og andre smagsgivere mens gæsterne ser på. Supper med udon- og sobanudler er desuden blandt de japanske specialiteter, man kun sjældent ser i København.

Læs mere om Kyoto her

 

Trækulsgrill og skønne kammuslinger på Ebisu

Den japanske restaurant i Custom House er visuelt set et studie i god smag. Det maritimt-minimalistiske Conran-interiør går fint i tråd med de meget elegante serveringer af  blandt andet kulgrillet kød, fisk og skaldyr – og ikke mindst den skønne udsigt over indsejlingen til København.

Ebisus signaturret, kammusling i filodej med stærkt tilsmagt mayonnaise, er en lille himmerigsmundfuld, man nødigt bør gå glip af, hvis turen går forbi Havnegade.

Læs mere om Ebisu her


Toban yaki og tempura på Damindra

Lige rundt om hjørnet fra Ebisu ligger Damindra, som i en varm, personlig atmosfære byder på toban yaki (ikke at forveksle med teppanyaki), som er grillet kød af bl.a. wagyu-kvæg tilberedt og serveret i et dertil fremstillet fad. Andre specialiteter er frisk, sprød tempura og deres sizzling sashimi, hvor den rå fisk bliver let tilberedt og mere fast og delikat, når rygende varm sesamolie hældes over.

Læs mere om Damindra her


Japansk husmorkøkken på Banzai

I en stuelejlighed på Skydebanegade ligger restaurant Banzai, som med billige priser og hjemmelavede retter fra det japanske husmorkøkken lokker vesterbroere og andet godtfolk til. Her kan man udover sushi og sashimi blandt andet få nogle helt fantastiske gyozaer, dvs. stegte dejpakker med kød, fisk eller grøntsager, okonomiyaki, ’japansk pizza’ med grøntsager og fisk og små japanske specialiteter, såsom kinoko (svampe i ingefærlage), ohitashi (dampet okra med tørret fisk) og nimono (japansk græskar).

Læs mere om Banzai her

 

Sukiyaki i skrædderstilling på Tokyo
Det anbefales ikke at være sløset med sokkevalget før et besøg på Tokyo. Her bliver du nemlig bedt om at tage skoene af, før du sætter dig til rette i skrædderstilling ved de lave borde. Tjenerne tager også pænt skoene af, før de træder op på den lille repos, du sidder på, for at tilberede sukiyakien af tynde skiver oksekød og grøntsager, som er stedets signaturret. Sushi fås for det meste kun mod forudbestilling, men stedet serverer et stort udvalg af traditionelle, japanske retter. Restauranten åbnede i 1964, og er dermed skandinaviens ældste.


Læs mere om Tokyo her

"Det anbefales ikke at være sløset med sokkevalget før et besøg på Tokyo. Her bliver du nemlig bedt om at tage skoene af, før du sætter dig til rette i skrædderstilling ved de lave borde."