Space management, usb- stik i væggene og mulighed for at tjekke ind i en ’stillekupé’ – i det københavnske er restaurant- og hotelbranchen i hårdere konkurrence end nogensinde før, og hvem der hviler på laurbærrene kommer ikke til at være her længe. Det stiller krav til de mange ildsjæle, der lever for at tjene sommerens mange gæster, som kommer til hovedstaden fra ind- og udland for at holde ferie, og en af byens allermest usædvanlige og helstøbte koncepter er Generator, som ligger højt hævet over turistvrimlen.

Egentlig hedder adressen Adelgade, hvilket placerer hotellet i aksen mellem Kongens Nytorv, Gothersgade og Borgergade, og stedet har en klar hemmelighedsfaktor. Generator slår nemlig sine folder på en stor etage i en moderne bygning, der via en diskret indgang fører ind til hotellet og et regulært opholdsrum med restaurant, bar og hyggehjørner. Og med et par år på bagen i Adelgade kan Operations Manager Martin Christensen nu holde status over konceptet – for hvordan evner man at holde pulsen oppe hos både gæster og ansatte på en arbejdsplads, der både skal fungere som restaurant, hjemmebase, opholdsrum, legeplads og have, og samtidigt har tydelig trendfaktor?

Det dynamiske rum

”Det forpligter skam at have fokus på de nyeste rejsevaner i branchen, og vi har fra starten af ville skabe følelsen af at sidde i en forlænget dagligstue, hvor folk bare kunne hænge ud og skifte rundt i lokalet alt efter hvad deres humør nu bød dem. Og det er lykkedes rigtig godt. Vi har et meget blandet klientel her af både unge rejsende, par, der er på weekend, og så grupper, som gerne vil hygge og spise godt i vores restaurant. Det med hele tiden at revurdere vores forretning er vigtig, når man befinder sig i det her segment.
 

Jeg synes at Generator er et godt eksempel på et dynamisk rum, der ikke behøver at se ens ud, men sagtens kan tilpasses vores gæsters behov. Til dagligt sørger vi for at der er luft og plads i ’dagligstuen’, og når vi så skal have spisende gæster eller et frit dansegulv rykker vi ganske enkelt rundt på møblerne, og trækker dem ud på gulvet. Det skaber en helt særlig stemning at tingene er løbende under forvandling. Men det er også en klar strategi fra os af at vi vil skille os ud, blandt andet med indretningen.”

Det er måske ikke lige til at se det, hvis man ikke lige ved det, men Generator skifter løbende deres møblement ud. Herinde bliver man mødt af unika-møbler, lounge-hjørner og barstole, borde lavet af second hand materialer og lamper med sjove former. Og ind imellem krydres der med designklassikere – også de tunge drenge i klassen:

”For tiden prøver vi at integrere lækre ting fra Hay. Før har det været Philip Starck, som vi brugte, og nogle af tingene beholder vi da, mens andre er skræddersyede til lige præcis denne Generator. Men vores fokus er også hele tiden på at være på forkant med de nye behov, som gæsterne har til deres hverdag her. Fordi mange vælger at hygge hernede i stedet for på deres værelser, så stiller det krav. Vi arbejder for eksempel på at skabe et stille-rum – ligesom de stille-kupeer, man har i togene – hvor man sidder og slappe af, måske med høretelefoner på, og bare glider ind i sin egen verden. ”
 

Det digitale liv

”Et andet krav handler om digitalisering. Fra vi startede til nu kan vi virkelig se en udvikling, hvor skærme og telefoner er essentielle hos de rejsende. Derfor planlægger vi at installere sådan nogle usb-stik i væggene og stik, så udlændinge ikke skal sidde og bruge adaptere”, fortæller Martin.

Tænk hvis man en dag kunne oplade sine devices på trådløs facon, drømmer Martin videre. Det ville være et must for Generator, og gøre tingene lettere, for det er tydeligt at turister på farten i København tager et helt digitalt liv med sig hjemmefra. Og det ville passe helt i tråd med Generators brand og værdier, der handler om funktionalitet og komfort. Med i stedets portefølje finder vi desuden særlige tilbud, for eksempel Danmarks eneste isbar nede i stueplan og sovemuligheder kun for kvinder – og prikket over i’et er stedets udendørs terrasse, der forlænger hyggetiden, for eksempel hvis man melder sig på petanque-banen og lader kuglerne rulle.

I restauranten er konceptet social dining stadig ligeså populært, som da Generator åbnede. For klientellet af rejsende med behov for fleksible løsninger er kommet for at blive i København. Og at kunne rumme både sociale sommerfugle og gæster, der rejser low key og ønsker at bevare deres intime privatsfære på turen, er lidt af en kunst, som Generator bliver ved med at perfektionere sig i.