Fin indretning og tiltalende vinkort på Tea Restaurant

Bag den obskure facade med neonskilt i en af de skumle sidegader til Vesterbrogade finder man en kinesisk restaurant, der kan betegnes som veldesignet. Lys, opdækket med gode vinglas og bambuspyntet. Kortet er autentisk og betjeningen venlig og kyndig.
Som noget særligt har Tea faktisk også et glimrende lille vinkort med vine, som passer godt til de anderledes asiatiske smage, f.eks. en tysk Riesling til under 200 kroner.
 
Voksdug på bordene, alenlangt menukort og altid muligt at få bord lyder ikke godt – men godt er alligevel lige netop hvad Royal Garden er. Inden for døren skal man over en lille bro med plasticpalmer omkring, og vel inde i restauranten er den kitchede stil intakt. Tjenerne er umådeligt søde og hjælpsomme og tydeligvis stolte af det produkt, de leverer, hvilket kan være en sjældenhed på kinesiske restauranter.
Uanset hvad serverer Royal Garden ikke alene nogle af byens bedste dim sum, de har også det mest velassorterede udvalg af de små pakker og et gigantisk menukort, der stilmæssigt spænder fra nord til syd i verdens tættest befolkede land.
 
Yans Wok er nok byens fineste kinesiske restaurant. Med hvide duge, gode vinglas og et menukort, der på vaskeægte dansk vis tilbyder relativt få men udsøgte retter, er konceptet skåret rigtig godt til københavnernes smag. Ganske ofte bliver Yans da også anbefalet af stjernekokke og andre gourmander for at være et godt hverdagsspisested.
Deres pekingand med pandekager og hoisinsauce er temmelig berømt og bestemt okay, men man skal heller ikke snyde sig selv for de gode tigerrejer i Yans egen chilisauce.
"Restaurant Canton på Vesterbrogade er ikke for dem, der har svært ved at kapere for meget bladguldindrammet spejldekoration, buddhastatue og anden kitsch. Men for os andre, som godt kan være med på more is more engang imellem er Canton bare helt skønt, overdådigt indrettet med store sløjfer på stolene, guld, glimmer og røde farver."
Restaurant Canton på Vesterbrogade er ikke for dem, der har svært ved at kapere for meget bladguldindrammet spejldekoration, buddhastatue og anden kitsch. Men for os andre, som godt kan være med på more is more engang imellem er Canton bare helt skønt, overdådigt indrettet med store sløjfer på stolene, guld, glimmer og røde farver.
Maden er glimrende og kantonesisk, og vinene sælges næsten til indkøbspris. Skal man rigtig give den gas en dag med hummer og champagne, kan det anbefales at slå et smut forbi Canton for en krisevenlig variant: En hel hummer valgt fra basinet ved indgangen stegt med ingefær og porre for ca. 230 kroner – hertil Mumm champagne til lige omkring 500.
 
Lokalet er mindre kitschet indrettet, end man ofte ser det på kinesiske restauranter, og selvom den mere skrabede stil måske tiltaler et skandinavisk øje, er restauranten ikke særlig hyggelig. Imidlertid er ejeren, Chariot Shek, selv på gulvet, og hun sørger for at sprede den gode følelse af, at her er man velkommen og kan føle sig hjemme, som indretningen ikke bidrager til.

På menuen finder man et af byens største udvalg af dim sum, som skifter med jævne mellemrum. Man kan få kinesiske delikatesser som andetunger, hønsefødder og vandmand, men der findes også en lang række mere danskervenlige retter på menukortet, som er inspireret af det kantonesiske køkken.
 
Også Fu Hao i Colbjørnsensgade er især populær for sit dim sum-udvalg. Den kitschet-kinesisk indrettede restaurant er næsten altid fyldt godt op med en god blanding af kinesere, lokale børnefamilier og dim sum-afficionados fra nær og fjern. For den nysgerrige er der mulighed for at prøve kinesiske specialiteter som kyllingetæer i bønnesauce og dybstegt svinetyktarm med dip.
Betjeningen er meget kinesisk - betjener, og det er så det. Men alt i alt er Fu Hao et sted, hvor man får rigtig meget for pengene, og en middag for to kan sagtens klares for omkring 300 kr.