Det er en af Spaniens mest hypede kokke, der rykker ind i Det japanske Tårn, når Paco Morales står bag komfuret fra 2. juli. Paco Morales har en fortid på to af verdens mest kendte og nyskabende restauranter; elBulli og Mugaritz - sidstnævnte var han køkkenchef på i 5 år.

Siden har han skabt den to-stjernede restaurant NOOR, hvor hans mål er at belyse den gastronomiske arv fra den Al Andalusiske Epoke (10.-15. århundrede) gennem kreative nyfortolkninger. Paco Morales ejer også El Bar; en trendy andalusisk bar, der byder på simple men raffinerede retter, som bunder i Córdobas rige madtraditioner. Til pop up-restauranten i Tivoli har han sammensat en helt unik menu, som kombinerer oplevelserne fra stjernerestauranten NOOR med den mere uformelle, udogmatiske og legesyge restaurant El Bar. Gæsterne i Tivoli kan altså se frem til en unik menu, som indeholder både andalusiske og danske ingredienser samt mere klassiske gourmet-råvarer som østers, tun og marv.

Spansk 2 stjernet Michelin kok i Tivoli_1

Paco Morales siger om pop-up restauranten i Tivoli:

“Det er lykkedes mig at sætte Córdoba på det gastronomiske verdenskort. Nu er det min ambition at bringe skønheden og ideerne fra mit koncept videre ud i verden, og Tivoli er en vidunderlig platform til at nå ud til foodies og gastro-entusiaster i Danmark. Jeg har fået at vide, at Det japanske Tårn har 2800 lyspunkter, men vi tror, at vores projekt vil få det til at skinne endnu stærkere”.

Paco Morales’ mad kan opleves fra den 2. juli til den 28. juli.

Bord kan bookes her

Pop up-sæsonen i Det japanske Tårn rundes af fra den 1. august til den 11. september med islandske Restaurant Dill, som byder på islandsk Michelinmad

Fakta om Det japanske Tårn

Det Japanske tårn blev i 1900 opført af arkitekt Knud Arne Hansen, der gennem 40 år var direktør for Tivoli. Året efter var tårnet i folkemunde blevet kinesisk, selv om tagkonstruktionen indikerer en japansk byggestil. I perioden 1901 – 2009 hed spisestedet Det kinesiske Tårn, men nu er man vendt tilbage til det oprindelige navn. Det 25 meter høje ikoniske tårn er uden tvivl den mest fotograferede bygning i Tivoli sammen med Nimb og Hovedindgangen. Selve grundarealet er 37 m2 og alle tårnets pærer – 2.800 i alt – blev for år tilbage udskiftet med 1,6 W LED-pærer. Det Japanske Tårn har haft en række prominente lejere og her kan bl.a. nævnes Elisabeth Chaanhing, Henrik Damgård, Henrik Yde og senest Letz Sushi (og senest KOKS og AOC i 2021.